- Член од
- 6 април 2009
- Мислења
- 6.147
- Поени од реакции
- 2.988
Прочитај го упатството, мора да го имаш. И дај слика од фолдерот со краковите, стави тука.пробав нејќе
Која IP адреса им ја дава? Да не почнува на 192.168??? Ако има рутер, треба да отвори порти (на гугл: Port Forwarding) и да им ја даде адресата од провајдерот, а не таа 192.....Другарче едно има проблем со кантер.
Ја има снимено CS шо има Dedicated Servers да се прави. Он прави сервер, но само он може да влезе на истиот преку адресата која е Сервер. Другите имале error Кога пробувале да влезат на таа адреса. демек не можеле да влезат на истиот. што би можело да биде проблем?
Сите имаат иста верзија, дури и јас ја снимив истата сеа. Пробав јас да направам пак не сака.Која IP адреса им ја дава? Да не почнува на 192.168??? Ако има рутер, треба да отвори порти (на гугл: Port Forwarding) и да им ја даде адресата од провајдерот, а не таа 192.....
Кој ерор им го јавува? Треба сите другари да имаат кантер која користи ист протокол (46, 47 или 48, зависи).
Инаку, со секоја кантер може dedicated server![]()
Мислам на истата верзија во PROTOKOL a не верзијата 1.6, протоколот е битен.Сите имаат иста верзија, дури и јас ја снимив истата сеа. Пробав јас да направам пак не сака.
Пробав со тоа порт форвардинг, ама ми го нема рутерот таму. Бар јас не го видов
TrendNet TEW-430APB. дечките имаат од Т-хоум пирели, ваљда, ама не го нашле таму.
Retrying to connect to server...(2)......(3).... се обидува да се конектира.Мислам на истата верзија во PROTOKOL a не верзијата 1.6, протоколот е битен.
Не ми кажа кој ерор им го јавува?
Епа сите треба да имате 48 протокол. А тој ерор ти е баш ради тоа Port Forwarding. Која адреса си ја давате? 192.168???Retrying to connect to server...(2)......(3).... се обидува да се конектира.
хмм. а за протокол, како да се види? Ова не го знам баш, и поради тоа не сум те разбрал.
играва е симната од инсомниа страната, и според тоа шо видов пишуе 48 протокол. ваљда тој е.
Таа ја дава, отидов пак на страната за port.........и си го најдов рутерот. И симнуем некој програм ваљда треба, па ќе пробаме со тоа. Ваљда ќе успееме нешо да направиме.Епа сите треба да имате 48 протокол. А тој ерор ти е баш ради тоа Port Forwarding. Која адреса си ја давате? 192.168???
Не треба програм, треба да си влезеш во рутерот и да ја отвориш портата која ја користиш за кантер (27015 е обично)Таа ја дава, отидов пак на страната за port.........и си го најдов рутерот. И симнуем некој програм ваљда треба, па ќе пробаме со тоа. Ваљда ќе успееме нешо да направиме.