Помош, проблеми, прашања, совети...

С

Спенсер

Гостин
Каков хард имаш во него, кој бренд е? т.е. кој модел на лаптоп кажи?
Фиџитсу Сименс -Амило ли1705

Samsung HM500JI 500gb, 5400rpm sata II - овој хдд го има веќе 4 месеци

Пред 3-4 месеци падна на земја,и ставиввме нов хдд...

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Инсталирав некојси англиски речник од Oxford кај татко ми на лаптопот, и после некое време гледам не работи CD/DVD читачот...

Направив System Restore, но сега пак воопшто не го чита цд-читачот, а го нема ни во BIOS-от... Чаре?

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ај некој да ми помогне, пошто од дамна сум излезен и не следам овакви работи, дали графичкава е доста јака? Мислам да ја земам сега, би ми служела ли доволно, не ми треба за којзнае што, али ипак сакам да си упалам некоја игрица да ја видам, crysis 2, GTA IV, и сл. Се работи за GF 9500 GT. Исто дали вреди за 1500 ден. на старо?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај некој да ми помогне, пошто од дамна сум излезен и не следам овакви работи, дали графичкава е доста јака? Мислам да ја земам сега, би ми служела ли доволно, не ми треба за којзнае што, али ипак сакам да си упалам некоја игрица да ја видам, crysis 2, GTA IV, и сл. Се работи за GF 9500 GT. Исто дали вреди за 1500 ден. на старо?
Искрено, за нигде е, поготово не за овие 2 игри што ги наброја и сл.

M

mar30

Гостин
kolku e maksimalnata dolzina na koja moze da se koristi wireless mouse?
i koj tip na wireless mouse e najdobar?
isto taka dali wireless mouse moze da se koristi preku staklena prepreka(prozor)?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
kolku e maksimalnata dolzina na koja moze da se koristi wireless mouse?
i koj tip na wireless mouse e najdobar?
isto taka dali wireless mouse moze da se koristi preku staklena prepreka(prozor)?
WiFi може и преку ѕидови. Зависи од квалитетот на маусот кој ќе го земеш, ама некои 4-5 метри треба да има.

G

GucciMane

Гостин
Дали е можно поради расипано напојување(слабо врти кулерот и загрева) кулерот на процесорот да не врти? и ако не е од тоа, од што е?
ЕДИТ: и дали е паметно да "работам" на компјутеров ако не врти кулерот на процесорот? Иначе почнува да врти он 5-6 секунди откако ке го пуштам пц-то и престанува..

ЕДИТ број 2 :) сеа па почна да врти :pos2: втф е со компјутеров?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Извади го напојувањето, отвори го, изчисти и подмачкај го вентилаторчето ( со машинско улје ) . Извади го кулерот, изчисти го ( со четка или однеси го на бензинска и со тоа што се пумпат гумите го издувај од прашина ) потоа стави термичка паста на процесорот и врати го кулерот назад. Ако не си искусен во ова, однеси го на сервис или викни некој другар што се разбира :helou:

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
еден комшија ја има графичкава и ја игра Крајсис 2 без сецкање, ако ти ја дадат за 20ина евра земи ја

С

Спенсер

Гостин
Лаптоп, одвреме на време замрзнува,не реагира ништо,па мора рестарт на копче... Се рестарира кога ќе му текне, 5мин откако ќе го уклучиш, 4 саата откако ќе го уклучиш и сл... :) значи температура не е/ друго?

Рам тест да направам?
Не ми е јасно,се пробав... останува да го треснам од земја,може нема да се укочува...

Н

'Никола'

Гостин
Ај вака. Имам лаптоп hp pavilion, и сабалје ко го уклучив ни тастатурата ни тачпадот не даваа знаци на живот. Прво си реков нешто со драјверите е проблем, па ставив маус и тастатура на усб, и симнав нови, ги инсталирав, но ништо. пробав и со уште едни, пак ништо.
Потоа си реков, да го преинсталирам виндоусот, ама коа треба таму ко ќе стартува истиот да се стегни нешто да влези во биосот (колку само сум тапа со овие работи:)), и таму не реагира тастатурата. И сеа не знам што да правам. Некој постручен да ме советува, мене толку ми се знаењата.

п.с кажав што марка ми е лаптопот да не треба за секој случај:toe:

С

Спенсер

Гостин
Вентилаторот на напојувањето мн бучи... не кај мене,кај другар/

Го извадивме,подмачкавме,издувавме... и пак исто :)

друго што да се прај?

Kajgana Shop

На врв Bottom