Денес беше најубав ден за на плажа. Супер погодено време, а најбитното е сунчање и ебење. :icon_cool:
Гранит оваа година имат помалу луѓе што мене искрено ми одговарат. Целиот крем од ваму-таму ојт на Немо и Славија. А оваа година затка е и Канео и Потпеш, места шо јас лично не би ги нарекол плажи, ради шо на секој милиметар постелена лежалка, дури лежалки стајле и на карпине. Не знам тука ни во која вода ќе се капам али таму се одит за да бидиш виден, не колку да се капиш, туку знајш...да се сунчаш само и да пијаш кафе в кафич тука. Исто важит и за Куба и Кадмо. Мојт некој да ми објаснит зш таму одет наплажа? И велет дек е плажа то? Не е! Таму одет тиквари и ливадинки за да се сунчет на лежалка. Водана е со алги алоооо. Кој ментален би се капел тука? Една посрана пијачка е 120 денари. Пиво во лименка е само 100 денари аман!
Еве најново слушам било срамота сендвич да извајш на плажа!? Не ја разбирам шемава, знам порано беше извај сендвич шо ти напрајла баба од дома, извај еден литар сок со жива вода шо си ја наполнал кај тебе в мала и најаден и напијан си цело време.
А сега ако не земиш пијачка од кафичот шо е на плажа, си сељак. Ак јајш сендвич а не земиш хамбургер шо е 90 денари и место плескавица ти ставет соја Господ да чуват...
Зато Гранит за мене е супер плажа. Одиш, се капиш, немат лежалки на секој чекор, мојш уште и сенка да фатиш шо е многу битна работа...а и водана не е заматена, туку е стакло чиста. И плус ко ќе дојт 7 негде сатот мојме да се опниме тука кошарка да играме.
Утре Градиште ќе му ја сметам, таман сабота утре ќе е фул таму, уживање, вода, заебанција, карти, пијачка, друштво и шо е најбитно кулирање до фкрај (H).
А ако сакат некој за смештај, имам другарче наспроти мене издават соби за 300 денари, шо според мене е океј поради то шо живеам баш во центаров на градов, ретко кој би нашол за 300, обично цениве се движет од 350-400 па дури и нагоре.