- Член од
- 4 февруари 2009
- Мислења
- 3.745
- Поени од реакции
- 1.848
Како се укочува? Објасни малце подобро. Неможеш да ја мрдаш стрелката, едноставно ништо неможеш освен рестарт, или стрелката се мрда само програмите се "not responding". Или можеби нешто друго? Објасни. Најчесто овие проблеми се дешаваат поради поседување конфигурација која не е доволна за барањата на играта. Што конфигурација имаш? Сепак, можеби, и не чини Windows-от. Од каде го спушти/набави?проблем ....исталирав windows 7 и ја исталирав пак heroes of newearth и несака да ми ја пушти...се укочува целиот виндовс..да не знае некој што е проблемот ?
Малце каснам со одговоров ама јбг, сеа го видов прашањето.Ај да прашам тука.Ја инсталирав нед фор спед шиф 2009 направив и крак и кога ја пуштам ми се појавува ЕРОР shift.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience. Помош???
Прво, инсталирај си Service Pack 3, за виндоусот.
Второ, инсталирај ги сите верзии на Microsoft .NET Framework. Од прва до последна. Знам дека последна е 3.5, а прва е 1.0.
Трето, инсталирај DirectX 9.0(ако имаш ХР), или DirectX 10(ако имаш Vista).
Четврто, ако после се ова пак нејќе, пробај друг крак.
И make sure дека конфигурацијата што ја имаш е „доволна“ за потребите на играта.