Помош, проблеми, прашања, совети...

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Како да видам што звучна картичка имам?

?

..........

Гостин
Мислам дека 5770ка имаше ти така? (можно е и да сум те помешал со некој друг... :)) Симни драјверите од страната на AMD и не се замарај.
Не не, ова е на друг пс, иначе има 9500гт и има црвени точки на мониторот, кои треперат, незнам зошто на сликава шо ја ставив ги нема

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не не, ова е на друг пс, иначе има 9500гт и има црвени точки на мониторот, кои треперат, незнам зошто на сликава шо ја ставив ги нема
Да не прегрева графичката? Ај пак обиди се да поставиш слика.

?

..........

Гостин
Да не прегрева графичката? Ај пак обиди се да поставиш слика.
Не не преграва, инсталирав драјвери и пак исто како да не сум инсталирал, црвените точки стојат, на скриншат не се познават...
И не е до мониторот проверено со друга графичка...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не не преграва, инсталирав драјвери и пак исто како да не сум инсталирал, црвените точки стојат, на скриншат не се познават...
И не е до мониторот проверено со друга графичка...
Изгледа дека имаш проблеми со мемориските модули на графичката. Или се прегреваат или се дефектни.

С

Спенсер

Гостин
Знаете ли што ми се деси... :pos2:

Падна лаптопот на земја,и ХДД се заеба... знаев и јас што е,но сепак му реков на татко ми да го однесе во СЕТ,таму да го направат... помина недела дена,и му се јавуваат од СЕТ сервис на татко ми,и му викаат - Господине,моментално немаме ХДД сата 2.5 за вашиот лаптоп. Ако можете купете од некаде и донесете ќе ви го намонтираме... сега,ја од анхоч треба да зеам ХДД,па да го носам у СЕТ да го монтираат.... :pos2::pos2:

Затоа другпат,прво дома пробај си,сам свој мајстор биди си... па после на сервис :)

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
ај за мене малку помош :)
компјутеров ми е пуштен речиси цел ден али не го користеше никој и сеа ја седнав да проверам што има на нет .. имав отворено неколку табови на хромот и сакав да погледнам едно видео на youtube и кликнав на фулскрин.. само што ми се отвори одма ми појави плав екран и одма рестарт неможев ни да видам која грешка ја дава.. дали може некако да проверам од што може да биде ова?

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
компјутеров ми е пуштен речиси цел ден али не го користеше никој и сеа ја седнав да проверам што има на нет .. имав отворено неколку табови на хромот и сакав да погледнам едно видео на youtube и кликнав на фулскрин.. само што ми се отвори одма ми појави плав екран и одма рестарт неможев ни да видам која грешка ја дава.. дали може некако да проверам од што може да биде ова?
od napajanjeto

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
хмм.. незнам не ми се верува бидејќи година дена е стар компјутеров и многу повеќе бил оптеретуван до сега и ниеднаш не ми се десило вакво нешто.. како да го тестирам пак дали е до напајањево или нешто друго.. еве го пуштив пак си работи нормално.. сакам да видам до што ако е до напајањето одма да го мењам пошо нејќам да заврши како претходниот компјутер што го имав :))

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482

--- надополнето ---

Da mozes ama ako znaes sto znaci ili da pobaras na net... Ke odis vo Event Viewer/Custum Viewes/Adminstrative Events ako koristis Win7 vo Start/Search odma go dava

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
не можам да најдам никаде кулер за лаптоп acer aspie 6930 ako nekoj znae kade bi mozel da najdam

Kajgana Shop

На врв Bottom