Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ме интересира имам xp 32 бит инсталирано на лап топ а имам 4 ГБ рам меморија ми ги покажува како 2,96 ГБ ? Дали само толку покажува xp а сите 4 ГБ ги користи или не ?

До 3 гига рам подржува 32 битниот систем, мора да ставиш 64 итен

Ме интересира имам xp 32 бит инсталирано на лап топ а имам 4 ГБ рам меморија ми ги покажува како 2,96 ГБ ? Дали само толку покажува xp а сите 4 ГБ ги користи или не ?

64 бит Windows Vista ке си инсталираш ,бидејки XP не е за 4 GB рам дури и 64 битната верзија или Vista или Windows 7 не го мачи XP на таква машинерија

Луѓе помагајте..

Вакво нешто во животов не ми се имат десено!

Го палам ПЦ-то и гледам све ми е сменето , сите документи ми се избришани... све од почеток ми е некако..Ми нема пребарувачи ,ми нема мѕ компјутер...ништо ми нема..
Дај кажете шо можит да е работава...и како да го вратам ПЦ во во претходната состојба..

Значи вака во Д - ништо не фалит...сите песни се тука..

Во Ц - програмите се делумно тука...
Значи покажува капацитет (фрее спајс) вообичаено ,на десктоп ми нема икони , а некои програми се отвараат оеку start >all programs...

Дури и темите ми ги немат..ни на пребарувачи ни нигде!

А некои фалат???

Шо да прам?

најбитен ми е фолдерот со документи ,музика и слики...

Одлично си работи xp нема гајле но само тоа ме интересираше ... и 3 ГБ ми е доволно рам меморија ...

Луѓе помагајте..

Вакво нешто во животов не ми се имат десено!

Го палам ПЦ-то и гледам све ми е сменето , сите документи ми се избришани... све од почеток ми е некако..Ми нема пребарувачи ,ми нема мѕ компјутер...ништо ми нема..
Дај кажете шо можит да е работава...и како да го вратам ПЦ во во претходната состојба..

Значи вака во Д - ништо не фалит...сите песни се тука..

Во Ц - програмите се делумно тука...
Значи покажува капацитет (фрее спајс) вообичаено ,на десктоп ми нема икони , а некои програми се отвараат оеку start >all programs...

Дури и темите ми ги немат..ни на пребарувачи ни нигде!

А некои фалат???

Шо да прам?

најбитен ми е фолдерот со документи ,музика и слики...

Пробај system restore.

e baш то е најаката будалија...одам Систем Рестор ....и бело е се..

ништо нема!

Најчесто ради вирусна инфекција се гаси тоа, т.е. вирусот го исклучува.

Ако ти работи антивирусот, кој верувам го имаш, скенирај го компјутерот, може ќе пронајде нешто. Ако не бидне ништо од тоа, пробај од safe mode да пристапиш до system restore.

e baш то е најаката будалија...одам Систем Рестор ....и бело е се..

ништо нема!

Чекај малце нема ресторе поинтс направено во систем рестор или неможеш да влезеш во систем рестор ??? Ако нема направено рестор поинтс џабе ти е и да влезеш во safe mode.

Nemoжam da vlezam vo Sistem Restor..

Бела површина се појавува...

иначе во Safe Mode ...командата %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe не ми ја препознава...

Многу интересно :nesvest:

иначе во Safe Mode ...командата %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe не ми ја препознава...

брат ти се избришаа документите? сакаш да ги вратиш?

А да пробаш со Win CD да му направиш REPAIR, значи не да почнуваш нова инсталација туку да ја поправиш веќе постоечката. Така мислам дека потоа виндоусот нормално ќе се стратува виндоусот и ќе можеш да ги префрлиш важните податоци од my doc. Откако ќе средиш тоа, направи му целосна реинсталација.

Некои луѓе и самите си го гасат систем рестор ...

DA da сакам ...и сликите...
лол во вистинско место и време побара помош... и мене ми се избришаа па 95 % вратив се:smir: ќе ти пратам по пп Power Data Recovery .. и ке кажам како се прави ова она

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom