Охрид

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
^
Канео во фекалиине :)
Oјте ко шо викат Џимеј Гранит ак ви е до капење.Или немо сабајле во 5

Какви фекалии, треба да појдиш да видиш дали има фекалии. Напрајвте дека во Охрид една плажа имат Гранит и толку, лагадин 10 е убо исто така, за Градиште натака не коментирам се знае тоа. Не велам дека Гранит е лошо ама дека е најубо или дека е единствена добра плажа малце моргееееен. Се чудам. Немо во 5 сабајле сигурно ѓубре имат од некоја журка претходната вечер, лош совет.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сами го валкаме езерото,затоа и не треба да се жалиме ако до нас „плови“ шише и скината влечка.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Славија како најголема плажа собира многу народ и ете ти нечиста вода,крпа да не можиш да фрлиш а да не се накачат 100тина пикавци итн итн.....

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Батали ги пикавците на песокот, водата е проблем, во Славија увек била тиња зашо таму е цел народ. А за најчиста вода ако сакате тогаш да одете во Гранит. Таму водата е чиста неможеш да најдеш шише и скината влечка. Освен ако предходниот ден не имало многу големи бранови. Тогаш тие ќе донесат трски и тињиште и серии се тогаш и во водата и во се :)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Трпејца ... водана стакло!:smir:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Какви фекалии, треба да појдиш да видиш дали има фекалии. Напрајвте дека во Охрид една плажа имат Гранит и толку, лагадин 10 е убо исто така, за Градиште натака не коментирам се знае тоа. Не велам дека Гранит е лошо ама дека е најубо или дека е единствена добра плажа малце моргееееен. Се чудам. Немо во 5 сабајле сигурно ѓубре имат од некоја журка претходната вечер, лош совет.
Другар од лагадин натака секаде е чиста водата освен пештани :) .Ваљда ја знајш форана за Пештани шо немат канализација :).А за канео ти кажвам шо знам од институт али за порано ,сега ако се имат исчистено незнам ,последно пред 2 години биден сум кун така, ...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Имат сега Пештани канализација, ама шо дека имат пак таму перат тепици на плажана и фрлаат све живо и диво во вода. Ама за оваа година од кога ставија канализација Пештани не сум ојден да видам како е.

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
^
Канео во фекалиине :)

Oјте ко шо викат Џимеј Гранит ак ви е до капење.Или немо сабајле во 5 :).
И јас од истите причини не одам Канео на капење, таму исклучиво само на јадење и пиење :))
Лагадин 10-ка е моја дестинација години наназад па исто е и ова лето, една од најчистите плажи е, е сега малце камењана се незгодин за газење дури да влезиш во вода ама барем водата е чиста ;)
Плус ова година имат жива музика секој ден, многу опуштена атмосфера имат, шо велит еден мој другар баш да се чувствуваш дека се на палжа во споредба со Немо и Славија каде шо јас лично појќе се замарам со гласната музика и преголемата гужва. :smir:

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Другар од лагадин натака секаде е чиста водата освен пештани :) .Ваљда ја знајш форана за Пештани шо немат канализација :).А за канео ти кажвам шо знам од институт али за порано ,сега ако се имат исчистено незнам ,последно пред 2 години биден сум кун така, ...
Значи чим не си биден последниве две години еве ќе ти кажам, водата е супер, има камења ама баш заради тоа е чиста. Таква чиста вода исто има Гранит, Лагадин и баш како што рече сите натака до св.Наум
За славија и немо не коментирам, ако му се прави некому шема таму е местото. Јас повеќе би се капел Сараиште него таму.

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Супер си е Охрид, град како град.
Плажите, не се тоа што беа порано, се повеќе и повеќе се загадуваат. Славија, беше една од најчистите и најпосетуваните плажи, се ‘‘тепаа‘‘ кој да зафати место на таа плажа, но денес таа плажа не е ништо повеќе од место со отпадоци, па и цевка за канализација има плус, грозно. Од Струга па наваму, плажите се се позагадени, чистите, може и да се избројат на прсти, еве плажата кај хотелот Белви ќе ја одвојам, и некои покрај неа, тие што се поодалечени од центарот се почисти, пределот накај Албанија. Охриѓани, превземајте нешто, додека не се загади целото езеро.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кога сме веќе кај плажи, јас највеќе си ја сакам Лагадин. Приврзана сум ептен за таа плажа, првенствено што има огромна сенка, ќе си седнам кафе ќе си испијам, па со друштво табла, карти до бесвест играме, па после си одам у вода, пошто нема многу гужва и таман ми е за таму. Прекраснотии едноставно, а иначе и Градиште го сакам, ама кога не е сезона. :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.538
Поени од реакции
2.229
Кога сме веќе кај плажи, јас највеќе си ја сакам Лагадин. Приврзана сум ептен за таа плажа, првенствено што има огромна сенка, ќе си седнам кафе ќе си испијам, па со друштво табла, карти до бесвест играме, па после си одам у вода, пошто нема многу гужва и таман ми е за таму. Прекраснотии едноставно, а иначе и Градиште го сакам, ама кога не е сезона. :)
исто мислиш ко мене! Баш коај ја видов темава сакав да напишам нешто слично на ова, ама еве некој друг се погрижил за ваков пост нешто порано ;)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Охрид како Охрид треба да поработи малку повеќе за да му прилегаат сите реклами почнувајќи од CNN. До пола плажи нема инфраструктура кал на секој чекор. Не ми е јасно како може од Пештани накај Градиште и Св. Наум со години да не се инвестира во патот. Како сакаат туристи бе или мислат дека станале како Сплит во Хрватска па сега ајде најдобри сме. Не дека се бара којзнае што ама факт е дека фалат инфраструктурни проекти.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Oваа година планирам да го посетам Охрид на 2-3 дена. 3 Години поред си поминав одлично но сега сакам малко да променам, па ќе ви бидам во комшиите - Струга. За плажите поголемиот дел се добри, единствено не ми се допаѓа Куба Либре... матна вода, треви колку ти сака душа, еден ден налетав и на пијаници кои ноќта таму ја поминале... беа во тешка состојба :) A за најдобра и најчиста плажа мој фаворит е кај хотелот Парк што беше, чиста вода, рибите покрај тебе ги гледаш поминуват, треба да одиш 100м напред за да биде над тебе длабоко, не е како во Славија, на 5 до 10 метри и одма водата е длабока а сите се собират на плиткото, и многу е гужва.
П.С. Се надевам таксистите се подобриле, секоја година сум разочарен од нив и од нивното однесување.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
У моментов има пренос во живо од Охрид на МТВ 1 :toe:

Ааааа ете го и Игор Џамбазов :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom