Дали сте среќни?

С

Сатори

Гостин
toa mi znaci toa sto rekov taman ke reces sreken sum i ke dojde sudbinata i ke vi kaze na tebe i tvojata ljubena a tuka se kriete e sega ke ve razdelam ko na filmot so Ricard Gir, taka biva eve ko so Tose vo ekot na svojata kariera doaga sudbinata i odma nisto od seta takanarecena sreka ne e toa sueverie samo iskustvo troa pojke.
Да, но затоа јас верувам во еден многу прост, едноставен концепт, дека животот е она што јас ќе го создадам.
Без детерминизам.
Среќата зависи само од мене и мојата перцепција.
Толку.
Можеби ќе биде дури и вечна.

Ефтимија, /чирс!:vozbud:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Да, но затоа јас верувам во еден многу прост, едноставен концепт, дека животот е она што јас ќе го создадам.
Без детерминизам.
Среќата зависи само од мене и мојата перцепција.
Толку.
Можеби ќе биде дури и вечна.

Ефтимија, /чирс!:vozbud:
slusaj aj so primeri bebe se raga so leukemija sam si ja sozdalo sudbinata???

С

Сатори

Гостин
slusaj aj so primeri bebe se raga so leukemija sam si ja sozdalo sudbinata???
Тоа се предиспозиции бе сонце, не детерминизам кој што некој сам на себе си го наметнал.
И јас сум родена со 400 проблеми, па јебига, се борам за живот.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
predispozicii seterminizam fatalizam vazno sudbinata gi mesa kartite a nie igrame.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
toa mi znaci toa sto rekov taman ke reces sreken sum i ke dojde sudbinata i ke vi kaze na tebe i tvojata ljubena a tuka se kriete e sega ke ve razdelam ko na filmot so Ricard Gir, taka biva eve ko so Tose vo ekot na svojata kariera doaga sudbinata i odma nisto od seta takanarecena sreka ne e toa sueverie samo iskustvo troa pojke.
a sto ,ako ne bideme srekni nema da ni se slucuvaat losi raboti?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ako sme srekni znaci ne ni se slucuva nisto loso a ako ni se slucuva trzavici stresovi nervozi onda ne sme srekni toa e.

V

[vladimir]

Гостин
ako sme srekni znaci ne ni se slucuva nisto loso a ako ni se slucuva trzavici stresovi nervozi onda ne sme srekni toa e.
Што значи ова?
Дека луѓето на кои им се случува нешто лошо, еве ке го земам твојот пример се болни од леукемија мислиш дека не се среќни?
Или пак не би требало да бидат зошто им се случува нешто лошо....???

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
taka, covekot ne e kreator na svojata svojata sreka, nego koj kaj se rodil nekoj se rodil vo ugledna familija vo bogata drzava so visok standard a nekoj ko bebe go frlile u kanta za gubre i toj kako ke si ja kroi sopstvenata sreka koga nema predispozicii?!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
taka, covekot ne e kreator na svojata svojata sreka, nego koj kaj se rodil nekoj se rodil vo ugledna familija vo bogata drzava so visok standard a nekoj ko bebe go frlile u kanta za gubre i toj kako ke si ja kroi sopstvenata sreka koga nema predispozicii?!
Баба ми знаеш како вика: "Роди ме мајко под среќна ѕвезда па ако сакаш после и на буниште фрлиме"

Мислиш дека тие што имаат предизпозиции за среќа се среќни???
Јас би рекла дека повеќе другиве се среќни.
Првиот има леб и не му се радува на истиот, вториов нема и една кришка да му дадеш ќе биде ПРЕсреќен. И кој повеќе ќе ужива во среќата?

V

[vladimir]

Гостин
Абе чоек зошто на среќата гледаш низ призмата на предиспозициите, угледот, моќта зошто негледаш на оние мали нешта кои навистина може за миг да те направат среќен.
Па зошто да неможе да ја крои да се бори за негово подобро утре сам да се прави среќен, или треба едноставно да се откаже и да чека среќата да му падне во раце...?
Мерило за среќа не е угледна фамилија.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ok ama na kraj ako ima vecnost se ke bide sovrseno i taka nikoj nema da se bori za srekata nego ke ja ima vecno i ako mu e dosadno ispaga ne biva taka a ako ne biva taka togas biva vaka srekni nesrekni gore dolu dur ne umreme i posle vecen zaborav.

Kajgana Shop

На врв Bottom