Кој инструмент највеќе ве привлекува?

• Креатор на темата Креатор на темата HardRock
  • Време на започнување Време на започнување

Кој музички инструмент највеќе ве привлекува?

• Тапани

Гласови: 65 16,9%
  • Гитара

Гласови: 208 54,0%
  • Бас

Гласови: 25 6,5%
  • Синтисајзер

Гласови: 36 9,4%
  • Друг ( наведи кој)

Гласови: 51 13,2%

• Вкупно гласачи
    385
BOBI_KOSA напиша:
Тапани од секогаш ме привлекувале па еве оваа година и си купив:wink:
Со здравје да си лупаш!

Порано свирев на оние пластични флејти за на школо нешто, сега свирам гитара, за малце ќе земев бас, сакам виолина, може и контрабас, а у последно време си мислам да се пробам на клавијатури.
И јас да се пофалам, земав солиден сајзер за добри пари, сега следна цел ми е некоја Џексонка...

Обожавам да лупам на тапани. Еднаш лупав онака без врска и ептен е закон. Ептен те здивуе :)

Мене гитара дефиитивно....Ахххх колку само обожавам гитари...Пред неколку дена еден другар ме учеше да свирам една песна на гитара, и само што ја видов неговата Fender се заљубов...Љубов на прв поглед тоа ти е...:)

Мене гитара дефиитивно....Ахххх колку само обожавам гитари...Пред неколку дена еден другар ме учеше да свирам една песна на гитара, и само што ја видов неговата Fender се заљубов...Љубов на прв поглед тоа ти е...:)
Стратокастерот, телекастерот и скваерот(најчесто) се чиста класика меѓу електричните гитари, лесно фаќаат очи на почетници и доста е океј тоа што се најчесто со три сингл магнети или два сингл и еден хамбакер и интересно е и без накнадна дисторзија. После ги мразат. Мене ми е многу лејм кога ќе чујам некојa појака дисторзија од фендер. За лесна рок музика ми се совршени.

Violina, znam da sviram samo mi e krivo sto ne mozam da najdam noti od nekoi poznati pesni ama ne klasika, taka da ako ima nekoj neka pise na pp.

Squier Fat Strat + Digitech процесор тоа е измислена работа :). Супер, квалитетен звук, добра дисторзија и уште милион други ефекти. Планирам да земам уште 1 сквеер за да го модирам :back:. Ќе барам на старо пошо во македонија се 300$ сквеериве а во другиве земји по 150$.
Стратокастерот, телекастерот и скваерот(најчесто) се чиста класика меѓу електричните гитари, лесно фаќаат очи на почетници и доста е океј тоа што се најчесто со три сингл магнети или два сингл и еден хамбакер и интересно е и без накнадна дисторзија. После ги мразат. Мене ми е многу лејм кога ќе чујам некојa појака дисторзија од фендер. За лесна рок музика ми се совршени.

imam svireno na truba. Mn dobar instrument. Od site instrumenti samo toj se slusa :D:D

Squier Fat Strat + Digitech процесор тоа е измислена работа :). Супер, квалитетен звук, добра дисторзија и уште милион други ефекти. Планирам да земам уште 1 сквеер за да го модирам :back:. Ќе барам на старо пошо во македонија се 300$ сквеериве а во другиве земји по 150$.
Мислеше 300 евреи? Да, во Мими мислам дека се и поскапи. Во Македонија лесно можеш да најдеш на старо. Едно дете шиткаше скваер и страт, ама изгубив контакт. Ги има бре сегде да им се пљукнам, лесно ќе најдеш.

Ајт поздрав.

Заборавив дека е и смртна комбинација, отиде fender-от frontman 15G појачалото во пеколот.

Неам видено тука скваер или стратокастер толку ефтино. Бас, да, али гитара не.

1$ = 40 Ден
100$ = 4000 Ден
300$ = 12000 Ден

Толку ја зедов јас гитарава, од факинг шит мими музика.

:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom