Охрид

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
*само лажат по тие штандовите со скара ЛЕСКОВАЧКА СКАРА не знам мити каква.....Ох не ни сака да се промовира како туристички град....абе викни прилепчани скараџии,в година дупло туристи ќе привлечиш,досега најдобра скара имам јадено во Пп и не за џабе ги фалам
Епа од две лесковачки во градов, едната, та в центар е од прилепчани..и знајш шо? српски прает маубет со сите, а ко ЧЕ слушниш внатре прилепски ко на сред село зборат.

Иначе за плажи, Трпејца, Лагадин и Акапулко (најтопла ви е водата водата)

--- надополнето ---

Туристити не идат само за да се искапат,да седат во луксузен стан,на крај краева тие имет палати,идат со цел да видат нешто во Охрид.Денојве бев на екскурзија низ Чешка,Унгарија,Австрија и неможам да се изначудам колку се понапредни од нас,неможевме да се разминиме од туристи,едноставно е прекрасно,гледам архитектурата не им е нешто за фалење,ама имаше шо да видиме
Понапредни од нас?
Кој стигнал не еб*л низ историјава..не само нас, цел Балкан, и очеквиш да сме ко Чешка,Унгарија,Австрија?
Многу сме и сега ;)
И јас бев на екскурзија и имаше згради, ама малку ти се видоја, големи беа градојте.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Супер си е Охрид, град како град.
Плажите, не се тоа што беа порано, се повеќе и повеќе се загадуваат. Славија, беше една од најчистите и најпосетуваните плажи, се ‘‘тепаа‘‘ кој да зафати место на таа плажа, но денес таа плажа не е ништо повеќе од место со отпадоци, па и цевка за канализација има плус, грозно. Од Струга па наваму, плажите се се позагадени, чистите, може и да се избројат на прсти, еве плажата кај хотелот Белви ќе ја одвојам, и некои покрај неа, тие што се поодалечени од центарот се почисти, пределот накај Албанија. Охриѓани, превземајте нешто, додека не се загади целото езеро.
Ме потсети на една случка оваа реченица.Одевме накај Албанија низ тој граничен премин,првата слика кога влеговме беше 5 крави во езерото. Канализација на секој чекор,а ние се бањаме во Охридско :)

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Епа од две лесковачки во градов, едната, та в центар е од прилепчани..и знајш шо? српски прает маубет со сите, а ко ЧЕ слушниш внатре прилепски ко на сред село зборат.

--- надополнето ---

Понапредни од нас?
Кој стигнал не еб*л низ историјава..не само нас, цел Балкан, и очеквиш да сме ко Чешка,Унгарија,Австрија?
Многу сме и сега ;)
И јас бев на екскурзија и имаше згради, ама малку ти се видоја, големи беа градојте.
Ti mora da si EBAN od prilepcanec cim vaka zboruvas.Samo da te informiram deka osnovacite na makedonskiov literaturen jazik Blaze Koneski i Krume Kemeski(covekot koj ja napisal prvata makedonska gramatika) se prilepcani, akcentot vo makedonskiov jazik(ama literaturen da se razberime) e cisto prilepski, ili ako sakas pojasnuvanje na tretio slog od nazad na napred.Se na se Prilep e osnovata.Ova mu e jasno na site barem malku pismeni, pa duri i tebe.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ме потсети на една случка оваа реченица.Одевме накај Албанија низ тој граничен премин,првата слика кога влеговме беше 5 крави во езерото. Канализација на секој чекор,а ние се бањаме во Охридско :)
5 крави? А кога јадеме сирење и пиеме млеко убаво ни е? Не се ништо кравите, ти сигурно ги имаш видено Љубаништа, таму имат крави. Но тоа не е нешто гнасно кравата да се напие вода од езероно. Сигурно не се сереа тие во вода :):).. А за канализацијата се сложвам.

--- надополнето ---

Ti mora da si EBAN od prilepcanec cim vaka zboruvas.Samo da te informiram deka osnovacite na makedonskiov literaturen jazik Blaze Koneski i Krume Kemeski(covekot koj ja napisal prvata makedonska gramatika) se prilepcani, akcentot vo makedonskiov jazik(ama literaturen da se razberime) e cisto prilepski, ili ako sakas pojasnuvanje na tretio slog od nazad na napred.Se na se Prilep e osnovata.Ova mu e jasno na site barem malku pismeni, pa duri i tebe.
Блаже Конески сигурно пишувал кирилица, следи ги неговите чекори :).

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
5 крави? А кога јадеме сирење и пиеме млеко убаво ни е? Не се ништо кравите, ти сигурно ги имаш видено Љубаништа, таму имат крави. Но тоа не е нешто гнасно кравата да се напие вода од езероно. Сигурно не се сереа тие во вода :):).. А за канализацијата се сложвам.

--- надополнето ---

Блаже Конески сигурно пишувал кирилица, следи ги неговите чекори :).
Lugeto se pogolemi zivotni od zivotnite, taka e!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А бе врни во Охрид?

--- надополнето ---

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Затоа јас си јадам од кај комшијата во Пештани не зборува човекот српски ама каква скара прави :icon_lol:.
За поручек скара Ми вика: Комши лесна храна а? :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Абе првин прочитај шо имаше мартин напишано после коментирај... на кирилица.

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Водата е супер, вечерва се капев до 21:30. Вечерно капење препорачвам секому, како препороден сум сега. Имавме среќа што стварно не дуваше ветар ама водата беше закон (топла).
Не кажвам дека Гранит се капевме после ќе почнат пак ете на најубавата плажа :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Водата е супер, вечерва се капев до 21:30. Вечерно капење препорачвам секому, како препороден сум сега. Имавме среќа што стварно не дуваше ветар ама водата беше закон (топла).
Гранит? Дане се разминавме кај рампана со вас? Ние кон 22:00 слегвевме накај Гранит и се разминавме со некој деца, тие се качвеја нагоре. Инаку јас не се искапив со тричетвртни бев ама другите се искапија и сеа ми е криво шо не си излегов по шорцој од дома..

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
земаш? или не ме разбра?:uvo:

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Гранит? Дане се разминавме кај рампана со вас? Ние кон 22:00 слегвевме накај Гранит и се разминавме со некој деца, тие се качвеја нагоре. Инаку јас не се искапив со тричетвртни бев ама другите се искапија и сеа ми е криво шо не си излегов по шорцој од дома..
Ние со кола излеговме, ваљда не сме биле ние.
Значи наравоучение стално да си излегвиш по шорцој од дома ти :)
Си пропуштил јак момент сношти, а денес нешто времево не го биват

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Не дуваше ветар вистина, бранојте 2 метри беа од плимата :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
^
Не, дуваше ветар за дување ама бранојте не беа 2 метра, нормални си беа навечер мора да има малку бран и ветре. А денес стварно не го биват времево, значит лето саглам и полн град како други години не се виде.

Kajgana Shop

На врв Bottom