Искрено - не знам. Не сум во Македонија.Седиштето на Големата Ложа на Македонија се наоѓа во Стара Скопска Чаршија и е отворена за посетители, немасони, и разговори со членовите на ГЛМ.
Дали е точна оваа информација?
Искрено - не знам. Не сум во Македонија.Седиштето на Големата Ложа на Македонија се наоѓа во Стара Скопска Чаршија и е отворена за посетители, немасони, и разговори со членовите на ГЛМ.
Дали е точна оваа информација?
и јас сакам да ги посетам :viking:
зошто го викаат Голем Мајстор? :хехе:Мислам спомна Големиот Мајстор на ГЛМ, кај Васко Евтов кога беше емисијата за масони.
Прашај го ѕидарски, тој е масон ќе ти објасни најубаво или ако има некој напишано поназад, незнам проверизошто го викаат Голем Мајстор? :хехе:
До сега - нема членови на ГЛМ активни на форумов.Прашај го ѕидарски, тој е масон ќе ти објасни најубаво или ако има некој напишано поназад, незнам провери
Сакав да кажам и други масони, присутни на форумов не само членови од ГЛМДо сега - нема членови на ГЛМ активни на форумов.
Голем Мајстор - затоа што е мајстор (старешина) на Големата Ложа. Изборна функција, обично трае по две години (зависно од јурисдикцијата, некаде може и повеќе, некаде и по една година само).
Vidi za prethodnoto tvoe prasanje edinstveno koj moze da ti odgovori e nekoj clen na GLM .Kako sto ti kaza i Zidarski nemame na forumov barem sega za sega clen na GLM tuka.Da imame masoni no ne pripagjame na GLM.Сакав да кажам и други масони, присутни на форумов не само членови од ГЛМ
Или имаат големо незнаење за масоните, или едноставно не ги сакаат масоните.Vidi za prethodnoto tvoe prasanje edinstveno koj moze da ti odgovori e nekoj clen na GLM .Kako sto ti kaza i Zidarski nemame na forumov barem sega za sega clen na GLM tuka.Da imame masoni no ne pripagjame na GLM.
PS Za onie forumdzii koi frlaat se i sesto vrz masonerijata daj bi ve zamolil podprocitajte barem edna sveta kniga(biblijata na primer) i ke vidite koj e toj sto edinstveno ima pravo da sudi? Sekako ne sme nie tie ,obicnite smrtnici i zatoa ostavete se od pravenjeto grevovi sudejki za drugite.Da mozete da iznesuvate svoi stavovi kolku sakate no nikoj ne vi dal za pravo da sudite na drug.
Od sekoja kniga moze da se izvlece nesto umno i poucno-fakt .Или имаат големо незнаење за масоните, или едноставно не ги сакаат масоните.
Искрено, јас незнам премногу за нив, а многу ме интересира, една од моите поомилени теми. Затоа од саем си купив книга МАСОНИ од ЈОВАН БРИГИСКИ.
И ти си масон?
Е кај ме најде сега да барам, назадOd sekoja kniga moze da se izvlece nesto umno i poucno-fakt .
PS Na vtoroto prasanje imam veke odgovoreno na poranesnite stranici,podprocitaj i ke vidis a popat do sega na MK forumite i samiot imam zakluceno deka postiraat samo dvajca masoni-makedonci no istite ne se clenovi na GLM.
Iako ima dosta laznjaci koi se pretstavuvaat deka se zaclenile vo drugi lozi nadvor od MK iako istite zivejat i rabotat tuka vo MK,znaci nemaat postojano prestojuvaliste nadvor od MK pa spored toa mozat samo da gi lazat pomalku upatenite deka istoto e vozmozno posebno sto i togas se bara potvrda od maticnata zemja deka kandidatot e covek na dobar glas(a ne trci lazi kako nekoi)
препорачливо е да се исчита секоја тема особено ваква интересна пред да се започне со постирањеЕ кај ме најде сега да барам, назад