Охрид

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
сакав да прашам дали има некој информации за како се цените за приватното сместување .. од кревет.. стан .. и дали има некој од Охрид што познава некој шт0 ке ми помогне за да најдам приватно сместување .. број , или нешто слично ... ???? хелп

I

IBIZA SOUND

Гостин
abe ke si otidis vo ohrid i na vlezot od gradot kolku sakas ke ima lugje sho nudat smestaj
a za cena ke si najdis za 300 denari od vecer,sega moze i da e poeftino

Misha

шмизлеТО
Член од
28 март 2010
Мислења
44
Поени од реакции
1
Ова недела планирам да одам за Охрид. Па сакам да ми кажите што журки има низ градот значи од 12 па се до 18 јули..????? поздраФ

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Се обиделе да украдат патики ама биле забележани од сопствениците.

Вчера околу 20,30 часот Охрид, на ул.„Нада Филева“ во Охрид, во куќата сопственост на А.М.(1950), две непознати лица извршиле разбојничка кражба, при што одзеле еден пар патики.

Лицата влегле во куќата која била отклучена и одзеле два пара патики, но во тој момент биле забележани од синот на пријавителот Р.М., кој почнал да ги брка, при што едно од лицата фрлило еден пар патики.

Откако Р.М. се вратил дома забележал дека му фалат уште еден пар патики и повторно тргнал по лицата и кога ги сретнал кај плоштадот Крушевска Република се обидел да им ги земе патиките, но едно од лицата извадило нож и почнало да го брка и да мафта со истиот, а потоа и физички го нападнало, удирајки го со раце и нозе по телото.

Од страна на полицијата се преземени мерки, при што е констатирано дека сторители на делото се лицата: А.Л.(1990) и Д.Е.(1994) двајцата од Кочани. Против нив ќе биде поднесена соодветна пријава.

Превземено од Daily Macedonia.
-------------------
До кај пошол народов ... :jaj:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Се обиделе да украдат патики ама биле забележани од сопствениците.Откако Р.М. се вратил дома забележал дека му фалат уште еден пар патики и повторно тргнал по лицата и кога ги сретнал кај плоштадот Крушевска Република се обидел да им ги земе патиките, но едно од лицата извадило нож и почнало да го брка и да мафта со истиот, а потоа и физички го нападнало, удирајки го со раце и нозе по телото.

Од страна на полицијата се преземени мерки, при што е констатирано дека сторители на делото се лицата: А.Л.(1990) и Д.Е.(1994) двајцата од Кочани. Против нив ќе биде поднесена соодветна пријава.

Превземено од Daily Macedonia.
-------------------
До кај пошол народов ... :jaj:
Па управо се дечките бе кој и да е ќе се изнервира... му го вратил едниот пар патики па лакомиот охриѓанец се вратил и по другиот пар патики... па ич да немале осет овие охриѓаниве и после туристи сакале, па управо се скопјани што бојкотираат сега и плажа си направија на кејот, не треба така да се постапува кон туристите не... они пари ви остават вас бе! :)
Aко не се они за леб ќе трпите.

Шала настрана вакво нешто не сум видел до сега тепачка за стари патики па и нож извадил тој селјакот господ да чува... сум видел тепачка за долгови, за злато, за пари, за женски, и што ли уште не ама за патики!? :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Супер си е Охрид, ве молам скопјанчишта да бидат сведени на некое елементарно ниво.
Знаете ропаци се во ред да пополнат вакуум при издавање, ама не претерувајте.
Најдобро би било скопјани ич да не доаѓаат.
Ем немаат пари, ем се курцаат.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Денес беше најубав ден за на плажа. Супер погодено време, а најбитното е сунчање и ебење. :icon_cool:

Гранит оваа година имат помалу луѓе што мене искрено ми одговарат. Целиот крем од ваму-таму ојт на Немо и Славија. А оваа година затка е и Канео и Потпеш, места шо јас лично не би ги нарекол плажи, ради шо на секој милиметар постелена лежалка, дури лежалки стајле и на карпине. Не знам тука ни во која вода ќе се капам али таму се одит за да бидиш виден, не колку да се капиш, туку знајш...да се сунчаш само и да пијаш кафе в кафич тука. Исто важит и за Куба и Кадмо. Мојт некој да ми објаснит зш таму одет наплажа? И велет дек е плажа то? Не е! Таму одет тиквари и ливадинки за да се сунчет на лежалка. Водана е со алги алоооо. Кој ментален би се капел тука? Една посрана пијачка е 120 денари. Пиво во лименка е само 100 денари аман!

Еве најново слушам било срамота сендвич да извајш на плажа!? Не ја разбирам шемава, знам порано беше извај сендвич шо ти напрајла баба од дома, извај еден литар сок со жива вода шо си ја наполнал кај тебе в мала и најаден и напијан си цело време.
А сега ако не земиш пијачка од кафичот шо е на плажа, си сељак. Ак јајш сендвич а не земиш хамбургер шо е 90 денари и место плескавица ти ставет соја Господ да чуват...

Зато Гранит за мене е супер плажа. Одиш, се капиш, немат лежалки на секој чекор, мојш уште и сенка да фатиш шо е многу битна работа...а и водана не е заматена, туку е стакло чиста. И плус ко ќе дојт 7 негде сатот мојме да се опниме тука кошарка да играме.

Утре Градиште ќе му ја сметам, таман сабота утре ќе е фул таму, уживање, вода, заебанција, карти, пијачка, друштво и шо е најбитно кулирање до фкрај (H).

А ако сакат некој за смештај, имам другарче наспроти мене издават соби за 300 денари, шо според мене е океј поради то шо живеам баш во центаров на градов, ретко кој би нашол за 300, обично цениве се движет од 350-400 па дури и нагоре.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Бо бо каква реклама напрај за Гранит.. Сеа не ке имат место за крпа да постелиш :):). Инаку вака гледано јас сум еден од поредовните капачи на плажа Гранит (барем до лани) и можам да кажам дека од годнина во година се помалку луѓе имат плажана. Не дека тоа кажува дека нема туристи зашо Метропол и Славиа ќе се затка. Но ова лето не е за мене, само 5-6 пати сум ојден на плажа и тоа во почетокот на јуни. Ипак мислам дека на Гранит му треба еден добар шанк со еден ДЈ и коктели.. Тоа треба да го има на секоја плажа. И шо спомна кошарка. Батали ја кошарката, тенисконо игралиште за џабе стојт. Пушти го 100 денари од саат, а не 500 и ќе видиш дали нема да има плажари и пенисерки.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Зајдисонцето во Охрид на плажа...

Совршенство.

:pipi:

Одвај чекам да дојдам, ОДВАЈ!

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Ае тргнувам јас за 1 сат за натаму, да се искулира скроз! :)) Ќе го послушам ајде џимеј за утре, ќе одам до Гранит, да вииме, не сум ич чоек за по гужви јас :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Ае тргнувам јас за 1 сат за натаму, да се искулира скроз! :)) Ќе го послушам ајде џимеј за утре, ќе одам до Гранит, да вииме, не сум ич чоек за по гужви јас :)
Си го утнал времево.... облачно е имат да истурит еден дожд :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Десарет и Градиште веќем истурило. Морат да заебат све времево, таман ке се згужвет и сеа бај бај..

I

IBIZA SOUND

Гостин
abe kako e ima li turisti
minatata nedela bese mnogu slabo,sega moze da e zivnato malku :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Опаа, 100-та страна..
Живнато е живнато Гоце :):)

Kajgana Shop

На врв Bottom