^рЕтАрДиРаН
error: Invalid Title
- Член од
- 14 август 2007
- Мислења
- 292
- Поени од реакции
- 0
Jimi Hendrix, Slash, Kirk Hammet, Satriani, Paco de Lucia t.e my favourite
хаха Па ако би правел топ листа на југословенски гитаристи, тогаш сигурно би го ставил на второ место ( на прво е Влатко Стефановски без конкуренција). Иначе и Брега е многу добар, а уште подобар е како композитор.Нема да го ставиш Брегович во листата?
Шала, заради аватарот. btw Dugme рулз!
Сите го ставаат Кирк Хамет, а никој изглеа не знае дека тој не напишал ниту една од солажите на The Black Album. Bob Rock и James Hetfield ги напишале сите. Гледајте го документарецот 'The Making of the Black Album' ќе видите дека и Кирк си сам признава дека овој албум е најлесен за него според трудот вложен.
Сега мојата листа би изгледала:
1. Jimi Hendrix
2. Darrell 'Dimebag' Abbot
3. John Petrucci
4. Влатко Стефановски
5. Yngwie Malmsteen
Па изгледа во периодот "Alcohollica" тој највеќе цврцнувала зашо баш за блек албумот се фати ?
1.Carlos Santana
2.Stevie Ray Vaughn
3.Vlatko Stefanovski
4.Ardian Smith
5.James Hetfield
Па изгледа во периодот "Alcohollica" тој највеќе цврцнувал
Сега реално...
1. Кирк e рангиран на 11ето место во најдобрите гитаристи.
2. Учител му е бил Joe Satriani
3. Свири просечно 12 часа дневно.
4. 24 години свири со Металика и помало учество во создавањето на еден албум не го прави лош гиртарист.
5. Џејмс Хетфилд може вода да му носи
Нема нешто што го прави Кирк лош гитарист.
Чудно ми е што многу луѓе го ставаат Влатко Стефановски во најдобрите 5. Тој е најдобар ама на балканско ниво и неможе да се рамни со Paco de Pucia и гитаристот на Chambao
HAHAHAHAHHAHAHA,кој е влатко бе? шо зезате...дека е наш и дека е најдобар тука,не значи дека е најдобар на свето...а за тоа слеш и тај од дајр стрејтс шо му симнувале капа????ајде бе не зезај ќе ти се смее некојкај го имат тоа кажано ајде,докажи!според мене он е едно големо,ама ГОЛЕМО сељачиште,ама јеби га...а Влатко е факинг ѕвер на гитара .. чим Слеш и гитаристот на Dire Straits (го заборавив како се викаше) му имаат симнато капа ..
1. Сите тие листи што ги рангираат гитаристите се буљаш. НЕМА критериум за најдобар. Тоа е факт.Па изгледа во периодот "Alcohollica" тој највеќе цврцнувал
Сега реално...
1. Кирк e рангиран на 11ето место во најдобрите гитаристи.
2. Учител му е бил Joe Satriani
3. Свири просечно 12 часа дневно.
4. 24 години свири со Металика и помало учество во создавањето на еден албум не го прави лош гиртарист.
5. Џејмс Хетфилд може вода да му носи
Нема нешто што го прави Кирк лош гитарист.
Чудно ми е што многу луѓе го ставаат Влатко Стефановски во најдобрите 5. Тој е најдобар ама на балканско ниво и неможе да се рамни со Paco de Pucia и гитаристот на Chambao
Марк Кнопфлер се вика гитаристот на Dire Straits и според мене, е 20 пати бољи од Влатко. Марк е легенда во ненормално големи размери. Револуционерен гитарист.а Влатко е факинг ѕвер на гитара .. чим Слеш и гитаристот на Dire Straits (го заборавив како се викаше) му имаат симнато капа .. шо онда ? и нека не те чуди зашо го ставаат у топ 5 гитаристи .. личен вкус си е тоа ! и Џон Петручи го ставаат скоро сите у топ 5, а за мене чоекот е гола вода .. па шо има везе ! ... Слушни нешто од Стиви Реј Вон да видиш што е гитариста ...
Дали е сељак или не, не можам да кажам, али чоекот што е ѕвер на гитара, е и ништо не можеме да кажеме за тоа. Слеш не е ништо посебно Влатко можда вреди повеќе од него, али не од Марк Кнопфлер, ипак вториот е легенда.HAHAHAHAHHAHAHA,кој е влатко бе? шо зезате...дека е наш и дека е најдобар тука,не значи дека е најдобар на свето...а за тоа слеш и тај од дајр стрејтс шо му симнувале капа????ајде бе не зезај ќе ти се смее некојкај го имат тоа кажано ајде,докажи!според мене он е едно големо,ама ГОЛЕМО сељачиште,ама јеби га...
Не бе чоек .. Петручи е ѕвер фала богу .. али не за мене .. некако не ми е по вкус .. али тоа не значи дека не го поштувам .. исто како што тебе Кирк не ти е ништо посебно али сигурен сум дека го поштуеш .. него типот ми мрчеше некои глупости .. па онака безврска го нареков гола вода .. чисто за пример .. нема везе иначе !За болдираното да кажам дека можеби не ти се допаѓа Џон Петручи, ама глупост ненормална е да речеш дека е гола вода. Немаш осет ако речеш дека Џон Петручи е гола вода. Типот не е ѕвер, тој е манијак веќе. Слушни ја In the name of God само од Dream Theater, ќе видиш за што мислам.