Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Освен додавање на РАМ, на лаптоп се друго воопшто не се исплати да се надоградува. Ќе платиш висока цена за малку добивка у перформанси.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Кога работам на Ком. е супер ... ама кога уклучувам било каква игра почнува мониторот да ми трепети .... и мора да го рестертирам Ком. ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Кога работам на Ком. е супер ... ама кога уклучувам било каква игра почнува мониторот да ми трепети .... и мора да го рестертирам Ком. ?
Смени драјвери на графичката, и провери ја температурата на истата, исто така (ичисти ја од прашина)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Смени драјвери на графичката, и провери ја температурата на истата, исто така (ичисти ја од прашина)
Ги користам наведениве драјвери од nVidia: 266.58_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql
- А со кој програм можам да ја видам температурата на Графичкава .... И може ли од вирус да е овој проблем ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Ги користам наведениве драјвери од nVidia: 266.58_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql
- А со кој програм можам да ја видам температурата на Графичкава .... И може ли од вирус да е овој проблем ?
Не, највеорјатно до графичката/драјверите е, симни 1/2 верзии постари или понови, пробувај со повеќе, обавено избери perform clean install кога ќе правиш инсталација на оние што ќе ги симнеш. Старите верзии на драјвери ќе ги најдеш во архивите, заедно со бета верзиите.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Го ннајдов проблемот ... температурата. Кулерите на графичката се спори и кога мирува Графичкава констатни температурава ми е 46-50 степени а кога играм игра оди до 70 :) Како да ги средам ?
- Проверив со програмов MSI CoreCenter ...
- Евеја мојава графичка ... N9800GT-512MX-P RSV2

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Еве и со програмот CPUID HWMonitor: Добра ли оваа температура или ??? ( графичкава ми е стара само две години а кога ја земав температурата ми беше околу 35 нормално а кога играв игри одеше до 50-55 на Краисис
- Играва ја играм на Максимум перформанси ! 65 степени

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве и со програмот CPUID HWMonitor: Добра ли оваа температура или ??? ( графичкава ми е стара само две години а кога ја земав температурата ми беше околу 35 нормално а кога играв игри одеше до 50-55 на Краисис
- Играва ја играм на Максимум перформанси ! 65 степени
Нормално си е ова, со оглед на тоа што не си ја зачистил графичката и/или не си и сменил термална паста. На Full Load да крева максимум 65 не е така лошо, немај гајле, само зачисти си ја графичката малце.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Го ннајдов проблемот ... температурата. Кулерите на графичката се спори и кога мирува Графичкава констатни температурава ми е 46-50 степени а кога играм игра оди до 70 :) Како да ги средам ?
- Проверив со програмов MSI CoreCenter ...
- Евеја мојава графичка ... N9800GT-512MX-P RSV2
Се до 85/90 степени немаш гајле, температурата не е проблемот, него драјвери или проблеми со меморијата (VRAM) на графичката.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Имам Xerox 22" LCD монитор. Го бришам по еднаш на еден месец.
Денес сакав да го избришам пошто стварно имаше флеки, па откако го избришав мониторот даваше некаков звук.
Звукот беше како да крцка нешто. Ова прв пат ми се случува после бришење. Мониторот сеуште е под гаранција.

Како да го решам проблемов?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Имам Xerox 22" LCD монитор. Го бришам по еднаш на еден месец.
Денес сакав да го избришам пошто стварно имаше флеки, па откако го избришав мониторот даваше некаков звук.
Звукот беше како да крцка нешто. Ова прв пат ми се случува после бришење. Мониторот сеуште е под гаранција.

Како да го решам проблемов?
vidi pozadi kabelot na monitorot za struja dali ti e staven ubavo da ne ti shmelcuva ako ne e do toa togas na servis nosi go

Kajgana Shop

На врв Bottom