- Член од
- 26 април 2008
- Мислења
- 154
- Поени од реакции
- 5
le32 b450 28990сакам да зеам lcd tv ама не можам да се одлучам кој
LCD LG 32LH2000 или LCD PHILIPS 32PFL3404/12 или SAMSUNG LE-32B350...ако може некој совет:smir::smir:
le32 b450 28990сакам да зеам lcd tv ама не можам да се одлучам кој
LCD LG 32LH2000 или LCD PHILIPS 32PFL3404/12 или SAMSUNG LE-32B350...ако може некој совет:smir::smir:
Пристоен модел, LG имаат убави дисплеи. Ама на крај се се сведува на "You get what you pay for". Со други зборови, ако имаш пари за магаре, и си излегол да пазариш магаре, нема да си дојдеш дома со коњ. Ама ич не е битно која боја(LG, Samsung, Sony, Phillips итн) ке биде магаретоСакам да земам LG 32LF2510 и гледам нешто споредувам карактеристики и ми изгледа на топ телевизор.
32"(82CM)LCD ТЕЛЕВИЗОР
-DUAL XD ENGINE
-FULL HD 1080P
-РЕЗОЛУЦИЈА 1920X1080
-ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ 50 000 : 1
-OСВЕТЛУВАЊЕ 500CD/M2
-DVB-T / DVB-C
-ВЛЕЗОВИ:HDMI X 2 ,SCART X 2 ,PC-ВЛЕЗ
Да не има некој да ме посоветува за било што у врска со овој?
Види топ телевизор и ова немаат врска али сепак за прсечниот купувач како тебе (немој погрешно да ме сватиш) тој модел е топ.Сакам да земам LG 32LF2510 и гледам нешто споредувам карактеристики и ми изгледа на топ телевизор.
32"(82CM)LCD ТЕЛЕВИЗОР
-DUAL XD ENGINE
-FULL HD 1080P
-РЕЗОЛУЦИЈА 1920X1080
-ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ 50 000 : 1
-OСВЕТЛУВАЊЕ 500CD/M2
-DVB-T / DVB-C
-ВЛЕЗОВИ:HDMI X 2 ,SCART X 2 ,PC-ВЛЕЗ
Да не има некој да ме посоветува за било што у врска со овој?
Samsung ги користи дисплеите на Sony, затоа сите и ги фалеа. Бидејќи има добра слика без некои препотентни цени.Зашто да не биде самсунг?? Имам читано дека Самсунг имаат понапредна технологија моемнтално и од сони, и дека се доста квалитетни.... јас имам самсунг скоро 2 години и сум презадоволен....
Па да у принцип за гледање филм и спорт ми е ТВ-то, не е за игрици.Samsung ги користи дисплеите на Sony, затоа сите и ги фалеа. Бидејќи има добра слика без некои препотентни цени.
А за Чапо, зависи за што му е телевизорот. 32ките во принцип и не прават разлика при обична телевизија, односно никој од LCD-ава нема да ти направи разлика.
Значи ако пред се ти е за обична телевизија и по некое DVD филмче, ЛЏ-то е и повеќе од добра купња.
АЛИ!
Вчера бев во Техно-Маркет, како што пишав погоре, па видов дека имаат еден LG за 31.999, кој беше 42 инчи. Јас би ти го препорачал тој, 10 инчи повеќе, а за иста цена.
Најверојатно е модел од лани, па го шиткаат пред да дојдат новите модели.Па да у принцип за гледање филм и спорт ми е ТВ-то, не е за игрици.
Незнам која е логиката да е толку ефтина 42ката, или има тиња спецификации или е некоја акција на Техномаркет или телевизорот е од азербејџан
Зашто нивните телевизори имаат прејаки бои како да гледаш цртан филм и нудат најмалце за парите (живеаат на стара слава) тебе ти изгледа топ дека не си видел подобро, со телевизори/монитори се замарав некои добри цели 4/5 месеци доста добро ги проучив и ти кажувам пријателски дека Панасоник Виера серијата ти е најдобра опција.Зашто да не биде самсунг?? Имам читано дека Самсунг имаат понапредна технологија моемнтално и од сони, и дека се доста квалитетни.... јас имам самсунг скоро 2 години и сум презадоволен....
Да не е обратно случајно? Самсунг е најголем производител на LCD панели во светот.....Samsung ги користи дисплеите на Sony.
И јас колку што знам е обратно сони користи од самсунг само некев да летам да не тропам глупости...Да не е обратно случајно? Самсунг е најголем производител на LCD панели во светот.....