HM misiru eve ti toa sto barase vcera ...analiza na vashata HM himna
e sea dal ti ke sfatis ja sto sum napisal a ne si sledbenik i adept na CECIJANSTVOTO ne znam samo da kazam ne ste nesto eptem special !
Kajgana
Sedam povtorno sam i se prasuvam koja e sustinata na zivotot. Imashe nesto belo na mojata masa ostanato od prethodnata vecer. Kolku prosti zavidlivi luge ima si pomisliv. Kolku nerazbiranje i zavist. Se dobliziv do masata i se navednav do belata dolgnavesta linija . Povlekov snazno i si gi protrljav nepcata.
Legnav i do moite ushi pocna tekstot :
End of passion play, crumbling away
I'm your source of self-destruction
Veins that pump with fear, sucking darkest clear
Leading on your deaths construction
Taste me you will see
More is all you need
Dedicated to
How I'm killing you
Nad mojata glava se pojavi zelenoto dzudze so smesnata dolgnavesta crvena kapa. Doagashe barem ednash mesecno , no ovoj pat beshe samo ednorogot go nemashe . Nikogas ne mi go kaza svoeto ime , no jas go vikav preveduvachot.
Slusaj pocna da cekori okolu mene : Ovaa pesna e za tvorecot , za nekoj Bog koj nikoj ne go gleda za zbunetosta i pronaoganjeto na odgovorot vo smrtta koja deluva preku STRAVOT najgolemoto oruzje .Znaesh koga ima strav togash covekot se osecha poveke ziv adrenalin .
Go gledav , ne mozev da mrdnam . Negovoto lice pocna da se deformira vo zelena boja kon plavo smaragdna . Liceto nekako mu se izdolzi.
- Znaesh deka izvor na samodestrukcija e toj stravot .A toj strav od zivotot deluva tehnicki vo ovaa pesna preku DROGATA - HEROINOT konkretno vo pesnava , vo zivotot no ti toa veke go znaesh neli ?
Sakav i da probam da go izlazam no na masata imashe dokazi, samo se nasmeav i blazeno zaklopiv ochite.
Muzikata prodolzi :
Come crawling faster
Obey your Master
Your life burns faster
Obey your Master
Master
Dzudzeto gi prekrsti nozete i sedna pred mene : Vidish lepi , ponataka vo pesnata smrtta/olicetvorena vo drogata povikuva , kako apsoluten Gospodar na se so sto se zavrshuva i se se sveduva kon nea, samo taa e realnata samo taa na kraj postoi zatoa taa e gospodar a zivotot u stvari e samo predvorje .Znaesh mnogu , mnogu pesimisticno i nerealno al ajde saks da odmorish malce me zaprasha ?
Veke se osekav deka propagam i ne odgovoriv nisto .
Master of Puppets I'm pulling your strings
Twisting your mind, smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master
Pred moite ochi se pojavi smrtta kako kuklar koj me drzeshe vo negovi race , ne osetiv strav ne osetiv nisto samo so pogled go barav zelenoto dzudze.
Toa letashe veke nad mene , a toa ne mi bese veke cudno . Dzudze ko dzudze si leta.
Vidish ovoj lutkarot koj deluva preku drogata e gospodarot na smrtta , koj si poigruva so lugeto kako saka , moze da se poistoveti i so Gavolot ama sveedno sekako deluva. Deluva , preku stravot preku zelbata za zivot zelbata za opstanok izmiksan so nesposobnosta i zbunetosta na nestabilnite. Ti ne si takov neli ? Drogata povikuva i go poebuva...slabiot oti nema otpor ! Sakas da bides kukla ili kuklar me prasa dzudzeto ?
Jas veke propagav vo eden ambis , i teloto en go osekav, samo gledav a ne geldav, iljada boi se miksaa vo mojata glava , doagashe mirot spokojot koj edinstveno bese narusen od muzikata koja doagase seuste do mene ...
Needlework the way, never you betray
Line of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
Dedicated to
How I'm killing you
Hahaha se nasmea dzudzeto . Kakva beznadeznost i kurtonaza e ova nevidena al dobro , beznadeznosta te ubiva a ne smrtta drogata ovaa pesna e za slabichi po moe koi izlezot go baraat vo nekoi si tamu zabegancii. Namesto da se slavi zivotot se slavi smrtta , u stilu tuka i taka i taka ne cini ajde ke bide bolje posle u smrtta i taka e se beznadezno sve , da padne coek u bed neviden . Hranenje na beznadeznosta so egoizam i predavanje kon neizbeznosta. Nema borba sve e unapred odredeno kako i da svrtis ke se svede se na smrt pa what a hell daj da umreme odma . U stilu ajde da se drogiramo da nam ochi sjaju . Zivi gluposti. Zivotot e borba i uzivanje a ne smrt i melanholija toa e bolest bre nemozam da te geldam vaka... Sakas da ti smenam muzika me prasa dzudzeto ? .
Beshe predocna veke bev pred nekoi porti na sivilo a klucot go nemav, pred mene imashe redica na izgubeni dushi , koi trgnale na pat a nikoj ne im kazal deka treba da ponesat i kluc bidejki domakinot e otiden na prodolzen godisen odmor.
Sednav na kamenot i dojde muzikata pak do mene pocna da prodira vo mojata glava
Master, Master, where's the dreams that I've been after?
Master, Master, you promised only lies
Laughter, laughter, all I hear or see is laughter
Laughter, laughter, laughing at my cries
(thanks to me?)
Do mene sedna dzudzeto : Vidish lepi, Smrtta masterot , idolot ili whatewer navlezen preku drogata sega vo tebe ne e tuka neli ? Prelazan si sto si dosol porano nego li sto trebalo ama sea e kasno neli. Svrti se okolu tebe pak nekoja beznadeznost,apatija , izigranost. Oda na samoobmana na lazni nadezi da se roknesh u vena najbolje . No primeti ja pozitivnata nota deka drogiranje e loshe i moze da te odvede da bides vaka beznadezen mada jebes ti toa, kolku dobro tripati ovaa pesna moze da donese losho , jes da e stvar na izbor ama nema veze. Kamsik samo za ovie sto cekaat na portite , kamsik - izvika dzudzeto.
Hell is worth all that, natural habitat
Just a rhyme without a reason
Neverending phase, Drift on numbered days
Now your life is out of season
I will occupy
I will help you die
I will run through you
Now I rule you too
Gotovo e katarza, drogata te zema pod svoe , nema kade veke si vlezen u magicen krug i sjeban ... Sega sam mozesh da go socekash konjot ednorogot i da cekash blazenstvoto predsmrtno . KOlku dushi ima odneseno ovaa pesna ovde pred portite bez kluch i kolku ke gi donese od nerazbrani deca, izgubeni vo ocajot , zalno e ova sepak kolku se zaletale vo slatkoreciviot Master ...
Nego znaesh sto imam reshenie ...
Sto go poglednav ?
Mi lupna shamar i me svesti. Ne sum znael deka shamar od dzudze moze tolku da boli ...
Zemi edna kajgana za dorucek , od mentalnata kajgana ti e dosta za deneska , zeni jadi i te nosam na CECA vecer ... da vidis sto se pravi vrednosti...
Se nasmeav i izvikav CECA , tooooo CECO legendo ...Kad bi bio ranjen ..joj joj.... ojhaaaaaa e to je vech nesto ...ZIVOT !