Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Струмикс многу интересно од тебе, пред некое време го кажа ова
Зидан е пред се - човек. Јеби га.
Нема потреба од клуч.“
Значи неговиот физички напад по вербалниот го одобруваш а сега нешто друго !?!?!?!?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Струмикс многу интересно од тебе, пред некое време го кажа ова
Зидан е пред се - човек. Јеби га.
Нема потреба од клуч.“
Значи неговиот физички напад по вербалниот го одобруваш а сега нешто друго !?!?!?!?
Де појасни ми, не те разбирам, и неможам да реплицирам.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ви реков ли дека "Анкетна Комисија" се формира доколку се сака некоја работа намерно да не биде завршена навреме и онака како што треба.
Внимавајте дека ни една Анкетна Комисија досега не си ја завршила работата како што треба онака за што и била наводно формирана,па зошто оваа да биде исклучок.Денес и председателот на Анкетната си даде оставка а ќе помине година дена додека Тачи го кандисаат да појде на седница од комисијата доколку си најдат друг председател.Можеби еден убав ден и виновниците ќе бидат казнети се разбира откако нема да бидат избрани во следниот парламентарен состав по 3 години.Само ако, па Македонија преживеала 500 години Турско ропство и ништо не се за земја во која се чини како времето да застанало во просторот барем за светлата иднина,додека оние другите лошите и неправедни работи се движат како со светлосна брзина и чиниш бескрајно ни се повторуваат или потретуваат,можеби тоа е судбина ама истовремено е и факт од кој нема бегање,не следел со векови и продолжува да не следи сеуште.

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
Ќе ти одговорам на ова прашање тогаш кога ќе ми кажеш ти кој од владата ја осуди постапката на Тачи кога новинарката ја ’испрати’ во Бардовци... Само затоа што напишала нешто против владата...
А ако не најдеш таков пример, тогаш ете ти го одговорот!
гледам по весниците дека тачи ги праќаше новинарите во бардовци на 2007-02-21. А пет дена покасно во утрински ваква статија, Тачи на „пеење“ кај Груевски и Миловановиќ.
Ќе ми одговориш сега на прашањето или пак ќе ми поставуваш контра прашања? :)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
гледам по весниците дека тачи ги праќаше новинарите во бардовци на 2007-02-21. А пет дена покасно во утрински ваква статија, Тачи на „пеење“ кај Груевски и Миловановиќ.
Ќе ми одговориш сега на прашањето или пак ќе ми поставуваш контра прашања? :)
Јас ништо не реков за Груевски или за Милованович, туку за симпатизерите на ДПМНЕ...
И што сакаш да ти одговорам... Појасно не ни може да биде од тоа што го кажав... Или ај да пробам со бројчиња:
1. Новинарка ја критикува владата...
2. Тачи ’ја праќа’ во Бардовци...
3. Поради ваквите потези Тачи станува војвода!
Сега појасно ли е?
Или ај демантирај ме со примери... Со што Тачи ја заслужи титулата ’Војвода’ освен со грубиот однос кон СДСМ, Бранко и новинарите?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да запалиш замајан ВМРОец е многу полесно отколку бензин,само доколку му спомнеш дека СДСМовците се морони.Тоа Тачи добро го знае и затоа игра на таа карта.А Гвујо се обидува да го емитира со неколку збора на Албански и седење скрснозе во џамија,но сето тоа е само бледо сценарио од неговата промашена мултимедијална агенција на која фрли големи пари.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ova sto se sluci vo parlamentot , iako konfliktot e pomegu edna albanska partija i edna teroristicka organizacija , mozam da kazam slobodno deka e vo duhot na makedonskiot narod.Akterite se tie gorenavedenite , ama zatoa rezijata e vo racete na makedonci , ni samiot Mancevski ne mozese podobro da go izrezira ova.Tipicno makedonska rabota , pored ona "da mu umre kozata na komsija" sega bi dodal "i po cenata kukata da mi izgori".Vo edna tema na forumov se osuduva kolumnata na Bucoglavecot , a deka covekot si go otslikuva karakterot i preku partijata koja ja vodese e kristalno jasno od toa sto se sluci vo parlamentot.Vo period koga bevme poim za bugarite i rumuncite , grebejki se za vrakanje na vrvot na politickata scena bucoglavcite sklucija sojuz i so samiot gavol , koj gi zavi vo crno makedonskite i shiptarskite majki , i uspea vo toa samo za da se vrati na vlast i prodozi da pljacka i drpa vo dzeb.A toa sto ne vratija 20 godini nazad vo odnos na NATO i EU ne bese vazno . Toa sto ni gi sednaa tie homosapiensi vo parlament isto taka ne bese vazno, vazno ne gi propustija firmite kako ESM nekoj drug da gi prodade i da im gi lapne parite .E sega nemase veke vojna i trebase da rabotat i stvorat uslovi za evropa,da ni vratat del od tie 20 godini , ama koga lopov srabotel nesto ?????.Pa taka ovoj slep narod iako so stapot vo race cukna vo drvoto sto se raspaga i gi trgna od vlast.Ete dojdoa grupa mladi luge na vlast , pocnaa da pravat nesto , i ne im trebase nesto revolucionerno vo ekonomijata ,pored ovie predhodnive,da pokazat deka nesto moze da se sraboti.Mislam deka ne bese tesko , ama zaboravija na prljavata igra deka moze da se povtori.I se povtori.Jas ne se sekavam (posle agresijata vo MK)nekoj dijalogot da ni go postavi kako uslov za vleguvanje vo EU i NATO. Ili ke kaze nekoj deka do pred godina ipol postoese dijalog pomegu pozicija i opozicija , prikazni za mali deca.Posledniov potez na SDS so tepackata vo sobranieto e uste eden takov ligav i prljav potez.Jas ne vidov i ne slusnav niedno resenie za problemite na opozicijata , osven celo vreme aludiranje na toa deka nema dijalog , nema dijalog , i ne mi bese jasna celata igra zasto? Odgovorot si dojde so tepackata vo sobranieto , nisko i primitivno.Nekoj ke se zaprasa zasto? Zarem tie ne sakaat nivnite deca da bidat evropski drzavljani? Odgovorot e deka nema potreba.Nivnite deca se mnogu ponapred od site ev. deca. Posle zavrsen fakultet , so pisani oceni vo indeksite , sednuvaat vo svoite besni koli , vozejki so svoite kupeni vozacki , se oblekuvaat vo najskapa obleka , se setaat niz evropa i pravat sto ke im se posaka.Toa evropskite deca ne moze da si go dozvolat bez rabota.I tuka ne zavrsuva celata prikazna , ke ima i uste tepacki , i koj znae kakvi ANI,ONI i sl.da se vrati vlasta , posto kako na ovoj narod mu stana praktika da mizeruva , taka na tie lopovi im vleze vo krv da kradat bez da odat vo zatvor , a kamo li pak da gi vratat nazad ukradenite pari .

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Струмикс тоа е твоја реплика на темата за инцидентот помеѓу Зиран и Метераци. Како што е познато тогаш Зидан физички го нападна Матераци по вербалната навреда. Тогаш зборовите „Зидан е пред се - човек.“ мислам дека значат дека секој може да подлегне на вербални навреди, и дека ти го разбираш и го оправдуваш.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
@#$$^&^& ...додека Албанското „лоби“ на форумов мудро си молчи, игнорира и не се замара....

Се мислам дали ќе преминете 50...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
@#$$^&^& ...додека Албанското „лоби“ на форумов мудро си молчи, игнорира и не се замара....

