Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По смртта на Тоше гледам дека владее една општа депресија меѓу луѓево, на пр. на прсти се бројат луѓево од клас што не заплакаа. И тоа ме натера да размислам, зар луѓето толку се потресуваат, зар се толку емотивни? Најискрено јас не почуствував нагон да заплачам, а не ни чуствував дека е потребно којзнае колку да тажам, зошто тој останува да живее во нашите срца, остави премногу зад себе, песните му остануваат. Цело време мислев дека луѓево се нечуствителни ама ова ме зачуди. Ако толку се плаче и се жали за него, тогаш колкава треба да биде тагата кога ќе умре некој близок, некој роднина?

Прво, терминов емотивни е малку несоодветен за она што всушност го проблематизираш со темава. Ти прашуваш колку луѓето имаат способност за сочуствување и колку се сензитивни(или хиперсензитивни) на она што им се случува.По смртта на Тоше гледам дека владее една општа депресија меѓу луѓево, на пр. на прсти се бројат луѓево од клас што не заплакаа. И тоа ме натера да размислам, зар луѓето толку се потресуваат, зар се толку емотивни? Најискрено јас не почуствував нагон да заплачам, а не ни чуствував дека е потребно којзнае колку да тажам, зошто тој останува да живее во нашите срца, остави премногу зад себе, песните му остануваат. Цело време мислев дека луѓево се нечуствителни ама ова ме зачуди. Ако толку се плаче и се жали за него, тогаш колкава треба да биде тагата кога ќе умре некој близок, некој роднина?
Секако дека беше трагична вест која не’ потресе сите. Но еве да тргнеме од еден друг аспект. Луѓето најчесто реагираат онака како што реагираат и сите останати околу нив. Нормално беше за сите кога ќе ја видеа целата таа толпа која плаче, да почнат и тие. Едноставно нешто те тера да заплачеш па дури и да не си многу емотивен. Да не заборавиме на фактот и дека стануваше збор за млада личност која ја почитуваа сите.По смртта на Тоше гледам дека владее една општа депресија меѓу луѓево, на пр. на прсти се бројат луѓево од клас што не заплакаа. И тоа ме натера да размислам, зар луѓето толку се потресуваат, зар се толку емотивни? Најискрено јас не почуствував нагон да заплачам, а не ни чуствував дека е потребно којзнае колку да тажам, зошто тој останува да живее во нашите срца, остави премногу зад себе, песните му остануваат. Цело време мислев дека луѓево се нечуствителни ама ова ме зачуди. Ако толку се плаче и се жали за него, тогаш колкава треба да биде тагата кога ќе умре некој близок, некој роднина?
Секако дека беше трагична вест која не’ потресе сите. Но еве да тргнеме од еден друг аспект. Луѓето најчесто реагираат онака како што реагираат и сите останати околу нив. Нормално беше за сите кога ќе ја видеа целата таа толпа која плаче, да почнат и тие. Едноставно нешто те тера да заплачеш па дури и да не си многу емотивен. Да не заборавиме на фактот и дека стануваше збор за млада личност која ја почитуваа сите.
Сепак, јас тоа го приметив на погребот на мојата баба пред уште 4 години. Дента кога почина се утепав од плачење. Плачев можеби 2-3 саати без престан. Некако се смирив. Но кога почнаа да доаѓаат луѓе насолзени во очите мене нешто ме тераше повторно да заплачам. Едноставно има нешто во сите нас што не’ тера донекаде да го манифестираме она што го чувствуваат другите.
девојче земаш лош примерПо смртта на Тоше гледам дека владее една општа депресија меѓу луѓево, на пр. на прсти се бројат луѓево од клас што не заплакаа. И тоа ме натера да размислам, зар луѓето толку се потресуваат, зар се толку емотивни? Најискрено јас не почуствував нагон да заплачам, а не ни чуствував дека е потребно којзнае колку да тажам, зошто тој останува да живее во нашите срца, остави премногу зад себе, песните му остануваат. Цело време мислев дека луѓево се нечуствителни ама ова ме зачуди. Ако толку се плаче и се жали за него, тогаш колкава треба да биде тагата кога ќе умре некој близок, некој роднина?
девојче земаш лош пример
Депресијата во врска со тоше беше повеќе медиумски потикната 24/7 тебе да ти прикажуваат песни од тоше паралелно со расплакани тинејџерки и посебно ако си некоја која мора постојано да се филма нормално ќе најдеш причина зошто да плаче е депресицвна и да се солидаризира со некој и да се траска заедно од ѕид овојпат беше тоше следниот пат дечко некој....
целата таа работа личеше повеќе на масовна хистерија од типот свински грип
Луѓето се емотивни кога се очекува од нив .....ретко кога навистина плачат или тажат
Луѓето во повеќето случаи се емотивни кога нив им одговара посебно кога треба да привлечат внимание.И се емотивни кога не знаат навистина да дефинирааат што е ебаниот проблем па затоа и цивкаат
Повеќе би рекла емотивци по потреба дури и се изгради една цела субкултура наречена емо ....
душо единствените искрени солзи се оние кои ги пуштаме за себе.Масовна хистерија, да, ама некој да плаче или тажи зошто тоа се очекува од него, т.е. од потреба и привлекување внимание, мислам дека е апсолутно ниско и прелицемерно.
душо единствените искрени солзи се оние кои ги пуштаме за себе.
Се останато е зошто се очекува од нас ,сите се плачеакога умре тоше бијдеќи беа бомбрадирани со 24/7 тажни in memorian срања и нормално ти реагираш на таа дразба ,дури и е очекувано да реагираш во спротивно ќе те сметаат за нечовек(у мој случај)
Иначе не зборев дека пуштаат солзи за привлекување внимание Итн