Фан Клуб: Валенсија

Па во младиот тим бил најдобар изгледа, пошто пред две сезони го земаа во прв тим, а не така лесно се стигнува во првиот тим на Валенсија. :)
Во клубот сметаат дека ќе се докаже ако игра во Примера, па затоа и го даваат на 1 година позајмица, ако биде добар да го вратат. :)
Договорот е со можност да се откупи после една година. Познавајќи го Лендоиро (претседателот на Депортиво), затооа што сме во длабоки финансиски лајна., ова му е единствен начин да дојде до играчи, па скоро секогаш прави вакви договори кои во 95% од случаите завршуваат со дефинитивно купување во следната сезона :)

Денеска и официјално Роберто Солдадо ќе потпише со Валенсија за следните четири сезони. Вечерва се очекуваат медицинските тестови, а утре негова презентација.

Одличен играч, втор Шпанец на листата на стрелците минатата Ла Лига, а исто така е роден во Валенсија. Нека му е со среќа.

Најдобриот гол во Ла Лига минатата сезона е негово дело:

Mojot omilen igrac Soldado :(

Па нема место во Реал за „обичните“ играчи покрај сите „ѕвезди“ :)

--- надополнето ---

roberto9junio2010.jpg

:vozbud:

Ич не ми се свиѓа како овој Солдадо го памтам уште од настапите во Реал а и во просечниот Гетафе не направи некое чудо!

Дефинитивно една од најдобрите замени за Виља што можеше да се најде на пазарот.

Колку е цената на трансферот ?

Роберто Солдадо претставен денеска како нов играч на Валенсија:
o_valencia_roberto_soldado-1599999.jpg

Исто така беше претставен новиот домашен дрес за следната сезона, кој многу малку се разликува од минатиот:
o_valencia_roberto_soldado-1599936.jpg

Колку активни фанови на Валенсија има во фан клубов???
Двајца?
:)

Ќе бев позадоволен ако го купеа Жињак, ама запнаа Шпанец да биде, поубаво и побрзо да се прилагоди ...па ај нека му е со среќа на Солдадо.
Барем уште и Адуриз да го земат, па ќе има Унаи двајца напаѓачи со потенцијал за одреден блесок во наредната сезона.
На Солдадо клаузулата му беше 10 милиона, Валенсија даваше 8 ...незнам за колку е официјално купен.

Ќе бев позадоволен ако го купеа Жињак, ама запнаа Шпанец да биде, поубаво и побрзо да се прилагоди ...па ај нека му е со среќа на Солдадо.
Барем уште и Адуриз да го земат, па ќе има Унаи двајца напаѓачи со потенцијал за одреден блесок во наредната сезона.
На Солдадо клаузулата му беше 10 милиона, Валенсија даваше 8 ...незнам за колку е официјално купен.

Нема ништо официјално објавено во врска со неговата цена, но изгледа е купен за 10 милиони кои ќе се плаќаат на рати.

Да, подобро ќе беше Жињак да се купеше, али добро и Солдадо е добар играч има потенцијал...

Еве уште една слика од новите дресови со шорцевите:

o_valencia_roberto_soldado-1600496.jpg

Ајде нека ни е честито новото засилување,јас го преферирав Солдадо па така задоволен сум од изборот останува само да се надеваме дека ќе се покаже како достојна замена за Давид Виља :smir:

!

Може и да има нешто вистина, но во моментот е само шпекулација. Моментално во тимот се очекуваат понудите за Силва, кој откако евентуално би бил продаден би можело да се донесат некои нови играчи. Во врска со Силва има две понуди: од Челзи кои нудат 25 милиони евра, и Сити кои понудија 30 милиони но се очекува нова понуда од 36 милиони бидејки Љоренте изјави дека не го продава Силва за 30 милиони.
Инаку Валенсија летово ќе се подготвува во Словенија, а ќе одигра пријателски натпревари со Динамо Загреб, Хановер, Олимпик Марсеј, Астон Вила и Манчестер Сити, сите на гостински терен.

Frendlies.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom