Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај боже да е така ко шо велиш. Такви моми ко тебе се барат, иначе ќе останиме не женати.
Стварно не сфаќам шо ти е поентата. Зошто па би помислила дека сакаме некој да не мота. Шо комплицирате не ми е јасно, едноставна е темата. Всушност ова е врска кај шо неверствата се кажуваат отворено, другите врски се исти само што неверствата се кријат.
Dobro de, nemozat site da bidat liberalni vo svakanjata kako tebe...Jas samo si go kazav svojot stav, vo koj ima golem stepen na konzervativnost:wink:
ps: Mnogu dobro ja razbrav temata, ne beri gajle....
Koj spomna tuka zenacka be?![]()
мувое*ач...тип
Дивајн напиша:Значи искрена и отворена врска во која има љубов
Колку и да има љубов, колку и двајцата да го чувствуваме истото еден кон друг, нема шанси да имам таква врска. Значи ме сака мене, ама на моменти му здосадувам, сака промена па оди со друга. Уште па да ќе се врати кај мене и ќе ми каже како си поминал и што доживеал:ne:Дали би биле во врска во која секој партнер е слободен да прави што сака? Мислам на тоа, кој кога и да присака да може да биде со друг/а, онака еднократно задоволство, па пак да се врати назад и дури да си сподели искуство со другиот. Значи искрена и отворена врска во која има љубов, но сепак е дозволено се`?
Неможам да имам секс со некој кој воопшто не ми значи, па и да ми значи нема што да барам со некој друг кога веќе со еден сум во врска:nenene: Пак ќе бидам децидна, нема и крај.Дали во таква врска, мислите дека љубовта и сексуалните нагони би биле два различни поими и би било во ред таквото однесување? Тргнувам тука од фактот дека нели има луѓе кои можат и имаат сексуални односи без подлабоки чувства ...
Можеби и постојат луѓе кои практикуваат вакви врски, можеби и им се покажале како добри, секој со своето искуство. Јас сум против нив и подобро ќе се откажам од саканиот, нека го има некоја друга, отколку да го имаме две. Па што ако мене ми вика дека ме сака, а иде со други. Круна да не ми става со тоа на главатаДали можеби е подобро да има такви врски, во кои не би дошло до раскинување само поради едно чисто физичко задоволување, кај тие кои можат да го разграничат тој поим?
Лично јас со тоа би била само повредувана и ништо повеќе од тоа нема да добијам.И уште нешто ... дали доколку би биле толку слободоумни би биле помалку повредувани, повеќе задоволени и би имале сите подолготрајни врски?
Не,во никој случај не би го делела партнерот.
Ако е со мене-Е со мене и готово.
Првата прилика кога ќе увиди дека не му е доволен сексуалниот живот што го дели со мене...врската пропаѓа.
Повеќе не би гледала иднина на врската,зашто ЉУБОВ во мојот речник изгледа не значи истото што и кај него...
Посесивна сум, шут ми
Последователно на таквите врски би било дека нема ни да се дојде до брак...мислам дека тоа сакаше да каже Синдикат.
Ако сите бараат "отворена" врска,нема никогаш да се смират со еден и да оформат семејство.![]()
И уште нешто ... дали доколку би биле толку слободоумни би биле помалку повредувани, повеќе задоволени и би имале сите подолготрајни врски?