Paypal во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Јас пробав сеа, али на крај ми вика дека на картичката нема пари, а има и тоа уште од сабајле се легнати, ама можно е ради што парите се во денарска против вредност, јас мислев сами тие ќе си ги конвертираат, во банка викаат дека не може да се стават други пари на картичкава.
Иначе се работи за Мастер Кадрд дебитна на стопанска банка.

Сега се јавив во стб ми рекоа дека овие картички биле заштитени за интернет користење, кој кур ми е картичка ко така.
Каква картичка имаш? Најдобра картичка ти е Visa Electron (сум купувал со такви картички од NLB Тутунска и од ПроКредит), ама од Стопанска и со таа не можеш да направиш ништо, тие имаат некоја посебна за купување преку интернет.

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Каква картичка имаш? Најдобра картичка ти е Visa Electron (сум купувал со такви картички од NLB Тутунска и од ПроКредит), ама од Стопанска и со таа не можеш да направиш ништо, тие имаат некоја посебна за купување преку интернет.
Да само со тутунска можеш да купуваш на интернет но кога ќе го правиш ацц треба да се пишеш како словенец.
Не ми е јасно како ќе ти го испорачаат производот кога си пишан како словенец???

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Да само со тутунска можеш да купуваш на интернет но кога ќе го правиш ацц треба да се пишеш како словенец.
Не ми е јасно како ќе ти го испорачаат производот кога си пишан како словенец???
Адресата на која што ќе ти го испорачаат нарачаното нема врска со адресата која што ја внесуваш кога креираш сметка.

Инаку, утре одам во Тутунска да си направам трансакциона сметка. Paypal awaits. :icon_bigg

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Адресата на која што ќе ти го испорачаат нарачаното нема врска со адресата која што ја внесуваш кога креираш сметка.

Инаку, утре одам во Тутунска да си направам трансакциона сметка. Paypal awaits. :icon_bigg
Девизна сметка?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Samo od tutunska banka kartickata e denarsko devizna, ako kupuvas vo dolari avtomatski ti presmetuva vo denari.debitnata karticka e besplatna VISA, ali mislam deka nemaat vise VISA karticki tuklu master card, ali isto e mozes slobodno da kupuvas

--- надополнето ---

I sto bidna so PAYPAL vo Makedonija, ke ima ili ne,, kako sto najavija vo dekemvri 2010 godina--Makedonija Srbija i crna gora zaedno vo paypal vo 2011.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Денес аплицирав за Виса електрон во НЛБ. За 10тина дена да си ја земам :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Samo od tutunska banka kartickata e denarsko devizna, ako kupuvas vo dolari avtomatski ti presmetuva vo denari.debitnata karticka e besplatna VISA, ali mislam deka nemaat vise VISA karticki tuklu master card, ali isto e mozes slobodno da kupuvas

На сите картички е така, автоматски ти смета се, ти со картичката можеш да купуваш и во долари, евра, фунти... Инаку нема MasterCard дебитни картички, бар јас досега не сум сретнал. Вистина Maestro се дел од брендот MasterCard, ама со нив не може да се купува на интернет затоа што немаат CVV .

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
друже... виза е платежна картица врзана со трансакциона сметка, а мастер е кредитна картица... она што си ги збркал поимите е маестро, која е врзана на иста сметка со визата... и да, од било каде да купуваш во било која валута, според банкарската курсна листа, ти пресметува и ти одзима од сметката одма ама во денари... а инаку, девизи неможеш да внесеш на трансакциона или кредитна картица... еве пробајте... земете 50 евра и идете на шалтер... кажи на службеникот дека сакаш да внесеш 50 евра на картица... ти вика нема проблем, ти куца документче за одкуп на девизи, се потпишуваш на него, па ти дава вирманче искуцано за уплата на сметка и на него се потпишува и на сметка ти внесува денари (во случајов околу 3.070 денари)... проверено милион пати... меѓутоа како што реков претходно, со картицата можеш да купуваш во било која валута... смао прво израчунај си дали имаш доволно средства на сметка во денари, зашто и за 1 цент да ти фали, нема да ти биде успешна трансакцијата...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
@onak, можеш да ставаш и девизи ако трансакциската сметка ти е девизна... и картицата ти е поврзана со девизната сметка.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Денес аплицирав за Виса електрон во НЛБ. За 10тина дена да си ја земам :)
И јас денес поднесов барање за транскациска сметка, бла, бла. Дали со тоа автоматски добивам/сум елигибилен за да добијам Виза електрон, или треба посебно барање за тоа да поднесам?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
@onak, можеш да ставаш и девизи ако трансакциската сметка ти е девизна... и картицата ти е поврзана со девизната сметка.
можеш... ам аумре тоа кога имаш девизна сметка и буташ се на неа... сега мжеш да имаш девизна сметка за евра, па друга за уса долари, па трета за јени и така... а инаку, мислам дека не е паметно затоа што провизиите за трансакција се малку поголеми...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
можеш... ам аумре тоа кога имаш девизна сметка и буташ се на неа... сега мжеш да имаш девизна сметка за евра, па друга за уса долари, па трета за јени и така... а инаку, мислам дека не е паметно затоа што провизиите за трансакција се малку поголеми...
Како мислиш провизии по трансакција? Нема бе такви провизии :) Плус за девизна сметка не се плаќа провизија за одржување. И во право си дека можеш да имаш една сметка за евра, една за долари... Ама исто ти е и со денарите.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Има дебитна МАСТЕР

--- надополнето ---

И јас денес поднесов барање за транскациска сметка, бла, бла. Дали со тоа автоматски добивам/сум елигибилен за да добијам Виза електрон, или треба посебно барање за тоа да поднесам?
Па потенцираше ти за Виза електрон? Мене ме праша прво дали имам трансакциска кај нив, им реков не, после рече епа се од почеток ќе праиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom