И неговото име започнува на Че

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Neli, a koj e eden od "prvite puski", Krste, taka da ne se raspravame, so Casule i Bazerko se zadolzeni za strujata i telefonskite zici.

A Sokolov i Venko ...hmmm...Sokolov, aje, neka ti bide, mada ne bil so Cento, a Venko e tataroglufil, bega Bugarija za da bie so svoite.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
1.Citaj pazlivo sto pisav za Sarlo_Onie sto udrija na ucastokot bea neg.puleni.
Po `45 KP si pisuva po nivno.
2.KG e isto nas.Manapo covek.Kaj nego problem e sto bil i e korkac.
3.Sokolov e pomosnik na Taskovic,isto UK covek.
Nema vrska, Sarlo sprecuval da se krene vostanie protiv bratjata bolgari, sto te gledaj smesen. Siluval i tepal i macel vo Skopskiot zatvor se dodeka ne mu naogjaat kraj.
Sakal da se splotime so KPB, za svobodna Makedonija vo ramkite na golema majka Bolgarija.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Neli, a koj e eden od "prvite puski", Krste, taka da ne se raspravame, so Casule i Bazerko se zadolzeni za strujata i telefonskite zici.

A Sokolov i Venko ...hmmm...Sokolov, aje, neka ti bide, mada ne bil so Cento, a Venko e tataroglufil, bega Bugarija za da bie so svoite.[/QUOTE

Ima edna nelpgichna rabota za Venko bil vo partizani i e pripadnik na nacionalno demokratskoto krilo predvodeno od Chento.
Protiv kogo se borel Venko? dali koga imale borbi so Bugarite ,Venko apstiniral ili pominuval na Bugarska strana ili samo uchestvuval vo borbite koi gi imale partizanite so germancite,chetnicite i blistite.

te prashav koja godina venko prebegal vo bugarija.

ps.Vo Prilep puknal PISHTOL avo Kumanovo PUSHKA ,kolku shto znam vo Makedonija se slavi pukanjeto na PRVATA PUSHKA.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Nema vrska, Sarlo sprecuval da se krene vostanie protiv bratjata bolgari, sto te gledaj smesen. Siluval i tepal i macel vo Skopskiot zatvor se dodeka ne mu naogjaat kraj.
Sakal da se splotime so KPB, za svobodna Makedonija vo ramkite na golema majka Bolgarija.
Nema vrska.
Vo to vreme imal 45g. i bil maz so familija za razlika od mladi,cesto i uceni komunisti i mislel daleku.
Taka da cim dosle Bg,normalno KP ja stavil pod BKP.Sto e tuka cudno?
A si prodolzil so Cento,oti i toj prodolzil da si tera politika.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Muabetov samo pokazuva deka nikomu ni ovde, ni bilo kade go interesiraat fakti, po zanimlivi se prikazni , a istorijata sekogas e prikazna prilagodena na potrebite, za momentot koga se raskazuva :):)!!!
Najcesto epten deformirana , doterana da gi pokrie interesite i potrebite na momentot.
Tie sto ja pravat istorijata obicno ne vodat zapisnici i ne pisuvaat dnevnici ( retko koj) STO PRAVELE,STO MISLELE,KOI IM BILE CELITE.....obicno podocna raskazuvaat razni piskarala so mnogu fantazija plateni od pobednicite :):)!!!

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Ченто бил и комунист (па 1000 пати нека демантираат антикомунистите на форумов), а имал и продавница за продажба на алкохол... Како дуќанџија важел за многу почитувана личност во прилепската чаршија... А неговата продавница била дури и седиште на прилепските комунисти... За жал, токму комунистите што ја презеле власта после војната - му го уништила животот!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Pa bolje bakal da si ostanel sto se mesal u politika steta ...sum cul mnogu bil Makedonec od mnogu luge ama mislev bil Bugarash ama ete sea nauciv nesto novo

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Е кога ќе ги читам постовите на овие двајца пред мене ми се одмилува да пишувам. Прстиве ми протестираат. Ова се сериозни теми, ајде одете на љубов и секс, таму има малолетници кои ќе ви поверуваат.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Па пиши бе за Ченто... дај да видиме твоја страна на сторијата јас не знам ...еве поучи ме

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Ченто бил и комунист (па 1000 пати нека демантираат антикомунистите на форумов), а имал и продавница за продажба на алкохол... Како дуќанџија важел за многу почитувана личност во прилепската чаршија... А неговата продавница била дури и седиште на прилепските комунисти... За жал, токму комунистите што ја презеле власта после војната - му го уништила животот!
Смешни се вашите напори да со сила некого униформирате, сместите, гледајки го свет преку црно-бела призма. Реалноста никогаш не е црно-бела. Ченто е бил приватник, човек, патриота. Сакал да живее во слободна и обединета Македонија. Организирана сила која во тогашната Југославија и Бугарија повела војна против фашизмот е била Комунистичката Партија. Но, многу луѓе кои влегле во борба против фашизмот не ја споделувале идеологијата на КП. После војната комунистите многу сурово и неправедно, сакајки да ја наметнат комунистичката диктатура ги уништија сите оние со кои заедно ја воделе антифашистичката војна. Тие две струи опстојуваат и денеска во македонија симболизирани преку СДСМ ( комунистите) и ВМРО-ДПМНЕ ( национал демократската струја).

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Добро чим тврдиш дека бил комунист ај објасни ми го следново лично искуство на баба ми.
Баба ми е прилепчанка, еден од блиските семејни пријатели им бил Ченто. По случувањата со ченто баба ми и останатите од нејзината фамилија биле на листа на прогонување и елиминирање од страна на коминтерната. Хммм...... се прашувам како е ова можно ако ченто бил комунист. За среќа ги има спасено еден друг комунист, то ест братучедот на баба ми. А братучед на баба ми бил Даре Џамбаз.

Kajgana Shop

На врв Bottom