Отворена врска ...

Врска без обврска?

• ДА

Гласови: 19 33,3%
  • НЕ

Гласови: 32 56,1%
  • Не знам

Гласови: 6 10,5%

• Вкупно гласачи
    57
Дај боже да е така ко шо велиш. Такви моми ко тебе се барат, иначе ќе останиме не женати.

Дај боже да е така ко шо велиш. Такви моми ко тебе се барат, иначе ќе останиме не женати.

Koj spomna tuka zenacka be?:vozbud:
Demek vie sloboduimeto na svetot-mazite ste za vakva vrska, a potsvesno ne bi si zamislile taka da ve mota edna devojka vo koja ste doushi zaglaveni?:tapp:
Znaci, vakvo nesto na slobodno vletuvanje i izletuvanje na partnerot ne bi mozela da zamislam , ne za drugo mi se krshi egoto:wink:

Стварно не сфаќам шо ти е поентата. Зошто па би помислила дека сакаме некој да не мота. Шо комплицирате не ми е јасно, едноставна е темата. Всушност ова е врска кај шо неверствата се кажуваат отворено, другите врски се исти само што неверствата се кријат.

...за ова има еден многу убав збор,не е мој ама ќе го цитирам...мувое*ач...тип што се мува со тебе и остаток нели од зборо ама не сте во врска,незнам дали сме дораснати за ова,овде кај нас ретки се тие двајца што ќе се погодат...ми текнува овие газдите на Валијант го збореа дека имаат таква врска

Стварно не сфаќам шо ти е поентата. Зошто па би помислила дека сакаме некој да не мота. Шо комплицирате не ми е јасно, едноставна е темата. Всушност ова е врска кај шо неверствата се кажуваат отворено, другите врски се исти само што неверствата се кријат.

Dobro de, nemozat site da bidat liberalni vo svakanjata kako tebe...Jas samo si go kazav svojot stav, vo koj ima golem stepen na konzervativnost:wink:
ps: Mnogu dobro ja razbrav temata, ne beri gajle....

Dobro de, nemozat site da bidat liberalni vo svakanjata kako tebe...Jas samo si go kazav svojot stav, vo koj ima golem stepen na konzervativnost:wink:
ps: Mnogu dobro ja razbrav temata, ne beri gajle....

Прекрасно имаш комплименти од мене. Се поштоват цврсти принципиелни девојки како тебе.

Koj spomna tuka zenacka be?:vozbud:

Последователно на таквите врски би било дека нема ни да се дојде до брак...мислам дека тоа сакаше да каже Синдикат.
Ако сите бараат "отворена" врска,нема никогаш да се смират со еден и да оформат семејство.:)

изгледа сум премногу конзервативен и ептен балкански настроен за вакви работи
ова неможам да го сфатам,врска во која секој прави што му душа сака и со кого сака,е*ате врската таква,демек си имаме фиксно рамо за плачење а другото не е битно и кога тогаш ќе биде се во ред а можеби и никогаш да си остане врска во која не се знае кој јаде а кој плаќа-не
Се знае зашто е врска и е наречено љубов помеѓу двајца а не повеќе,неможам ни да си замислам да треба да ја делам со бог знае уште колку а вечерта да доаѓа и мене "приказни" за добра ноќ да ми раскажува,јок бре чао рагаца :)

Ne e zatvorenost da ne davash nekoj da ti ja ebe devojkata! Ne za drugo nema da bidam sigurren da ne upotrebuvam kondomi ako sumnjam deka se shtrakala so drug, pari se vo prahsnje tuka, vaka ekonosmki gledano! LoL! hehe

мувое*ач...тип

Тоа е веќе FB (fuck buddy) а за тоа имаме дискутирано... таму нема љубов. И успева.
А темава е за врска каде постои љубов, не само секс...

Дивајн напиша:
Значи искрена и отворена врска во која има љубов

Замислата за една таква врска е одлична... наместо да се караш со и без причина кој каде бил и со кого што е чест случај во многу врски, времето ќе можеш да го искористиш за многу попаметни работи за секогаш да ти биде убаво со личноста што ја сакаш. И секогаш ќе ти биде на прво место... на пример разликата е само во тоа што наместо да криеш од девојка ти дека си ја е*ел колешката што те испровоцирала ќе можеш да и го кажеш тоа.. :pos:
Тука има уште нешто, најбитниот дел... да преминеш преку тоа дека личноста што ја сакаш понекогаш има секс со друг/трет и не е битно кој. А љубовта не е на иста бранова должина со ситуацијава...

