- Член од
- 16 август 2007
- Мислења
- 1.935
- Поени од реакции
- 1.683
^ ^
Лап топот ми е
Packard Bell EasyNote TJ75
Лап топот ми е
Packard Bell EasyNote TJ75
Смени драјвери на графичката, и провери ја температурата на истата, исто така (ичисти ја од прашина)Кога работам на Ком. е супер ... ама кога уклучувам било каква игра почнува мониторот да ми трепети .... и мора да го рестертирам Ком. ?
Ги користам наведениве драјвери од nVidia: 266.58_desktop_win7_winvista_64bit_english_whqlСмени драјвери на графичката, и провери ја температурата на истата, исто така (ичисти ја од прашина)
Не, највеорјатно до графичката/драјверите е, симни 1/2 верзии постари или понови, пробувај со повеќе, обавено избери perform clean install кога ќе правиш инсталација на оние што ќе ги симнеш. Старите верзии на драјвери ќе ги најдеш во архивите, заедно со бета верзиите.Ги користам наведениве драјвери од nVidia: 266.58_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql
- А со кој програм можам да ја видам температурата на Графичкава .... И може ли од вирус да е овој проблем ?
Нормално си е ова, со оглед на тоа што не си ја зачистил графичката и/или не си и сменил термална паста. На Full Load да крева максимум 65 не е така лошо, немај гајле, само зачисти си ја графичката малце.Еве и со програмот CPUID HWMonitor: Добра ли оваа температура или ??? ( графичкава ми е стара само две години а кога ја земав температурата ми беше околу 35 нормално а кога играв игри одеше до 50-55 на Краисис
- Играва ја играм на Максимум перформанси ! 65 степени
Се до 85/90 степени немаш гајле, температурата не е проблемот, него драјвери или проблеми со меморијата (VRAM) на графичката.Го ннајдов проблемот ... температурата. Кулерите на графичката се спори и кога мирува Графичкава констатни температурава ми е 46-50 степени а кога играм игра оди до 70 Како да ги средам ?
- Проверив со програмов MSI CoreCenter ...
- Евеја мојава графичка ... N9800GT-512MX-P RSV2
vidi pozadi kabelot na monitorot za struja dali ti e staven ubavo da ne ti shmelcuva ako ne e do toa togas na servis nosi goИмам Xerox 22" LCD монитор. Го бришам по еднаш на еден месец.
Денес сакав да го избришам пошто стварно имаше флеки, па откако го избришав мониторот даваше некаков звук.
Звукот беше како да крцка нешто. Ова прв пат ми се случува после бришење. Мониторот сеуште е под гаранција.
Како да го решам проблемов?
Кабелот не беше како што треба приклучен. Фалаvidi pozadi kabelot na monitorot za struja dali ti e staven ubavo da ne ti shmelcuva ako ne e do toa togas na servis nosi go
Или едни од 2011та со интегрирана графичка на кои не им се менва графичката.И тоа е точно. Има едни од 86-та на кои не им се менва графичката.