Фан Клуб: Валенсија

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Валенсија потпиша со...

...Бон Џови :pos2:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Валенсија заинтересирана за крилото на Депортиво Андрес Гвардадо како замена за Мата кој е се поблиску до Барселона. Не ви го даваме под 12 милиони :)

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Валенсија заинтересирана за крилото на Депортиво Андрес Гвардадо како замена за Мата кој е се поблиску до Барселона. Не ви го даваме под 12 милиони :)
Точно, има многу играчи за кои е заинтересирана Валенсија како замена, но во моментот не се знае ни дали воопшто Мата ќе биде продаден. Инаку се спомнуваат Гвардадо и Чори Кастро од Мајорка.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.635
Поени од реакции
14.542
“Манчестер Сити постигна договор со Валенсија за трансфер на Давид Силва.” – гласеше соопштението на официјалната веб страна на Сити.

“Советниците на играчот и официјални лица од двата клуба ги финализираа деталите за петгодишен договор, кој ќе го донесе 24 годишниот Силва во Манчестер Сити.”

“Тој ќе ги комплетира медицинските тестови и официјално ќе стане играч на Сити кога неговата инволвираност на Светското Првенство ќе биде завршена.”

Силва зборувајќи од Јужна Африка рече: “Најпрво сакам да се заблагодарам на Валенсија како клуб и на сите лојални фанови, на моите соиграчи на тренерскиот персонал.”

“Ужував во шест одлични години во Валенсија, тие ме открија како фудбалер и тие секогаш ќе бидат специјален клуб за мене.”

“Ова е право време за јас да побарам нов предизивк и сум презадоволен што ќе играм во Англија со Манчестер Сити. Верувам дека Премиер Лигата е едно од најдобрите првенства во светот и сакам на Сити да му донесам успех и трофеи.”

“Имаше многу шпекулации за мене во медиумите од Британија и Шпанија, и сега потребно е целосно да се сконцентрирам на Светското Првенство. Затоа моите советници постојано беа во преговори со Сити во мое име за јас да можам да се фокусирам на националниот тим.”

Менаџерот на Сити, Роберто Манчини додаде: “Многу сум задоволен што тој доаѓа, мислам дека ќе направи големо влијани во Манчестер Сити.”

“Со ангажманот на Давид на сите им покажавме дека ги носиме најдобрите фудбалери тука и дека градиме тим за освојување на Премиер Лигата.”

“Со нетрпение чекам да го видам Силва како игра за Сити.”

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Се напунивте пари ов Виља и Силва , ве боли стојко

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Како и што реков Силва потпиша со Сити за 33 милиони евра! Барем не отиде во некој од ривалите во Шпанија. :)

Сега останува Валенсија да донесе уште еден играч од средината и еден напаѓач.
Како замена на Рубен Бараха ќе биде 25 годишниот Аргентинец Алберто Тино Коста играч на Монпеље кој би можело да потпише уште утре за Валенсија.

Во нападот пак Унаи Емери инсистира на Ариц Адуриз од Мајорка, па ќе видиме што ќе биде. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.068
Се споменува и Адријан од Депортиво како решение во нападот:)
Мислам дека беше само шпекулација а и се надевам дека ќе остане на тоа. А и интересот за Гвардадо скоро го снема :)

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Официјално претставени новите дресови на Валенсија за следната сезона:

Трите дреса изгледаат прекрасно! :vozbud:

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
дада Валенсија од секогаш имала најубави дресови :) иначе сакам да дојде Педро Леон од Гетафе!!!!

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Баш ми се свиѓаат дресовите, иначе неможам да се начудам како може играч ко Силва да сака да игра за Сити.........:uvo:

B

boki10messi

Гостин
Видете го првиот пост на странава. Ви објасни манга.

Инаку, да не знае некој колкава беше кризата на клубот, односно колку беа во минус, и колку си вратија со продавањето на трите најдобеи играчи, Виља, Силва и Жигич и уште некој ако си отишол??

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Видете го првиот пост на странава. Ви објасни манга.

Инаку, да не знае некој колкава беше кризата на клубот, односно колку беа во минус, и колку си вратија со продавањето на трите најдобеи играчи, Виља, Силва и Жигич и уште некој ако си отишол??
Минатата сезона Валенсија имаше долг од 550 милиони евра, а Љоренте пред продажбата на Силва и Жигич изјави дека долгот е намален на 470 милиони евра. Со оглед на тоа што се бара купувач на парцелите на Местаља за најмалку 350 милиони евра со што ќе се продолжи изградбата на Новата Местаља, Валенсија ќе се врати во нормала. :)

Еве ја Новата Местаља кај која е стопирана изградбата:

Стадионот ќе има капацитет од 75.000 гледачи со што Валенсија ќе може да биде поконкурентна во однос на Реал Мадрид и Барселона.

B

boki10messi

Гостин

Новиот стадион ќе биде еден од најубавите во Европа. Според планот, требаше да е готов во 2011 година. Но заради кризата, до кога е продолжен рокот?

Kajgana Shop

На врв Bottom