Ова е една перфектна врска, што во праксата е очајно тешко да добие реализација доколку постои љубов. Луѓето не се совршени, па така и совршените идеи не поминуваат на долги стази... како системот на комунизмот на пример :pos:

И секако.. не дека луѓето се многу поштени. Туку бидејќи се алчни, а скржави :)

Не,не би можела да бидам во таква врска:nenene:Не сакам да го делам партнерот со друга,ко јас да не сум му доволна,ако не му се свиѓа така,пријатно,чао.Истото се однесува и за мене,не би можела да бидам со друг додека се гледам веќе со некого.Кога сум со еден ,сум со тој и крај.Сакам искрена и отворена врска ,но не во која е дозволено баш се:nenene: Испаѓа дека кај еднот партнер го нема тоа што си го пронашол кај другиот,па сега ај и со двајцата,ќе бидам комплетно задоволена.Ееее...г'з на две столици,е не може баш така,барем кај мене.

Дали би биле во врска во која секој партнер е слободен да прави што сака? Мислам на тоа, кој кога и да присака да може да биде со друг/а, онака еднократно задоволство, па пак да се врати назад и дури да си сподели искуство со другиот. Значи искрена и отворена врска во која има љубов, но сепак е дозволено се`?
Колку и да има љубов, колку и двајцата да го чувствуваме истото еден кон друг, нема шанси да имам таква врска. Значи ме сака мене, ама на моменти му здосадувам, сака промена па оди со друга. Уште па да ќе се врати кај мене и ќе ми каже како си поминал и што доживеал:ne:
Како што кажав и во една друга тема, кога сум со некој кој го сакам, тој за мене е единствен и воопшто не сакам да ме дели со други, ниту пак јас него.
Ако ме љуби мене, нема што да бара со друга, а и јас исто.

Дали во таква врска, мислите дека љубовта и сексуалните нагони би биле два различни поими и би било во ред таквото однесување? Тргнувам тука од фактот дека нели има луѓе кои можат и имаат сексуални односи без подлабоки чувства ...
Неможам да имам секс со некој кој воопшто не ми значи, па и да ми значи нема што да барам со некој друг кога веќе со еден сум во врска:nenene: Пак ќе бидам децидна, нема и крај.

Дали можеби е подобро да има такви врски, во кои не би дошло до раскинување само поради едно чисто физичко задоволување, кај тие кои можат да го разграничат тој поим?
Можеби и постојат луѓе кои практикуваат вакви врски, можеби и им се покажале како добри, секој со своето искуство. Јас сум против нив и подобро ќе се откажам од саканиот, нека го има некоја друга, отколку да го имаме две. Па што ако мене ми вика дека ме сака, а иде со други. Круна да не ми става со тоа на главата:pos:

И уште нешто ... дали доколку би биле толку слободоумни би биле помалку повредувани, повеќе задоволени и би имале сите подолготрајни врски?
Лично јас со тоа би била само повредувана и ништо повеќе од тоа нема да добијам.

П.С. Толку се изнапишував, а вртев цело време едно исто, ама ај нека биде:pos: Сума сумарум НЕ ЗА ТАКВИТЕ ВРСКИ

Не,во никој случај не би го делела партнерот.
Ако е со мене-Е со мене и готово.
Првата прилика кога ќе увиди дека не му е доволен сексуалниот живот што го дели со мене...врската пропаѓа.
Повеќе не би гледала иднина на врската,зашто ЉУБОВ во мојот речник изгледа не значи истото што и кај него...

Малечко не се нервирај толку ,и самата знаеш дека за таканаречената отворена врска треба и двајцата да сакаат таква врска, така да неможеш да се ставиш на место каде што едниот би се однесувал ко во отворена врска а другиот не.

Посесивна сум, шут ми

Give me a shotgun, and I'll do:violent1::violent1:

Се зезам, не бе зошто, сосема нормално е да чувствуваш посесивност кон партнерот некогаш, не значи дека отворената врска е правилната работа и сите треба да имаат отворена врска.

Последователно на таквите врски би било дека нема ни да се дојде до брак...мислам дека тоа сакаше да каже Синдикат.
Ако сите бараат "отворена" врска,нема никогаш да се смират со еден и да оформат семејство.:)

Малечко сите знаеме дека кога веќе ќе се оформи семејство тотално е контрапродуктивно да се продолжи со таквата врска најмногу поради здравиот ментален развој на децата.

Во секоја врска треба да има слбода,партнерот не треба да се чувствува како да се гуши.Но,не пак ни претерана слобода,да прави секој што сака,да оди со која сака.
Искрена и отворена врска?Да,ама таа да биде составена од мене и него и без шетање наоколу.Обична,нормална врска.Не сакам едноставно да експериментирам и да бидам толку слободоумна,па да затварам очи на неговите излети.
Не знам зашто е толкав проблем да се има обична one on one врска.Двајца луѓе,си се сакаат,ако не се компатибилни - раскинуваат.Што мора да се внесуваат некои слободни или не знам ти што врски.
Не сум јас ограничена,и имам разбирање за многу работи,ама до толку слободоумна не сум и искрено,не сакам ни да бидам.

И уште нешто ... дали доколку би биле толку слободоумни би биле помалку повредувани, повеќе задоволени и би имале сите подолготрајни врски?

Нема да има помалку повредувани,ќе има повеќе луѓе кои ќе се преправаат дека им е сеедно,а всушност ќе се јадат во себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom