Остар демарш до Шведска...

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
А колку пати на една тема ќе кажвиш една глуѕпост едно 82578235 пати?:lizko:

И некој од претходните страни шо кажа дека ова било доказ дека кој сака можело шо сака да прави во Македонија...Ако можеле шо ги фатиле? Уште не си свесен дека овде тие губат? Угледот си го губат, а и да..по малку и не омаложуваат. :wink2: Ама кој ги .б. , важно докажавме дека сме способни.

Concret ne mu zameraj na Martincho on e sweganec :)

Па сега и не баш дека сме ги фатиле,ама за малку ќе ги фатевме и баш затоа ние губиме како земја која не може да фати криминалци кој се инволвирани во меѓународен шверц со луѓе,макар тие да се опремени и со два-три џипови.Значи останува да виси оценката на ЕУ дека Македонија не е баш спремна да ја спречи меѓународната трговија со визи и пасоши во која се инволвирани скоро сите дипломати и дипломатски представништва во земјава,всушност тоа е и единствената причина за која се отворени тие конзулати,амбасади и дипломатски представништва во Македонија.

I ? Sto izleze na kraj. Gi gledam na Telma ambasadorkata i Goca kako samo potvrdija deka bilo humanitarna akcija i deka dvete zalat za nedorazbiranjeto.

pa vi rekov ja kocnicite ne cinele :pos2:

Koga vekje gi fativme so simnati gakji,treba da gi pustime goli da setaat...
T.e ne smeeme da trguvame so nacionalni interesi. Ova mu doagja kao daj nie ke svitkame kicma,a vie priznajte ne. Vitkanje kicma znaci krsenje na zakon,a so toa ne smee da ima trgovii pa i utre da ne priznaat ili ukinat vizi.
Makedonija e na 84 mesto na listata od korumpirani zemji,treba uste da se kacuvame na listata a ne da sa se spustame i da dokazuvame deka uste sme banana republika. Ako vladata se pokaze bezkicmenjarska kako minata,jas na slednite izbori nema da glasam a voedno i ke prestanam so lobiranjeto za VMRO-DPMNE vo mojata posiroka familija od okolu 80 clenovi i krugot na prijateli od najmalku 20 ludje.
mislam deka treba da svatis oti so glava zid ne moze da urneme, nemoj slucajno da mislis deka sveganite ke recat pardon greska bese, toest kriminal, nie treba da im ukazeme deka sme kadarni da gi otkrieme nivnite prevari, a tie vo idnina ke si znaat so koj si imaat rabota, a toa sepak da go svrtime vo nasa korist. i vaka duso toa ne ke da e korupcija tuku veke e vodenje politika. nemoj da zaboravas deka politikata e uceni, pritisoci, zakani i slicni sranja, a ne etika i pravednost.

Znaci na sekoja ala i budala sto krsi rampa treba da go vrtime gazot?
Politicka trgovija moze da ima ama ne za vakvi banalni raboti,se znae koga se trguva i kako se trguva. Na primer Kosovo za Nato ,a ne doagja vo predvid za vakvi raboti,znaci deckite sto diveele na granica,paricna kazna i zabrana za vlez vo Makedonija,taka bi postapila siriozna drzava, a ne da vrti gaz.

Не знам зошто страв кај владата од една држава како Шведска.Не е ниту некоја воена сила,нити имаме некоја силна трговска размена со нив.Да беа Американци во прашање ај да речиш,ам вака...:toe:

I ? Sto izleze na kraj. Gi gledam na Telma ambasadorkata i Goca kako samo potvrdija deka bilo humanitarna akcija i deka dvete zalat za nedorazbiranjeto.

Да де и амбасадорката се извини кажа дека биле повредени некои регулативи при процесот и кажа дека дека не знаела зошто МВР не било однапред информирано за акцијата, а Јанкуловска рече дека ако пак не биде најавена ваква акција од страна на кој и да било дипломат исто ќе се постапело.
Истото ќе беше и Џанго да беше на чело на МВР.

Да де и амбасадорката се извини кажа дека биле повредени некои регулативи при процесот и кажа дека дека не знаела зошто МВР не било однапред информирано за акцијата, а Јанкуловска рече дека ако пак не биде најавена ваква акција од страна на кој и да било дипломат исто ќе се постапело.
Истото ќе беше и Џанго да беше на чело на МВР.

Inrtervjuto zavrsi vaka nekako......i site si prodolzija da ziveat zaedno srekjni i veseli.......
ps. Gango ne znam bas taka od prva dali kje dignese tolku golema galama.
Za nekoi raboti se broi do deset.

Џанго како да подзаглавуваше во броењето и затоа ни се случуваа чудни моменти особено при очигледниот шверц со луѓе.Очигледно и Гордана ја научила лекцијата па сега брои,ама кога нема потреба.
Инаку долго време во Македонија владее изменетата народна поговорка:
-НЕФАТЕН АРАМИЈА-ПОГОЛЕМ ОД КАДИЈА- инаку порано беше НЕВИДЕН.:)

Jas pa bi ostavil da gi iznesat site Albanci od balkanov :toe: neka im dadat protektorat vo SWEDEN ! nekade na severot ;)

Па никаде нема да можат да се жалат дека им се загрозени човековите права како овде во регионов.:)

Добро е тоа што Швеѓаниве јавно се извинија. Гестот треба да го цениме. Тоа е одраз на култура :tapp:

Back
На врв Bottom