Помош, проблеми, прашања, совети...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
HP Compaq 610 Laptop star godina i mesec
Problem: Mi crknaa zvucnicite od laptopot uste prvite tri meseci, potoa rikna touchpad-ot, ama ne go odnesov na servis zosto me mrzese da cekam, a koristam drug maus i prikluciv drugi zvucki.
Denes pocna CUDEN ZVUK OD COOLER-OT, i ne znam sto znaci, strav mi e da ne ne funkcionira pa da mi go sprzi procesorot. Zvukot e kako da cita CD samo e potivok i konstanten. Celo vreme ja proveruvam temperaturata preku SpeedFan ama ne se pokacuva nesto poseriozno. Ako ima nekoj vakvo iskustvo go molam za pomos.
Odnapred Blagodaren
И јас денеска слушнав ваков звук испушташе мојот компјутер ... што може да е?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имам проблем кој почнува да ме загрижува.Си играм Mafia 2 и после саат време играње бам blue screen of death.Почна да ми се јавува ова денес.А веќе 3 дена ја играм по 2-3 часа дневно и не сум имал никаков проблем.Се почна од преѓа.На одредени места автоматски прави save game па кога дојде на тоа место играта ме врати на почетното мени и ме извести дека нема доволно простор во дискот за да направи save game,а се појавило и некое известување или грешка на десктопот.Ја спуштив играта на таск менито да видам што е известувањето.Известувањето беше од скајпот.Видов дека сум одлогиран (а претходно бев логиран секогаш сум логиран) и имаше известување нешто слично како тоа од мафиа (немало доволно место на хдд).Проверив колку простор имам на локалните дискови и се беше нормално (C 2 gb и D 11 gb а во D ми е инсталирана играта).Потоа повторно ја кренав играта и бенг blue screen of death.Го рестартирав компјутерот и повторно ја пуштив играта.И по 2-3 минути закопа PC-то и толку.Го исклучив.Сега пред еден час повторно ја уклучив мафиа и се си беше нормално нити сецкање нити ништо (а никогаш и не ми сецкала).И одеднаш за време на cut-scene бенг повторно BSoD.Не верувам дека е до хардверот бидејќи на сите други игри се е во ред.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
избриши ја мафија.. и пак ја инсталирај.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.781
Поени од реакции
12.248
За хардвер ли е, не ли е...нема тема за друга техника (радио, адаптери, машини за перење, миксери...) освен хардвер па ќе искористам да прашам овде каде вообичаено има солиден број електроничари :)

Барав адаптер 12 волти 1.6 ампери. Најдов (има и у Логинг ама у моментов гтц ми беше поблиску) еден у ГТЦ, 12 волти, но од 2 ампери.
Кога амперажата е пониска ми рекоа адаптерот ќе прегрева, а што ако е амперажата повисока од назначената, дали ќе има проблеми? Морам да се информирам пошто се работи за бааги солена сијалица од околу 500-1000 евра па не би сакал да ја зезнам.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Имав MSI P45 Neo-F и отиде звучната шо е интегрирана. Го однесов на сервис и пошо немале таква матична иста ми дадоа плоча на AsRock ист чип P45(не знам модел точно) само со DDR-3 слотови за рам. за неа ќе доплатам 520 денари.
Рамовите шо ги имав ќе ми ги "откупат" и ја ќе зеам 2gb ddr3. Ме интересира каков квалитет се плочите од типот на оваа што ја добив, поради тоа што немале иста.
А и имав некоја си желба да праам кад тад промена на плочата со од ддр2 на 3. Па ова ми дојде добро. Само ме интересира какви се плочите. Добри, лоши?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Имав MSI P45 Neo-F и отиде звучната шо е интегрирана. Го однесов на сервис и пошо немале таква матична иста ми дадоа плоча на AsRock ист чип P45(не знам модел точно) само со DDR-3 слотови за рам. за неа ќе доплатам 520 денари.
Рамовите шо ги имав ќе ми ги "откупат" и ја ќе зеам 2gb ddr3. Ме интересира каков квалитет се плочите од типот на оваа што ја добив, поради тоа што немале иста.
А и имав некоја си желба да праам кад тад промена на плочата со од ддр2 на 3. Па ова ми дојде добро. Само ме интересира какви се плочите. Добри, лоши?
Солидни плочи се и AsRock. Освен ако не планираш да праиш некој претеран оверклок супер ќе си ја врши работата.

