- Член од
- 13 август 2010
- Мислења
- 956
- Поени од реакции
- 1.100
Да изневериш ти арно е, еднаш се живее, ама да те изневерат е тогаш боли...Да се изневери, еднаш се живеј!
Инаку сум за не.
Да изневериш ти арно е, еднаш се живее, ама да те изневерат е тогаш боли...Да се изневери, еднаш се живеј!
Тогаш многу боли, ама нели првата благородна вистина во будизмот е СЕ Е СТРАДАЊЕ , потоа следува втората - причина за страдањето е ЖЕЛБАТА, потоа третата - страдањето завршува кога ќе исчезне желбата...а како ќе исчезне желбата?Да изневериш ти арно е, еднаш се живее, ама да те изневерат е тогаш боли...
Тогаш многу боли, ама нели првата благородна вистина во будизмот е СЕ Е СТРАДАЊЕ , потоа следува втората - причина за страдањето е ЖЕЛБАТА, потоа третата - страдањето завршува кога ќе исчезне желбата...а како ќе исчезне желбата?
Како дојде до овој заклучок баш ме интересира..(иако кај жените се во помал процент)
Со доведување на состојба на ум каде што се гаснат сите копнежи и желби таканаречена Нирвана. Затоа посветените будисти живеат во најскромни услови и отклонувања од задоволства, со константна медитација насочена кон нирвана а не гасат желби со масовни оргии, затоа што човекот никогаш нема да ги задоволи сопствените желби и копнежи и вечно ќе страда. Сепак убав обид да се лупне глупост и Будизмот да се земе во корист на сопствен аргумент.Тогаш многу боли, ама нели првата благородна вистина во будизмот е СЕ Е СТРАДАЊЕ , потоа следува втората - причина за страдањето е ЖЕЛБАТА, потоа третата - страдањето завршува кога ќе исчезне желбата...а како ќе исчезне желбата?
Познат ми е и четвртата благородна состојба, не треба објаснување...не ја споменав оти не ми одеше во прилог...ми ја уништи благосостојбата која ја имав убедувајќи ја Неличка срам да ти еСо доведување на состојба на ум каде што се гаснат сите копнежи и желби таканаречена Нирвана. Затоа посветените будисти живеат во најскромни услови и отклонувања од задоволства, со константна медитација насочена кон нирвана а не гасат желби со масовни оргии, затоа што човекот никогаш нема да ги задоволи сопствените желби и копнежи и вечно ќе страда. Сепак убав обид да се лупне глупост и Будизмот да се земе во корист на сопствен аргумент.
Таа „поучна“ емисија е тотален фејк, одглумена и тоа лошо. Толку не приметувате дека „скриената“ камера е телевизиска камера која снима во висока резолуција? Толку не приметувате дека на фејк „инфраред“ снимките уствари има светло и сенки и зелената е додадена во постпродукција (што се приметува кога само ќе се смени во колор)? Толку не приметувате дека луѓето се смеат на крај кога глумат дека се тепаат? Толку не ги приметувате идиотските наместени ситуации? Оригиналните "Cheaters" се веќе друга приказна (иако и тие се според сценарио).Има една поучна емисија се вика Прељубници се емитува на канал 5 .