vlatkolik
~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
- Член од
- 17 мај 2007
- Мислења
- 2.647
- Поени од реакции
- 28
Како би постапиле во ситуации на пример цел ден се чувате со детето му/и правите нешто за јадење нели што оно посакало а после тоа нејке ни залче во уста да стави,одеднаш гледаш храна на сите страни,на под,на ѕид...ама никако во уста
Или пак пример со играчките,цел ден играте и таман сте ги собрале тие пак се нашле низ цела куќа...Што тогаш?!
Има милион вакви примери но моментално сега ова ми падна на памет а и понесен од една случка....
Како би постапиле,или пак како постапувате?
Ви се случило ли да "пукнете" некогаш?
Дали е подобро да се биде попустлив кон детето уште од мало (сум слушнал многу пати мало е остај го) а после кукаат родителите,или пак е подобро да се биде по строг родител?!
И што мислите за изреката "Ќотекот од рајот е излезен" и колку треба да се применува?
Или пак пример со играчките,цел ден играте и таман сте ги собрале тие пак се нашле низ цела куќа...Што тогаш?!
Има милион вакви примери но моментално сега ова ми падна на памет а и понесен од една случка....
Како би постапиле,или пак како постапувате?
Ви се случило ли да "пукнете" некогаш?
Дали е подобро да се биде попустлив кон детето уште од мало (сум слушнал многу пати мало е остај го) а после кукаат родителите,или пак е подобро да се биде по строг родител?!
И што мислите за изреката "Ќотекот од рајот е излезен" и колку треба да се применува?