Милка vs Нестле?

Milka vs Nestlé

• Вкупно гласачи
    397

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Кои производи ги купувате повеќе односно ви се повкусни, тие на Милка или на Нестле?

Vs

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Споредбата е како цитроен и мерцедес

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Nestle. Ако мислите дека Milka е најдоброто чоколадо што некогаш сте го пробале, тогаш сигурно одамна немате јадено Nestle и време е да се потсетите на префинетиот чоколаден вкус.

Milka се поприфатени поради интересните реклами (пред се') и поради разновидноста. Има барем 15 видови на чоколади кои ги имам забележано... Интересни се и привлекуваат внимание. Ама, пак ќе речам, ако збориме за класично млечно чоколадо - Nestle рулз.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Нестле има вкус на грд лешник, воопшто нема млечен и „префинет“ вкус како Милка. Плус, милката најубаво се топи во уста...ммм.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Порано ми беа подеднакво вкусни и двете ама после се случи некако пад на Нестле и престанав да го купувам.Така да за мене дефинитивно Милка.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.778
Поени од реакции
49.626
Кога мора да одберам меѓи овие две тогаш нека биде Милка иначе најдобро чоколадо за мене е Тоблероне

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
dvete mi se ednakvi, si imaat svoi karakteristiki

Worminkle UniversitY
Член од
27 септември 2007
Мислења
161
Поени од реакции
0
Nestle дефинитивно најдобро после колумбо и сникерс

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Милка ипак...посебно новите шо испаднаа пред некој месец..

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.481
Поени од реакции
7.961
Ги сакам сите продукти на Craft Foods, меѓу нив и Милка :) Нестле некако баталиф откако престанав да пијам Нес кафе.
Милка и Јакобс.... мм фантазија, ух се настрвиф.
Море како ме израдува тоа малечкото чоколатце во Дневник, таман стигнаа весниците кај мене на работа во 9 и пол, и прво што направив е го изедоф малечкото Нестле :) и ми тргна весело ноќната смена :)

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Nestle!!! Мммм..... Сакам и Милка, ама не колку Nestle-то :) а и некако ми се премногу тешки

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
Nestle. Ако мислите дека Milka е најдоброто чоколадо што некогаш сте го пробале, тогаш сигурно одамна немате јадено Nestle и време е да се потсетите на префинетиот чоколаден вкус.
и јас сум за нестле!поубав шмек ми имаат!

Kajgana Shop

На врв Bottom