Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Моментално имам Western Digital Caviar Green WD10EARS, али имам големи проблеми со перфомансите.

Може некој да ми препорача добар брз хард-диск од 1TB?

Samsung Spinpoint F3 1TB, во Вортекс - 3616 ден. мислам дека беше последен пат кога проверив.

Ми треба совет за заштита на компјутерот за да не го форматирам често.
Порано користев Ghost креирав img и го замрзнував системот со Deep Freez за да не го форматирам често компјутерот.
Како е најдобро да се заштити компјутерот со која програма да се направи backup и т.н. ?
Како вие го заштитувате компјутерот ајде да видиме кој начин е најдобар :raz:

Acronis True Image Enterprise Server еднаш неделно и мирна ми глава. Од скоро имам и System Restore уклучено оти ми се преебаа некои системски фајлови па морав рачно да ги праам оти го имав System Restore исклучено. (голема мрза сум за форматирање)

Ок фала имаш репутација одмене... ајде и другите пишете некој совет ке дадам исто репутација и завас.

Моментално имам Western Digital Caviar Green WD10EARS, али имам големи проблеми со перфомансите.

Може некој да ми препорача добар брз хард-диск од 1TB?

Samsung F3 1TB 32MB Cache околу 3500 ден.

Тој е внатрешен или надворешен?
Мене ми треба цена за надворешен, 1Т-2Т. од тие за у џеб шо се. Имав еден таков порано малечок, ама отиде у канта. :)

Па не пиша каков ти треба и си викам сигурно внатрешен. Овој што ти го кажав е внатрешен.

Надворешен земи некој од WD My Passport, одлични се тие, мали, компактни, брзи... све! Кај нас мислам дека има од 640 GB ваков највеќе.
Повеќето (кај нас ако не и сите) што се од 1 или над 1 TB надворешни доаѓаат со додатно напојување и многу се гломазни, големи....
Овој My Passport (прогуглај) e многу добар, без напојување, само USB. Јас имам ваков од 500 GB и сум презадоволен.

Па не пиша каков ти треба и си викам сигурно внатрешен. Овој што ти го кажав е внатрешен.

Надворешен земи некој од WD My Passport, одлични се тие, мали, компактни, брзи... све! Кај нас мислам дека има од 640 GB ваков највеќе.
Повеќето (кај нас ако не и сите) што се од 1 или над 1 TB надворешни доаѓаат со додатно напојување и многу се гломазни, големи....
Овој My Passport (прогуглај) e многу добар, без напојување, само USB. Јас имам ваков од 500 GB и сум презадоволен.

Точно за екстерни хардови никој неможе со Western Digital, па и за внатрешни во поглед на издржливост. Иако од аспект на перформанси Samsung F3 Spinpoint се најбрзи и доста потивки од Western Digital Black серијата.

Морам што побрзо да го купам, пошто 5 минути чекам за да се стабилизира пусти компјутер. Полжав и пол. Грин серија никогаш повеќе. :)

Море арни се Грин серија за сторејџ, голем капацитет имаат :) Стај OS и игри на F3ката кога ќе ја купиш, а на Гринот филмови/музика и видеа.

Море арни се Грин серија за сторејџ, голем капацитет имаат :) Стај OS и игри на F3ката кога ќе ја купиш, а на Гринот филмови/музика и видеа.

Па секако цел компјутер ми е уште под гаранција...Можам да си земам уште F3-ка и да го зачувам полжавот :) или да го заменам целосно.

да прашам дали може да се расипе лап топот што го шетам од ладно на топло и обратно ?

Ај предложете некоја добра(гејмерска) тастатура до 1500денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom