Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
друже ама гледај што пишува -

With a Surround-based setup, you have the option of using either a single digital interconnect or a series of analog interconnects.

Јас сум сега поврзан на analog interconnects. Ова го направив затоа што -

if you plan to listen to 5.1 encoded Windows Media Audio (WMA) files or watch Windows Media High Definition Video (WMV-HD) DVDs, I would recommend using the analog-based connection.

кога пуштав блу реј филмови звук немав на дигитален тук усамо на аналоген, значи како може ти сега да ми викаш дека јас немам сараунд кога сите 5 звучници и вуфер работат додека гледам филм или играм игри?
Кај мене работат 7-8 звучки во соба, па немам сараунд туку, како што реков во истава реченица, ми работат 7-8 звучници во соба.

Правиш разлика од (пример) Surround 5.1 и 5 звучници и вуфер?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Кај мене работат 7-8 звучки во соба, па немам сараунд туку, како што реков во истава реченица, ми работат 7-8 звучници во соба.

Правиш разлика од (пример) Surround 5.1 и 5 звучници и вуфер?

е коија е разликаат ајде кажи ми?

според линкот што ми го даде

For digital audio connections, use a SPDIF (Sony/Philips Digital Interface) cable to connect the Media Center PC to your receiver. You have a choice between using either a Coaxial or Toslink Optical cable (but not both).

јас го поврзав преку

The Coaxial (see Figure 4) plugs into the orange color coded RCA connection on your receiver and Media Center PC.

и како сега не ми е сараунд?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
е коија е разликаат ајде кажи ми?

според линкот што ми го даде

For digital audio connections, use a SPDIF (Sony/Philips Digital Interface) cable to connect the Media Center PC to your receiver. You have a choice between using either a Coaxial or Toslink Optical cable (but not both).

јас го поврзав преку

The Coaxial (see Figure 4) plugs into the orange color coded RCA connection on your receiver and Media Center PC.

и како сега не ми е сараунд?
Тестирај си ги звучките преку програмот што ти е од звучната (треба да го има во контрол панел) и има еден тест каде што ти го пушта секој звучник поединечно (лев, десен, централен, заден лев, заден десен, вуфер)
Ако вака ти работат по редоследот кој ќе ти го додели програмот, тогаш имаш сараунд, а ако не, тогаш ќе си имаш нормален стерео звук поделен на 5-6 звучници.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Тестирај си ги звучките преку програмот што ти е од звучната (треба да го има во контрол панел) и има еден тест каде што ти го пушта секој звучник поединечно (лев, десен, централен, заден лев, заден десен, вуфер)
Ако вака ти работат по редоследот кој ќе ти го додели програмот, тогаш имаш сараунд, а ако не, тогаш ќе си имаш нормален стерео звук поделен на 5-6 звучници.

а што значи тоа дека треба да ставам звучна картичка зашто немам јас вакви излези за секој звучник посебно? колку се плаќа таа?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Имаш и за 500 имаш и за 5000.

ок, фала за информација, ама пак еве сега размислувам како ќе ми помогне и од 5000 да ставам кога јас прек удвде слушам звук а звучниците во вд се поврзани знаеш преку жици не се со џекови. дали има некако шанса ваак со џекови јас да го добијам тој сараунд или не?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ок, фала за информација, ама пак еве сега размислувам како ќе ми помогне и од 5000 да ставам кога јас прек удвде слушам звук а звучниците во вд се поврзани знаеш преку жици не се со џекови. дали има некако шанса ваак со џекови јас да го добијам тој сараунд или не?
Преку тие џекови - не!

Ако DVDто има дигитален влез или коаксијален влез, и твојата звучна има таков излез, ќе може некако да се подеси т.е. DVDто ќе изиграва појачало со сараунд.

Или ако звучната ги има тие шарените џекови за излез (лев/десен, заден лев/заден десен, централен/вуфер) и од нив каблите да одат во DVDто во влезови за секој звучник посебно...

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Момци имам проблем со pc :S Ќе биде некој фин да помогне во дијагнозата ? :)
При играње на позахтевна игра (Mafia II , NFS Shift ) после 15-20-25 мин. (секогаш различно) ми се закочува играта и ми се појавува на екран VGA no signal како да е изгасено кукиштето а не е :S Уште вртат кулерите. После 2 мин сам се рестартира и нејке да се уклучи морам јас да го рестартирам и ке се уклучи и ми се појавува прозорче на кое пишува windows и error name: blue screen
Немам направено никаква надоградба на хардвер. Последно нешто инсталирано ми е Mafia II
Ќе заборавев 5750 е графичката :)

Благодарам од напред (и одназад :) :) )

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Момци имам проблем со pc :S Ќе биде некој фин да помогне во дијагнозата ? :)
При играње на позахтевна игра (Mafia II , NFS Shift ) после 15-20-25 мин. (секогаш различно) ми се закочува играта и ми се појавува на екран VGA no signal како да е изгасено кукиштето а не е :S Уште вртат кулерите. После 2 мин сам се рестартира и нејке да се уклучи морам јас да го рестартирам и ке се уклучи и ми се појавува прозорче на кое пишува windows и error name: blue screen
Немам направено никаква надоградба на хардвер. Последно нешто инсталирано ми е Mafia II
Ќе заборавев 5750 е графичката :)

Благодарам од напред (и одназад :) :) )
Ти прегрева графичката. Зачисти ја, среди ја, стави ја убаво во џекот... Одкога ќе се изгаси мониторот, имаш уште звук?

Нешто ти прегрева, 90% графичката.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Или му прегрева графичката, или напајњето му е од оние кинескине ѓубриња.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Или му прегрева графичката, или напајњето му е од оние кинескине ѓубриња.
auuu Sephir mora da e do napajanjeto sto i da se rasipalo mora da e napajanjeto prvo toa se proveruva taka, izgleda si imal nekoja frka so ovie ckart napajanjava a?!

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Долго време ја користам Тв Картицата ITEMSPC TVEXPERT ITV 300 еве и линк http://www.itemstech.com.tw/html/products/pci/300.html.Сега се си е океј само имам еден проблем не можам да го исклучувам компјутерот со далинското.ДАли некој има некоја ваква Тв картица или да помегне нешто со гирдер или нешто слично пошто не можам да се снајдам во тие програми

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Дали може некој да ме советува што да правам со оглед на тоа и дека не се разбирам многу.
Од денес ниедно ЦД што ќе ставам во компјутерот не ми се пушта, и аудио и ДВД. Делот каде се ставаат Цдињата малку почнува да свети, амацедето не се пушта за жал.

Што може да е проблемот и лек, колку пари чини да се смени тој дел?

Фала ви многу однапред

M

Mr.InF3ction

Гостин
Имам процесор Е3200 и температурата е 45-42, па сакам да знам која е максималната ОК температура за процесорот со што ќе работи добро?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Дали може некој да ме советува што да правам со оглед на тоа и дека не се разбирам многу.
Од денес ниедно ЦД што ќе ставам во компјутерот не ми се пушта, и аудио и ДВД. Делот каде се ставаат Цдињата малку почнува да свети, амацедето не се пушта за жал.

Што може да е проблемот и лек, колку пари чини да се смени тој дел?

Фала ви многу однапред
Му дошол крајот на цд-ромот :).Нешто расипано е,и да го однесиш на поправка не вредит зш наново еден DVD-RW e 1000ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom