Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Моментално имам Western Digital Caviar Green WD10EARS, али имам големи проблеми со перфомансите.

Може некој да ми препорача добар брз хард-диск од 1TB?
Samsung Spinpoint F3 1TB, во Вортекс - 3616 ден. мислам дека беше последен пат кога проверив.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Samsung Spinpoint F3 1TB, во Вортекс - 3616 ден. мислам дека беше последен пат кога проверив.
Фала многу, па си надевам со овај нема да имам исти проблеми како тешково срање шо го имам моментално :)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Ми треба совет за заштита на компјутерот за да не го форматирам често.
Порано користев Ghost креирав img и го замрзнував системот со Deep Freez за да не го форматирам често компјутерот.
Како е најдобро да се заштити компјутерот со која програма да се направи backup и т.н. ?
Како вие го заштитувате компјутерот ајде да видиме кој начин е најдобар :raz:
Acronis True Image Enterprise Server еднаш неделно и мирна ми глава. Од скоро имам и System Restore уклучено оти ми се преебаа некои системски фајлови па морав рачно да ги праам оти го имав System Restore исклучено. (голема мрза сум за форматирање)

Ок фала имаш репутација одмене... ајде и другите пишете некој совет ке дадам исто репутација и завас.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Моментално имам Western Digital Caviar Green WD10EARS, али имам големи проблеми со перфомансите.

Може некој да ми препорача добар брз хард-диск од 1TB?
Samsung F3 1TB 32MB Cache околу 3500 ден.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тој е внатрешен или надворешен?
Мене ми треба цена за надворешен, 1Т-2Т. од тие за у џеб шо се. Имав еден таков порано малечок, ама отиде у канта. :)
Па не пиша каков ти треба и си викам сигурно внатрешен. Овој што ти го кажав е внатрешен.

Надворешен земи некој од WD My Passport, одлични се тие, мали, компактни, брзи... све! Кај нас мислам дека има од 640 GB ваков највеќе.
Повеќето (кај нас ако не и сите) што се од 1 или над 1 TB надворешни доаѓаат со додатно напојување и многу се гломазни, големи....
Овој My Passport (прогуглај) e многу добар, без напојување, само USB. Јас имам ваков од 500 GB и сум презадоволен.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Па не пиша каков ти треба и си викам сигурно внатрешен. Овој што ти го кажав е внатрешен.

Надворешен земи некој од WD My Passport, одлични се тие, мали, компактни, брзи... све! Кај нас мислам дека има од 640 GB ваков највеќе.
Повеќето (кај нас ако не и сите) што се од 1 или над 1 TB надворешни доаѓаат со додатно напојување и многу се гломазни, големи....
Овој My Passport (прогуглај) e многу добар, без напојување, само USB. Јас имам ваков од 500 GB и сум презадоволен.
Точно за екстерни хардови никој неможе со Western Digital, па и за внатрешни во поглед на издржливост. Иако од аспект на перформанси Samsung F3 Spinpoint се најбрзи и доста потивки од Western Digital Black серијата.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Ќе лета во споредба со полжавот што го имаш сега :)
Морам што побрзо да го купам, пошто 5 минути чекам за да се стабилизира пусти компјутер. Полжав и пол. Грин серија никогаш повеќе. :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Морам што побрзо да го купам, пошто 5 минути чекам за да се стабилизира пусти компјутер. Полжав и пол. Грин серија никогаш повеќе. :)
Море арни се Грин серија за сторејџ, голем капацитет имаат :) Стај OS и игри на F3ката кога ќе ја купиш, а на Гринот филмови/музика и видеа.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Море арни се Грин серија за сторејџ, голем капацитет имаат :) Стај OS и игри на F3ката кога ќе ја купиш, а на Гринот филмови/музика и видеа.
Па секако цел компјутер ми е уште под гаранција...Можам да си земам уште F3-ка и да го зачувам полжавот :) или да го заменам целосно.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
да прашам дали може да се расипе лап топот што го шетам од ладно на топло и обратно ?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Ај предложете некоја добра(гејмерска) тастатура до 1500денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom