Охрид

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
А бе или јас си замислувам дека идам во Охрид или сум будала, ама цените воопшто не се скапи. Од кога бе 60 -70 денари за макијато е скапо, 200 денари за пица, 70 - 80 денари за кока -кола и 80 за пиво е скапо????

Значи цените се чак што и малце поефтини од Скопје, не знам јас што ви е толку скапо. *

(*Освен таксистите)
Tака ти е оти си од Скопје, па цените ти се тука некаде на исто рамниште. Во поголемиот дел од Македонија макијато е 30, а нескафе 40, пица 120 и 50-60 кока-кола, пиво i 40-50 коњак, водка...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Tака ти е оти си од Скопје, па цените ти се тука некаде на исто рамниште. Во поголемиот дел од Македонија макијато е 30, а нескафе 40, пица 120 и 50-60 кока-кола, пиво i 40-50 коњак, водка...
Извини вака,ама Пробиштип и Делчево не се на исто рамниште со Охрид.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е па туристичко место е, не може да бидат исти цените како и во обичен град, посебно не лето... :smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
neznam jas kade e 80 pivo jas kade sto sednav sekade ispod 100ka nemase pivo

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Е па туристичко место е, не може да бидат исти цените како и во обичен град, посебно не лето... :smir:
Баш така.
И јас тоа приметив дека годинава ги намалиле цените. Па не е скапо за едно пиво да платиш 80денари и тоа на плажа. Овде кај нас во кафиќ е толку. Значи уште за смештај да намалат и таман ќе биде :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Извини вака,ама Пробиштип и Делчево не се на исто рамниште со Охрид.
Извини вака ама и тие сакаат да летуваат во Охрид, а и не станува збор само за тие две мали градчиња туку скоро за сите останати градови во земјава.

Јас го разбирам тоа, во поголемиот дел од годината ги плаќам скопските цени и некако нормални ми идат оние во Охрид, иако ги наведов цените кај мене :) го разбирам тоа и дека е туристичко место, ама сакав да направам споредба зошто многу не сфаќаат и им е скапо. :smir:

T

the Carpenter

Гостин
Извини вака ама и тие сакаат да летуваат во Охрид.
Меѓу желба и реалност има еден парсек. Цел!

Инаку ... цени, цени, цени ... скапо било. Охриѓаниве крвта им ја испија на (најпосебно на) Скопјаниве.

1. Скапо? Не идете во Охрид, по 123234234535 пат го кажувам тоа, се осеќам ко АРА.

2. На есен, кога сите Охриѓанчиња студентчиња ке тргнат по својот трнлив пат кон високото образование, кај да бараат смештај во Скопје за ... ај да речиме ... 2000 денари месечно? Во Скопје центар негде, има?

Оти и Охриѓаниве сакаат да учат, не само скопјаништата :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ти или не ми го прочита постот или не го разбра. Многу убо објаснив што како.
И доста со тоа не идете та не идете. Многу убава реклама е тој слоган: „ако не ви одговара не идете“ ептен ми се допаѓа.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ти или не ми го прочита постот или не го разбра. Многу убо објаснив што како.
И доста со тоа не идете та не идете. Многу убава реклама е тој слоган: „ако не ви одговара не идете“ ептен ми се допаѓа.
Затоа цело лето се пред ТВ плачат немало туристи, немало промет, државата крива не им направила добра реклама, итн.

За мои пари ќе идам кај што ми одговара, немислам да му полнам џеб на некој охридски клингур што мисли дека Охрид е све и свашта во државава. Преспанско и Дојранско што се? -Мочуришта? Просто ме иритираат Охриѓани и хотелиерите со своите преценети капацитети на услуга и гостопримство!

T

the Carpenter

Гостин
Од хидролошка гледна точка, Охридското езеро е слично само со уште еден бисер - Бајкалското езеро. Не СМЕЕ да се прави споредба со НИКОЕ друго езеро, посебно не со олиготрофни и замочварени езера во трета фаза на живот како Преспанското, или натропогено - исцедено Дојранско езеро.
А од аспект на естетика, потреба од убавина и други фактори ... не можам да ви објаснам. Или имаш лаичко око, или знаеш да процениш убаво. Друго, нема!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Само сместуването е маллллце скапо,но се друго е и евтино за наjголем ленет центар на државата.Стана ми чинеше 50 евра,со мала градинка до езеро. Нема што друго да кажам - Охригани са супер хора,наполниха ми душата. Бих се вратил за одмор пак. Имате 9-ка от мене.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
значи ви било скапо о мајку му туту еве да речиме 350 денари вечер ... ајде имате места каде што ви е ефтино но само треба да ги знаете каде се ... подобро ке одам на сараиште или во парк ск и ке земам 2 литри каменица или 4 литри каменица за 200 денари или 100 ка незнам колку е ск то пиво или скопско него да одам некаде во кафич а за кафе да скапо е ... не викам не али за алкохол кога се прави муабет ... не не се сложувам со вас но сепак не се сите ко мене да гледет само надвор да одат јас искрено назима не одам во кафич не ми дозволуваат финансиите подобро ке зеам назима 1 литар ракија и ајт ... а знам за 60 денари 1 литар точено домашно бело и црвено мераци .... а и истата цена е и на лето .... така да ... незнам за вас не се сите олд скул да седат надвор ..и на зима

Kajgana Shop

На врв Bottom