Оваа плоча би требало да ти ја дале.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Солидни плочи се и AsRock. Освен ако не планираш да праиш некој претеран оверклок супер ќе си ја врши работата.

Оваа плоча би требало да ти ја дале.
Со оверклок не работам, бидејќи ич не се разбирам. А инаку таа е плочата. Денес прашав и таа е.

Испадна дека треба да платам 600 денари за плочата и 2гб ддр3 од Силикон пауер, и се разбира таму идат старата плоча и рамовите.

И ме интересира би имало ли некаква разлика(се рабира би имало), но каква?
Со новиов рам и стариот рам.

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43
Со оверклок не работам, бидејќи ич не се разбирам. А инаку таа е плочата. Денес прашав и таа е.

Испадна дека треба да платам 600 денари за плочата и 2гб ддр3 од Силикон пауер, и се разбира таму идат старата плоча и рамовите.

И ме интересира би имало ли некаква разлика(се рабира би имало), но каква?
Со новиов рам и стариот рам.

Според мене минимална, на боље секако

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ај малку помош,вчера падна гром во моето маало и кај секого прегоре по нешто,кој телевизори кој компјутери :(,но јас го имав исклучено компјутерот само од тастерот(наместо од штекот :) и го однесов компјутерот да го пробам кај еден другар и си работеше добро но со интегираната дека го заборајвме адаптерот од вга то дви :P,но кога дојде струја и го пробав дома на белиот слот од графичката на мониторот се покажуваше само сива слика,додека на жолтиот слот не се покажуваја иконите,само десктоп позадината.Пробав кај другаров со мојата графичка но пак истото.Ако можит да ми кажите штода правам пред да ја однесам на сервис :P.

Графичката ми е asus eah3650 .

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај малку помош,вчера падна гром во моето маало и кај секого прегоре по нешто,кој телевизори кој компјутери :(,но јас го имав исклучено компјутерот само од тастерот(наместо од штекот :) и го однесов компјутерот да го пробам кај еден другар и си работеше добро но со интегираната дека го заборајвме адаптерот од вга то дви :P,но кога дојде струја и го пробав дома на белиот слот од графичката на мониторот се покажуваше само сива слика,додека на жолтиот слот не се покажуваја иконите,само десктоп позадината.Пробав кај другаров со мојата графичка но пак истото.Ако можит да ми кажите штода правам пред да ја однесам на сервис :P.

Графичката ми е asus eah3650 .
До сега на кој слот си го уклучувал мониторот и кој ти е тој ЖОЛТ слот?
Дај слика ако можеш, прикачи тука (ако не принт скрин, и со мобилен ќе заврши работа). Тоа што не ти ги покажува иконите сигурно не е ради громот (освен ако громот не ти го сјебал хардот или рамот ) :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
До сега на кој слот си го уклучувал мониторот и кој ти е тој ЖОЛТ слот?
Дај слика ако можеш, прикачи тука (ако не принт скрин, и со мобилен ќе заврши работа). Тоа што не ти ги покажува иконите сигурно не е ради громот (освен ако громот не ти го сјебал хардот или рамот ) :)

До сега го користев белиот слот 1.,на него ми се појаве сива слика и го пробав на жолтиот слот 2. и на него ми излегвит слика но немат икони.

БТВ немам ни нет ни ништо(ми се журоса џекчето од кабелот) од нашколо пишам :).
Видео ке постирам попосле т.е еден другар ке го поставит наместо мене.

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom