Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Освен додавање на РАМ, на лаптоп се друго воопшто не се исплати да се надоградува. Ќе платиш висока цена за малку добивка у перформанси.

Кога работам на Ком. е супер ... ама кога уклучувам било каква игра почнува мониторот да ми трепети .... и мора да го рестертирам Ком. ?

Кога работам на Ком. е супер ... ама кога уклучувам било каква игра почнува мониторот да ми трепети .... и мора да го рестертирам Ком. ?

Смени драјвери на графичката, и провери ја температурата на истата, исто така (ичисти ја од прашина)

Смени драјвери на графичката, и провери ја температурата на истата, исто така (ичисти ја од прашина)

Ги користам наведениве драјвери од nVidia: 266.58_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql
- А со кој програм можам да ја видам температурата на Графичкава .... И може ли од вирус да е овој проблем ?

Ги користам наведениве драјвери од nVidia: 266.58_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql
- А со кој програм можам да ја видам температурата на Графичкава .... И може ли од вирус да е овој проблем ?

Не, највеорјатно до графичката/драјверите е, симни 1/2 верзии постари или понови, пробувај со повеќе, обавено избери perform clean install кога ќе правиш инсталација на оние што ќе ги симнеш. Старите верзии на драјвери ќе ги најдеш во архивите, заедно со бета верзиите.

Го ннајдов проблемот ... температурата. Кулерите на графичката се спори и кога мирува Графичкава констатни температурава ми е 46-50 степени а кога играм игра оди до 70 :) Како да ги средам ?
- Проверив со програмов MSI CoreCenter ...
- Евеја мојава графичка ... N9800GT-512MX-P RSV2

Еве и со програмот CPUID HWMonitor: Добра ли оваа температура или ??? ( графичкава ми е стара само две години а кога ја земав температурата ми беше околу 35 нормално а кога играв игри одеше до 50-55 на Краисис
- Играва ја играм на Максимум перформанси ! 65 степени

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    36,8 KB · Прегледи: 11
Еве и со програмот CPUID HWMonitor: Добра ли оваа температура или ??? ( графичкава ми е стара само две години а кога ја земав температурата ми беше околу 35 нормално а кога играв игри одеше до 50-55 на Краисис
- Играва ја играм на Максимум перформанси ! 65 степени

Нормално си е ова, со оглед на тоа што не си ја зачистил графичката и/или не си и сменил термална паста. На Full Load да крева максимум 65 не е така лошо, немај гајле, само зачисти си ја графичката малце.

Го ннајдов проблемот ... температурата. Кулерите на графичката се спори и кога мирува Графичкава констатни температурава ми е 46-50 степени а кога играм игра оди до 70 :) Како да ги средам ?
- Проверив со програмов MSI CoreCenter ...
- Евеја мојава графичка ... N9800GT-512MX-P RSV2

Се до 85/90 степени немаш гајле, температурата не е проблемот, него драјвери или проблеми со меморијата (VRAM) на графичката.

Имам Xerox 22" LCD монитор. Го бришам по еднаш на еден месец.
Денес сакав да го избришам пошто стварно имаше флеки, па откако го избришав мониторот даваше некаков звук.
Звукот беше како да крцка нешто. Ова прв пат ми се случува после бришење. Мониторот сеуште е под гаранција.

Како да го решам проблемов?

Имам Xerox 22" LCD монитор. Го бришам по еднаш на еден месец.
Денес сакав да го избришам пошто стварно имаше флеки, па откако го избришав мониторот даваше некаков звук.
Звукот беше како да крцка нешто. Ова прв пат ми се случува после бришење. Мониторот сеуште е под гаранција.

Како да го решам проблемов?
vidi pozadi kabelot na monitorot za struja dali ti e staven ubavo da ne ti shmelcuva ako ne e do toa togas na servis nosi go

HAF 912
3.jpg

или

Cooler Master 690 II Advanced
1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom