- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 4.518
- Поени од реакции
- 8.244
Паметен без пари не ти е вреден?:uvo:Види, од постовиве, на темава, направи си една табела ако толку многу сакаш да ги делиш луѓето на мажи и жени, во која ќе внесеш колку жени кажале дека приоритет им е богат маж. А види го твојот и постот на колегата погоре, па после збори мажи, жени... Зарем губи од вредноста како човек, затоа што нема пари?! ц ц ц... Срам да ти е!Во однос на мојата мажачка, не мислиш веројатно дека ќе си дозволам да имам нула нели? Оти ако така мислиш, тогаш грешиш. Јас самата ќе заработувам, не мора кој знае колку, ама сепак нема да патам за леб. Додека сопругот, исто така претпоставувам дека ќе се труди. И сигурно нема да ми е тој боемски критериум-парите, мерило за љубов. Сакаш да кажеш дека ќе имам среќен брак ако маж ми има пари? Што станува со самодокажувањето, со прогресот, амбицијата? Сите тие се нула за тебе , не?
хммм... полека малце... реков и мислев паметен човек, кој незнае да го искористи својот памет да заработи пари... ете тој не ми вреди...
2.никаде не реков дека ти одма ке се омажиш за некој што ке почне од нула...
никогаш не правам дискриминација меѓу маж и жена, таман работа,кај виде дека ја ставам некоја навреда кон жените, и со таа навреда да ги делам??? ... но ти така ме сфати, што да ти праам...
мислев - највеќето од жените се такви, како што ги нарекувате спонзоруши, а у тоа ако гледаш некаква дискриминација или што и да е....тогаш океј..
не реков дека ке имаш одличен брак ако имаш пари и слично... но највеќето(зборам за у македонија) бракови, у кои учествуваат богаташи, испаѓаат успешни... така не???
ајт,премногу забегавме со овие споредби
и полека, не се пали толку, те молам без изрази како срам да ти е и слично, може? :smir: