Значи п'рво, ти или си луд или нарочно говориш небивалици та барем некој, којто не е много в час вземе че ти се в'рже.
Второ, не ние сме ви молили, а вие искахте да участвате в Белене, всјакакви приказки как б'лгарската мафија подкупила ваши политици са несериозни, просто заштото вие не сте никак'в фактор за Белене, че да падне такова голјамо молене, подкупване и т.н. Доказателство за това е, че Белене вече се строи и без вас и RWE са се отказали от проекта само в твојата фантазија.
07.11.2008:
-RWE’s supervisory board looked into the project last week, but did not come up with a decision, a company spokesman said.
Industry insiders say RWE may delay its decision until it receives more evidence about the safety plans for Belene, in an effort to defuse the protests of environmental groups such as Greenpeace and green party politicians.
“If RWE gives in to pressure from green activists, they will make a mistake,” Kuyumdzhiev said.
“Given the huge power shortages in Southeastern Europe, this is a unique investment offer. So, if they do not jump on it, someone else will.”
Approximately 300 Greenpeace active members protested last weekend in front of RWE headquarters in Essen against the company’s participation in the Bulgarian nuclear power plant. „The German concern gets itself involved into a nuclear venture and plays russian roulette with people’s safety”, said Hainz Mittel, a Greenpeace expert being cited by Deutsche Welle. And a written appeal focuses on the fact that 12 international banks, including Deutsche Bank, Commerzbank and HypoVereinsbank, have already detached themselves from participating in the project funding.
АБЦ батали ги бугарските копуци, што се натегаш со нив, глеј таму твојот проект некако да го прогураш,нема аир од татариве, само инат водат.
Е како да го прогурам бе Воне,во Македонија кога локалниве власти во Прилеп ни една “шахта“ на улица пред дворот не можам да ги кандисам да стават,оти не гледаат некоја паричка во своите џепчиња,со наместените тендери за кој и неопходните шахти им се преголем трошок,па камо ли потенцијална изградба на нуклеарна централа?
Зборувам за овие “експертите“ во локал-Прилепскава администрација кој воопшто не ми помагаат за проектов,по кој само за телефони имам потрошено повеќе од 500 евра сопствени пари,итоа само за да остварам контакти со релевантни странски инвеститори и потенцијални изведувачи,а да не зборувам за непроспиени ноќи,залудно изгубено време,гориво за автомобилот,денови на барање соодветна локација и децении истражувачка работа по интернети,посети но и работа на соодветни градилишта по странство за да го направам идејниот проект,кој веќе го меморирав па не треба да го цртам на хартија или во компјутер,го научив напамет и секојдневно го надоградувам.:smir:
Ме мрзи да срчирам низ темава.. видите колку страници има..
но.. може да знам за кој проект се работи? .. нешто со месечина да не е поврзан ?

:pos2:
Не е со месечината туку е со Мариово,територија од каде потекнува Итар Пејо.:helou: