Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Едно е да немаш доверба во некого, а другое безрезервно да напаѓаш и да превртуваш работи нели? А значи ако преќутуваш на колку-толку успесите на оваа влада, значи дека не ги мразиш? Па добро е тоа, мрднавме малку напред со КОХАБИТАЦИЈАТА! :smir:
ТРН добро би било и ти малку да размислиш во безрезервните напаѓања на сите оние што немислат како тебе.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Asteriks kako be brat sakas da se odi napred koga ovie placat za izgubenata vlast i pravat se za da ne vlecat nadle.. na forumov prasav sto zborel vejseli i mi bese kazano deka ne kazal nisto posebno provokatorski.. eve da me iseces ako SDS i DUI od petni zili ne zapnat deka zajakot bil tokmu vo gvorot na Vejseli.. i so nivna komisija toa vo evropa ke odi kako opravduvanje... covece da ne e tragicno ke bese smesno.. koja prikaska sakame da ja prodavame??? ima li bilo kakvo opravduvanje za koristenje na fizicka sila??? Sto se pravime site ludi .. ili slepi ili gluvi ??? ne e veke moment za toa ... jasno e sto se sluci i treba sega koalicioniot partner na SDS da sija zeme kompletno odgvornosta.. za zal dsega oseuda ne vidov nitu od SDS za aktite na DUI za zal uste se trudat da gi zanemarat ODVRATNO !!

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Asteriks kako be brat sakas da se odi napred koga ovie placat za izgubenata vlast i pravat se za da ne vlecat nadle.. na forumov prasav sto zborel vejseli i mi bese kazano deka ne kazal nisto posebno provokatorski.. eve da me iseces ako SDS i DUI od petni zili ne zapnat deka zajakot bil tokmu vo gvorot na Vejseli.. i so nivna komisija toa vo evropa ke odi kako opravduvanje... covece da ne e tragicno ke bese smesno.. koja prikaska sakame da ja prodavame??? ima li bilo kakvo opravduvanje za koristenje na fizicka sila??? Sto se pravime site ludi .. ili slepi ili gluvi ??? ne e veke moment za toa ... jasno e sto se sluci i treba sega koalicioniot partner na SDS da sija zeme kompletno odgvornosta.. za zal dsega oseuda ne vidov nitu od SDS za aktite na DUI za zal uste se trudat da gi zanemarat ODVRATNO !!
Абе управо си треба ДУИ, ама и ДПА да не заборавиш, да сносат одговорност само глупаво е што и вие на форумов а и Владата и ДПМНЕ (што е уште потрагично) обвинуваат дека за се е крив СДС, а не седнат со коалиционот партнер ТАЧИ па сериозно да поразговараат зошто и они го разгорувале огинот во собрание, зошто и влетал на координација на Арифи и се заканувал, што е непобитен факт.
Значи Владата не сака да ја расчисти ситуацијата туку гледа од оваа ситуација да извлече политички поени.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ТРН добро би било и ти малку да размислиш во безрезервните напаѓања на сите оние што немислат како тебе.
Напаѓам ставови што се на стаклени нозе, а сепак цврсто поддржани од мала група на луѓе кои лично ги сметам за "rident stolidi verba veritas", не личности. Толку ли неможете да си го разјасните тоа? Ах таа Бихаќка...

Не го мене друго ми беше муабетот, Кај кој испадна дека е кривицата за физичкото натегање?

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
E tokmu za toa i govoram za pristapot sto uste poveke gi podgreva somnevanjata deka e maslo na SDS-to ..
NG vednas po incidentot rece deka i DUI i DPA treba da smirat strasti.. no drag asterikse.. ne davese Taci vo sobranie.. ne gi dovlecka taci naoruzani do zubi batki i vo sobranie i pred sobranie ... jas stvarno ne razbiram ! konkretna sllucka ostanuva neosudena, premizana sto pravi trajni steti na drzavata a oni se fatile za emocionalnata sostojba na kuckata sto gi falese teroristite od tetovo .. znaci nevidena rabota ... ali sepak smetam deka dgragjanite veje znaat kolku e saatot.. i dokolku bid negativen izvestajot iako ke bide objektiven sepak znaat imaa prilika da razgranicat koj i sto napravil i koj i kade se pronaogja vo izvestajot ...

Jas vekje za sobranieto ne pisuvam osven demonstracija na stupidnost ponatamosna drugo ne gledam sto bi mozelo da proizleze od ponatamosna diskusija pri ocigledni fakti

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
E tokmu za toa i govoram za pristapot sto uste poveke gi podgreva somnevanjata deka e maslo na SDS-to ..
NG vednas po incidentot rece deka i DUI i DPA treba da smirat strasti.. no drag asterikse.. ne davese Taci vo sobranie.. ne gi dovlecka taci naoruzani do zubi batki i vo sobranie i pred sobranie ... jas stvarno ne razbiram ! konkretna sllucka ostanuva neosudena, premizana sto pravi trajni steti na drzavata a oni se fatile za emocionalnata sostojba na kuckata sto gi falese teroristite od tetovo .. znaci nevidena rabota ... ali sepak smetam deka dgragjanite veje znaat kolku e saatot.. i dokolku bid negativen izvestajot iako ke bide objektiven sepak znaat imaa prilika da razgranicat koj i sto napravil i koj i kade se pronaogja vo izvestajot ...

Jas vekje za sobranieto ne pisuvam osven demonstracija na stupidnost ponatamosna drugo ne gledam sto bi mozelo da proizleze od ponatamosna diskusija pri ocigledni fakti
Точно дека ДУИ довлекла и МВР нека поднесе кривични пријави и за ДУИ и за тие што ги пуштиле внатре, ама никако несмеет да го амнестирате(знам дека е со ваша книшка) Војводата

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Биди конкретен Астерикс, многу „војводи“ има...

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Обвинение за?
Обвинение кривично за Таќи неможе(има имунитет) ама политичка одговорност секако а особено за високиот функционер во МВР, зошто даде друга димензија на случувањата. ПОради него освен пратеници се умешаа и владини институции

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Е ова ти се вика млатење празна слама...

Абе факти човече, факти фалат...докази...видеото никако не го тангира Тачи...Можеби заменик министерот, ама како побогу, Тачи??

Ај нека...навикнат сум на ваква дискусија...

Туку како што продолжи серијата, и покрај сите повици на смирен начин да се реши ситуацијава и да не се дига голема тензија затоа што го руши имиџот на државата пред ЕУ и НАТО институциите, опозицијата реши да фронтира ПРОТЕСТИ, ПУКАЊА и БЛАМАЖИ!

Браво!

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
...а особено за високиот функционер во МВР...
Рефет Елмази е еден од недопирливите... Заедно со Даут Реџепи-Лека, Ружди Матоши, Агим Красниќи... итн., на чело со Војводата Тачи... Сите тие се од патриотската партија ДПА!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па најпрвин треба да се дејствува во доменот на безбедноста на собранието каде се вработуваат можеби професионалци но со врзани раце,значи треба да се суспендира оној кој им ги врзал рацете на оние кој го обезбедуваат собранието.Ние сме единствена земја во светот можеби каде дефилираат вооружени криминалци низ собрание се разбира со дозвола на некој компетентен.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
Koj гледаше еднооки вчера на А1 се згазнав со ова за пратениците :pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па и тоа е дел од тактиката,додека ние се газеме од смеење,изолацијата ќе не згази нас.Значи ќе си останеме кисело насмеани и изолирани.

Kajgana Shop

На врв Bottom