Paypal во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tvrdokoren
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Zdravo na site.Znaci se naogam vo mnogu nezavidna situacija :P.Napraiv sto napraiv paypal...kupiv sto kupiv od ebay...AMA..izglea me fatija kopilinjata.Samo sto napraiv poracka od ebay,nebitna suma od okolu 50$,drugiot den vleguvam vo paypal mi pise you account has been limited i ponesle baranje do prodavacot za vrakanje na kupenata stoka.Znaci LIMITED ACCOUNT defakto frozen account...Sea mi baraat ili potvrda od banka,potvrda za adresa..bla bla bla.Sto i da im dadam jasno e deka kulturno sum se sjebal u situacijava :) Site soveti se dobredojdeni ;) :toe:

Пробај да ја скенираш задната страна од личната карта и после да им ја пратиш или пробај со photoshop и направи да биди држава таа на кој ти е регистриран акаунтот исто така и податоците адреса име презиме и тие исто смени ги сними ја на слаба резолуција сликата за да не се сети дека е со photoshop и пробај види дали ке ти успее :toe:
Пиши ни тука обавезно што си направил :)

Zdravo na site.Znaci se naogam vo mnogu nezavidna situacija :P.Napraiv sto napraiv paypal...kupiv sto kupiv od ebay...AMA..izglea me fatija kopilinjata.Samo sto napraiv poracka od ebay,nebitna suma od okolu 50$,drugiot den vleguvam vo paypal mi pise you account has been limited i ponesle baranje do prodavacot za vrakanje na kupenata stoka.Znaci LIMITED ACCOUNT defakto frozen account...Sea mi baraat ili potvrda od banka,potvrda za adresa..bla bla bla.Sto i da im dadam jasno e deka kulturno sum se sjebal u situacijava :) Site soveti se dobredojdeni ;) :toe:

Читај на линкот за Paypal што е најново,го нарекуваат MAFIA-PAL,а толку ги чекав да не стават на нивната листа.Поздрав !
http://www.upbux.com/forum/view_topic.php?cat=1&id=9417

Во каква вукојебина живееме:jaj:. Замбија ја има во листата на Пејпал нас не нема :kesa:

Во каква вукојебина живееме:jaj:. Замбија ја има во листата на Пејпал нас не нема :kesa:

На некој во државава му одговара изгледа да нема PayPal затоа изгледа не сме досега на листата а требаше да не има :toe:

Да не се овие од PayPal грци... не гледам друга причина поради која не нема на листата :nerv:

Да не има некој информација кога ќе почнат виса електрон да ја даваат во тутунска. Последна информација ми е дека од први ќе почнеле........?

На некој во државава му одговара изгледа да нема PayPal затоа изгледа не сме досега на листата а требаше да не има :toe:

1. имаше скоро на телевизија, некој тип со кравата кажуваше дека:

- доколку во Македонија се дозволи користење на вакви сервиси како PayPal,
ќе се зголемел криминалот
. Додека вакви излегуваат со страшни самоубиствени изјави, ќе страдаме...:nerv:

Да не се овие од PayPal грци... не гледам друга причина поради која не нема на листата :nerv:

2. прочитај прва точка.

Албанија има Paypal... не ми кажувај дека ние сме повеќе криминално настроени од нив :pos:

Добро кога ке дојдеме ние на ред, дали некој ги контактирал во врска со ова и каков одговор добил

Јас ги имам контактирано, неколку пати. Се работи за некои измени што треба да се направат во банкарската легислатива за да не прифатат.
Инаку, колку што знам, на почеток Македонија била во листата земји на кои работи Пејпал. И после (наводно, така имам чуено) не имаат тргнато поради сајбер криминалот (кој рака на срце, порано вриеше, а и денес уште е доста активен).

Доколку некој го користел твојот PayPal акаунт можеш да пријавиш, таа трансакција ќе ја поништат и парите ќе ти бидат вратени!

Најважно е да ти биде верифициран акаунтот, ако не ти е верифициран тогаш на 1.000€ платен промет нема да ти дава повеќе да уплатуваш пари се додека не го верифицираш акаунтот?

Paypal Прашање ?!

Дали може да се потврди Paypal Account со картичка од НЛБ Тутунска или Народна Банка или било која друга банка во Македонија ?

имам заработено со афилиејт програм и треба да направам трансфер (само PAYPAL дозволено).

се работи за голема сума инаку не би трошел време на ова. :D

Дали може да се потврди Paypal Account со картичка од НЛБ Тутунска или Народна Банка или било која друга банка во Македонија ?

имам заработено со афилиејт програм и треба да направам трансфер (само PAYPAL дозволено).

се работи за голема сума инаку не би трошел време на ова. :D

Moже. А колкава е таа голема сума, до 500 евра или над 5,000 евра ???

Може само со Visa Electron картичка од NLB Тутунска, но кога ќе избираш земја на Paypal ќе ја избереш Словенија. :) Исто и сумите, мислам дека до 500 евра нема да имаш гајле за префрлање :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom