Што по раскинување на долга врска?

A

Auditore

Гостин
Ништо..ќе се сликаш..
Аман те бе, па ќе продолжиш со животот ќе се фокусираш на други работи кои те исполнуваат и те прават среќен..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ништо .. удирање на глава у ѕид некое време..слушање тужни песни,паѓање у депресија.. и ќе помине,кај и да е

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Тешко прашање. Се надевам само дека нема да бидам во таква ситуација.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Хех...Што по раскинување на долга врска?

Повторно ќе се смирите :)

T

theTinule

Гостин
Хех...Што по раскинување на долга врска?

Гледаш дека ти вика дека, од причини шо кај девојката има некојси фактор од којшто таа „неможе да гледа“, раскинале -.-
И не е тоа темава на дискусија, него: Дали после една таква искрена и убава љубов можеш да сакаш некој со полно срце како што си го сакал тој предходно?

Он:
Според мене, мислам дека неможеш.
Секогаш ќе имаш спомени со тој некој и сите останати ќе ги споредуваш со него итн. Јас немам право да зборам на темава ради мојата возраст,незнам што ќе биде после година/две, али знам примери на девојки кои пред 7-8 години биле во врска со Некој кој го сакале со цело срце, и сеуште, ден денес, сите останати момчиња ги споредуваат со тој Еден кој го сакале пред х време -.-

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Тешко таа работа... инаетливоста и горделивоста растат експоненцијално од времето поминато заедно. Така да, и едната особа да сака да се смири, другата особа нема да сака. Многу ретки се случаите кога се смириле и продолжиле без некоја поголема мака.

Инаку, на темава... што после раскинување? Една голема главоболка помалце. Можиш да си излезиш без мака, никој да не ти прај попис кај си бил, со кој си бил и колку си испил...
А психичкиот момент, е кај секој различен, и зависи пред се од тоа колку биле поврзани двете особи.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Гледаш дека ти вика дека, од причини шо кај девојката има некојси фактор од којшто таа „неможе да гледа“, раскинале -.-
И не е тоа темава на дискусија, него: Дали после една таква искрена и убава љубов можеш да сакаш некој со полно срце како што си го сакал тој предходно?

Он:
Според мене, мислам дека неможеш.
Секогаш ќе имаш спомени со тој некој и сите останати ќе ги споредуваш со него итн. Јас немам право да зборам на темава ради мојата возраст,незнам што ќе биде после година/две, али знам примери на девојки кои пред 7-8 години биле во врска со Некој кој го сакале со цело срце, и сеуште, ден денес, сите останати момчиња ги споредуваат со тој Еден кој го сакале пред х време -.-
Хех, неможеш...секако дека можеш, после раскинувањето на долгата врска знаш дека тој/таа не е бил/а вистиснката и? Продолжува потрагата за сродната душа и верувај дека тој/таа ќе се подаде некаде покасно и ќе те натера да сакаш како никогаш порано. А ти што велиш за тоа дека пред 7-8 години некоја девојка сакала толку силно некого, тоа сигурно и била прва љубов и да не се заборава првата љубов, остава невидлив траг на твоето срце, а тоа што велиш дека ги споредува сите останати момчиња со Идните да тој бил толку добар, мил, убав етц. што е жедна повторно по такво совршенство можеби се малку како што велат се бројат на прсти, но верувај ги има малку повеќе.

Тешко таа работа... инаетливоста и горделивоста растат експоненцијално од времето поминато заедно. Така да, и едната особа да сака да се смири, другата особа нема да сака. Многу ретки се случаите кога се смириле и продолжиле без некоја поголема мака.

Инаку, на темава... што после раскинување? Една голема главоболка помалце. Можиш да си излезиш без мака, никој да не ти прај попис кај си бил, со кој си бил и колку си испил...
А психичкиот момент, е кај секој различен, и зависи пред се од тоа колку биле поврзани двете особи.
Состојбата во која ќе се најдеш е таа како што кажа, а колку ќе трае депресијата зависи од самата личност инаку скоро секој ден ќе има по некоја мисла или желба за пак случајно да ја здогледаш саканата личност. :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
ve molam pomognete mi...dajte mi nekoj sovet,vo zivotot potesko ne mi bilo....kako da go zaboravam...sto da napravam,tolku bevme vrzani,bliski! pominuvam niz pekol...pomisluvam na najloso.MIslam deka nikogas nema da zasakam pak

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
ve molam pomognete mi...dajte mi nekoj sovet,vo zivotot potesko ne mi bilo....kako da go zaboravam...sto da napravam,tolku bevme vrzani,bliski! pominuvam niz pekol...pomisluvam na najloso.MIslam deka nikogas nema da zasakam pak
Па неке да е баш дека сте биле толку врзани и блиски :pos: колку годинчиња имаш за да ти дадам соодветен совет.
Или ај не мора да кажеш имаш две опции,ја пушташ аделе и слушаш самван лајк ју една недела, после купуваш ортома од пазар ( од оние ленените ) ја ставаш во кофа вода да се накисне правиш јамка и се бесиш.
Втората опција е излегуваш во град лупаш 5 / 6 пијачи наоѓаш некој да те издрска асално, ке ти го покачи нивото на деротизин во мозокот и излечена си.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.424
Што по долга врска, формат ќе си напраиш сам на себе, ќе се посветиш на себе си, ќе има депресија нормално, сите ние патиме од навика пред се, ќе пишуваш повеќе на форум, ќе пуштиш мозок на пасење, може и малку марихуана за да се олабавиш, чисто да не ти дојде до самоубиствени мисли, се друго со убав цврст карактер и чист разум се знае дека никој не е незаменлив, секогаш постои таму некој за секој од нас.
Ајде чиир ап, лајф гоуз он!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
You just go out and get yourself another bitch .. simple as fuck :pipi:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ја глуп мислам на времето (читај неискварен поштен ) изгубив 5 години со една девица у хороскоп и заради неа какви риби сум откачуел сметајќи ги за лесни женски пошо сами ми се пуштаа, а оваа што ја мислев за права како ме заеба поштено (мислам поштено заебуење нема него така е зборот) таа испадна највеча дроља од сите други кои сум ги мислел дека се аии коа ќе се сетам али јебеш тоа е на секвојата повеќе време и треба да порасне отколку на некое мало дрвце така да ме чувал Господ ми рече еден.

Kajgana Shop

На врв Bottom