Се мислам дали ќе преминете 50...
Па со оглед на негативниот призвук што и со тепачка и без тепачка ќе се чуеше од Брисел најголеми виновници се оние кој ги спречија Албанците да се испотепаат навистина во парламентот.Сепак молчењето не секогаш е мудро и токму затоа што не молчеа во парламентот ја срамеа цела Македонија пред очите на јавноста.Можеби е најдобро кога молчат па и на овој форум.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Струмикс тоа е твоја реплика на темата за инцидентот помеѓу Зиран и Метераци. Како што е познато тогаш Зидан физички го нападна Матераци по вербалната навреда. Тогаш зборовите „Зидан е пред се - човек.“ мислам дека значат дека секој може да подлегне на вербални навреди, и дека ти го разбираш и го оправдуваш.
Дека го разбирам апсолутно, но никаде не сум рекол дека оправдувам такво нешто, а посебно во Собранието на РМ.

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
Јас ништо не реков за Груевски или за Милованович, туку за симпатизерите на ДПМНЕ...
И што сакаш да ти одговорам... Појасно не ни може да биде од тоа што го кажав... Или ај да пробам со бројчиња:
1. Новинарка ја критикува владата...
2. Тачи ’ја праќа’ во Бардовци...
3. Поради ваквите потези Тачи станува војвода!
Сега појасно ли е?
Или ај демантирај ме со примери... Со што Тачи ја заслужи титулата ’Војвода’ освен со грубиот однос кон СДСМ, Бранко и новинарите?
види, го затеравме муабетот ептен на друга страна... сакав само да ти кажам дека малку без врска збориш дека причината зашто тачи е војвода за некои е баш поради тоа што навредувал новинари. зашто некои го сметаат за војвода не знам али тоа со новинарите сигурно не е. статијата ја спомнав само затоа што рече дека никој од дпмне не го осудил Тачи заради навреда на новинари а не да докажувам дека тачи е стварно војвода или не.
а ајде малку и на темата... џабе тука сите се препукуваме кој колку бил прав или крив. апсолутно сите што се споменати во целата ситуација се криви! и не е важно кој колку е крив, кој почнал или што ти знам. проблемот е што од сите тие кривци никој нема да „добие воспитни“ а ние без врска ќе се препираме кој колку бил во право и (мме) кој прв почна. најдебилното во целата ситуација е што сите сме силни со аргументи кои ги имаме добиено само од медиумите а што навистина се случувало ние смртниците (бар повеќето) никогаш нема да дознаеме. ама важно низ призмата на партиските бои сите ја знаеме вистината :)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
зашто некои го сметаат за војвода не знам...
Па добро де, еве јас ти кажувам! : ) т.е. го кажувам тоа што јас го мислам... Тачи е прогласен за војвода само заради тоа што се спротивставува (дрско и безобразно) на сите што ја критикуваат владата... СДС, претседателот на државата... вклучително и новинарите!
Тоа е мојот став, а и ти можеш да си го кажеш својот... И ако јас нема да се согласам, сигурно нема да те убедувам дека ’без врска збориш’!

...апсолутно сите што се споменати во целата ситуација се криви...
...проблемот е што од сите тие кривци никој нема да „добие воспитни“...
Се согласувам со двете работи!

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Дека го разбирам апсолутно, но никаде не сум рекол дека оправдувам такво нешто, а посебно во Собранието на РМ.
Епа супер сега признаваш дека ги разбираш лугето кои реагираат на вербални напади, па се надевам понатака нема да се чудис на мои коментари ако се прашувам што е посилен напад. (за кој е паметен напад не станува збор јасно ни е на сите)
П.С. Јас не го оправдувам нити вербалната навреда нити „одбраната“ на честа со покажување на сила.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Епа супер сега признаваш дека ги разбираш лугето кои реагираат на вербални напади, па се надевам понатака нема да се чудис на мои коментари ако се прашувам што е посилен напад. (за кој е паметен напад не станува збор јасно ни е на сите)
П.С. Јас не го оправдувам нити вербалната навреда нити „одбраната“ на честа со покажување на сила.
А сепак провери погоре на темава со Мистичен да не си дискутирал нешто околу вербален и физички напад?
btw. Правото различно ги третира вербалното и физичкото. Првото е навреда, а второто е напад.

Kajgana Shop

На врв Bottom