Paypal во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
ErT внесе Бугарија и се заеба :). Па требаше 3-4 месеци да ги врати парите.
Кај мене до сега функционира без проблеми, имам плаќано 10-на пати, а еднаш префрлено од paypal на дебитна.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
znaci ne se blokirani voopsto bevme da vadime za drugar nemaat plastiki na koi se izrabotuvaat visa karticite ke prodolzat da gi izdavaat februar mart

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
А некој друг систем освен paypal кој ги овозможува истите предности само што работи во Македонија? Односно што ги прифаќа Visa Electron картичките.

P

Princ

Гостин
MoneyBookers (како најпознат) и многу други помали системи за плаќање преку интернет без директно внесување на податоците од картичката.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Google Checkout е закон! :):smir:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
MoneyBookers (како најпознат) и многу други помали системи за плаќање преку интернет без директно внесување на податоците од картичката.
MoneyBookers за Македонија е ограничен само на плаќања во рамките на ЕУ. Јас имам, и не сум успеал да префрлам пари надвор од ЕУ.

P

Princ

Гостин
MoneyBookers за Македонија е ограничен само на плаќања во рамките на ЕУ. Јас имам, и не сум успеал да префрлам пари надвор од ЕУ.
А?

Нема никаква врска кој/каде е. Се што треба е да има сметка на MoneyBookers и парите му ги пушташ без никаков проблем. Ми пуштале пари луѓе од МК, сум пуштал пари во ЕУ и Америка... никаков проблем нема.
Во ред, се работи за верифицирана адреса, картичка и банкарска сметка, па немам забележано апсолутно никакво ограничување.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има пејпал....хелоу
Виса електрон од НЛБ Тутунска и се регистрираш на пејпал као Словенија. Адресата твоја домашна и Пријатно создравје.

Пробано, работи, доставуваат.

Туторијал
одјете во НТБ Тутунска Банка и земете си Visa Electron дебитна картичка (ако немате сметка ќе треба да отворите, малолетни може да извадат дополнителна картичка за +200 денари трошок, месечен трошок е 10 денари по транзакциска сметка).
Откако ќе ја земете и активирате, појдете на PayPal страната и регистрирајте се како Personal aкаунт.
За земја на регистрација, одберете ја Словенија, а сите други информации внесете ги точни (Македонска адреса на живеење, телефон...).
Откако ќе го направите вашиот акаунт, одете во делот „Add Credit or Debit Card„.
Внесете ги сите информации барани од вас (Card Verification Number е на задната страна од картичката).
Кликнете „Add Card„.
Од вашата сметка ќе бидат одземени 93 денари (1.5 евра) како потврда, а подоцна вратени на вашиот PаyPal акаунт.
Сега појдете на овој линк од НЛБ Тутунска Банка, направете си профил (горе лево) и автоматски ќе ви ја поврзат картичката со профилот.
Потоа ќе појдете овде, и ќе ја одберете Visa Electron од листата. Ќе видите дека како резервирани средства имате 93 денари (ако не и повеќе од други транзакции). Ќе чекате се додека тие не се намалат на 1 или 0 денари............
Тоа болдираното... колку време го чекаше? Кај мене веќе 3 дена пишува РЕЗЕРВИРАНИ СТРЕДСТВА 93 ДЕН.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Тоа болдираното... колку време го чекаше? Кај мене веќе 3 дена пишува РЕЗЕРВИРАНИ СТРЕДСТВА 93 ДЕН.

Најдоцна до 7 дена треба да чекаш и после ти ги вракаат пак парите назад тие 93 денари

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Можит со од уни банка да се активират?

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Кога купуваш нешто и префрлуваш пари на сметката на купувачот кој ја плаќа трансакцијата, купувачот или продавачот или никој ништо не плаќа, како во оној вицот за двајцата банкари кога си рекле дека е важно само бизнис да има :pos::pos::pos::pos:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе дали можит со од УНИ Банка?

Член од
13 февруари 2010
Мислења
119
Поени од реакции
151
Zdravo na site.Znaci se naogam vo mnogu nezavidna situacija :P.Napraiv sto napraiv paypal...kupiv sto kupiv od ebay...AMA..izglea me fatija kopilinjata.Samo sto napraiv poracka od ebay,nebitna suma od okolu 50$,drugiot den vleguvam vo paypal mi pise you account has been limited i ponesle baranje do prodavacot za vrakanje na kupenata stoka.Znaci LIMITED ACCOUNT defakto frozen account...Sea mi baraat ili potvrda od banka,potvrda za adresa..bla bla bla.Sto i da im dadam jasno e deka kulturno sum se sjebal u situacijava :) Site soveti se dobredojdeni ;) :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom