Помош и совети

Член од
30 јануари 2006
Мислења
4
Поени од реакции
0
ПОМОШ за Dead Rising 2

Здраво! Неодамна ја купив Dead Rising 2 и не можам да ја кракувам... има 3 крака, основниот крак ог направив ми остануваат уште другите два што не знам каде да ги ставам:toe:. Пробав многу работи па ако има некој што веќе ја кракувал да ми каже како. позз:helou:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Немаш објаснување во "купеното" двд?

Член од
30 јануари 2006
Мислења
4
Поени од реакции
0
ми вика само да ги заменам во фолдерот и како што кажав едно заменив а другите ги нема да се заменат....може треба да се става во некој фолдер само ама пробав и тоа нејќесе...
и кога реков купено мислев од овие што се по 150 ден....

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Сите кракови стави ги во фолдерот каде што ти е инсталирана играта.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Другарче едно има проблем со кантер.

Ја има снимено CS шо има Dedicated Servers да се прави. Он прави сервер, но само он може да влезе на истиот преку адресата која е Сервер. Другите имале error Кога пробувале да влезат на таа адреса. демек не можеле да влезат на истиот. што би можело да биде проблем?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
пробав нејќе
Прочитај го упатството, мора да го имаш. И дај слика од фолдерот со краковите, стави тука.

Другарче едно има проблем со кантер.

Ја има снимено CS шо има Dedicated Servers да се прави. Он прави сервер, но само он може да влезе на истиот преку адресата која е Сервер. Другите имале error Кога пробувале да влезат на таа адреса. демек не можеле да влезат на истиот. што би можело да биде проблем?
Која IP адреса им ја дава? Да не почнува на 192.168??? Ако има рутер, треба да отвори порти (на гугл: Port Forwarding) и да им ја даде адресата од провајдерот, а не таа 192.....
Кој ерор им го јавува? Треба сите другари да имаат кантер која користи ист протокол (46, 47 или 48, зависи).

Инаку, со секоја кантер може dedicated server :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Која IP адреса им ја дава? Да не почнува на 192.168??? Ако има рутер, треба да отвори порти (на гугл: Port Forwarding) и да им ја даде адресата од провајдерот, а не таа 192.....
Кој ерор им го јавува? Треба сите другари да имаат кантер која користи ист протокол (46, 47 или 48, зависи).

Инаку, со секоја кантер може dedicated server :)
Сите имаат иста верзија, дури и јас ја снимив истата сеа. Пробав јас да направам пак не сака.
Пробав со тоа порт форвардинг, ама ми го нема рутерот таму. Бар јас не го видов
TrendNet TEW-430APB. дечките имаат од Т-хоум пирели, ваљда, ама не го нашле таму.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сите имаат иста верзија, дури и јас ја снимив истата сеа. Пробав јас да направам пак не сака.
Пробав со тоа порт форвардинг, ама ми го нема рутерот таму. Бар јас не го видов
TrendNet TEW-430APB. дечките имаат од Т-хоум пирели, ваљда, ама не го нашле таму.
Мислам на истата верзија во PROTOKOL a не верзијата 1.6, протоколот е битен.

Не ми кажа кој ерор им го јавува?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Мислам на истата верзија во PROTOKOL a не верзијата 1.6, протоколот е битен.

Не ми кажа кој ерор им го јавува?
Retrying to connect to server...(2)......(3).... се обидува да се конектира.
хмм. а за протокол, како да се види? Ова не го знам баш, и поради тоа не сум те разбрал.

играва е симната од инсомниа страната, и според тоа шо видов пишуе 48 протокол. ваљда тој е.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Retrying to connect to server...(2)......(3).... се обидува да се конектира.
хмм. а за протокол, како да се види? Ова не го знам баш, и поради тоа не сум те разбрал.

играва е симната од инсомниа страната, и според тоа шо видов пишуе 48 протокол. ваљда тој е.
Епа сите треба да имате 48 протокол. А тој ерор ти е баш ради тоа Port Forwarding. Која адреса си ја давате? 192.168???

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Епа сите треба да имате 48 протокол. А тој ерор ти е баш ради тоа Port Forwarding. Која адреса си ја давате? 192.168???
Таа ја дава, отидов пак на страната за port.........и си го најдов рутерот. И симнуем некој програм ваљда треба, па ќе пробаме со тоа. Ваљда ќе успееме нешо да направиме.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Таа ја дава, отидов пак на страната за port.........и си го најдов рутерот. И симнуем некој програм ваљда треба, па ќе пробаме со тоа. Ваљда ќе успееме нешо да направиме.
Не треба програм, треба да си влезеш во рутерот и да ја отвориш портата која ја користиш за кантер (27015 е обично)
Прочитај на гугл за Port Forwarding, ќе ти стане појасно и лесно ќе решиш, а имаш и порт форвардинг за кантер, ќе најдеш лесно.

Оди на www.cmyip.com таа адреса треба да им ја дадеш, на таа да влагаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom