Помош, проблеми, прашања, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Да бе важи, си имал ти еден куп SSD-а па знаеш. Patriot Inferno серијата се многу јаки SSD-а со Sandforce контролер. Не се заебаваат дечките од Patriot.
За разлика од тебе, ги мењаш како чорапи :pos:

Брендовите што ги набројав горе важат за најдбори во класата на SSD генерално. Дали сум имал или не немам никаква врска, абсолутно. Треба да имаш Бентли или Ролс Ројс за да знаеш што е одлична лимузина? или пак препорака кога даваме за некој друг дел од хардверот, муабетов е у стил ако не си имал директно исксутво неможеш да оцениш или да анализираш одреден приозвод нели? немој и ти како Слакер од it.com.mk :pos:

Се согласувам дека Патриот инферно се добри, ги изумив нив ама не можат со горенаведените, тоа е факт. Друго, брендовите што ги набројав најчесто имаат TRIM супорт по дифолт на нивните повисоко класифицирани модели така да според тоа како една од најважните работи кај SSD базираните прозводи, истите завземаат место и се истакнуваат над другите просечни бендови.

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Вака.. Имам грд проблем што мислам дека е хардверски,т.е по мое мислење 100% е х). Кога го уклучувам компјутерот пред да се појави тоа виндоус хр и да се пуни тоа правоаголничето ми се појавува доле на екран еден правоаголник низ цел мониторт што се пуни, БЕЛ. Е сеа порано ми се пунеше за секунда а некад и го немаше, сеа го пуни 4 минути :nesvest: ШТо к**ац му е ?

T

Tetro

Гостин
Вака.. Имам грд проблем што мислам дека е хардверски,т.е по мое мислење 100% е х). Кога го уклучувам компјутерот пред да се појави тоа виндоус хр и да се пуни тоа правоаголничето ми се појавува доле на екран еден правоаголник низ цел мониторт што се пуни, БЕЛ. Е сеа порано ми се пунеше за секунда а некад и го немаше, сеа го пуни 4 минути :nesvest: ШТо к**ац му е ?
Јас знам што му е. Расипано е :vozbud:

Кој оперативен е? Што имаш инсталирано? Колку е стар системот? За каква конфигурација се работи?

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Windows Xp professional, пред 2 недели го стаив. Конфиг : 3 гб рам,дуал кор 2.5 графика 9400 гт...

T

Tetro

Гостин
Windows Xp professional, пред 2 недели го стаив. Конфиг : 3 гб рам,дуал кор 2.5 графика 9400 гт...
deko, да претпоставиме дека проблем со некои драјвери. Ако ти е форматот небитен толку засега, пробај со некој оперативен од линукс како ќе биде, или со некое лајф-цд.
Ако и тогаш имаш проблеми, се работи за мало оштетување на хардот, кое знае секогаш да направи сериозен проблем. :helou:

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
deko, да претпоставиме дека проблем со некои драјвери. Ако ти е форматот небитен толку засега, пробај со некој оперативен од линукс како ќе биде, или со некое лајф-цд.
Ако и тогаш имаш проблеми, се работи за мало оштетување на хардот, кое знае секогаш да направи сериозен проблем. :helou:

Ау верувај преку глава ми е од формати :). Не верувам дека е до драјверите , зашо еве скоро 2 год го имам компјутеров и ги инстлирам истите цело време и топ беше, арно ама последниве 2 пати сеа така ми праи . Пробав со линукс,нез кое беше исти гјавол :( . ЗНачи хардот останува крв му е*ам

--- надополнето ---

Значи на сервис ? :angry2:

Член од
28 ноември 2009
Мислења
117
Поени од реакции
10
ми се затемнува мониторот и по некое време пак ке дојде светло и така трепка ..! што може да му е ?? :P

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Греота е на оваа конфигурација да имаш ХР ,пробај со Win 7 ,процесот на формат и инсталација не трае повеке од 40-на минути.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Имам AMD Athlon 1.66 GHz,512 RAM,40 Giga hard,FX 5500-128 Mb, Sony CD-RW i DVD-Rom,CTX 17" monitor.
Може некој да ми каже која е реалната продажна цена на оваа конфигурација?
Нека не те лажат, Ако земиш 150е ништо повејќе. Јас на оваа конфигурација AMD Athlon 2,2GHz,512 RAM,150 Giga hard,АТИ Радеон 256Mb, Самсунг ДВД-RW ,Hyndai LCD 17`monitor. Само 10000ден можев да земам . И тоа сосе веб камера и слушалки.
И не го дадов.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ај една помош од вас дечки... не се работи за пи си туку за ДВД плеар... незнаев каде да го поставам пашањево па ајде тука.. вака... кај девојка ми има DVDPHILiPS HTS 35005 и мука мучам со него за превод на филмови... значи кога сака да гледа некој филм неможам никако да му пуштам превод.. пробав со 3 различни екстензии со срт суб и текст фајл ама НИШТО не чита замо ави клипчето... незнам шо кур да му напраам веќе ама од такт ме вади... ако може некој да помогне би му билмногу благодарен

фала однапред (и одпозади :) )

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
ај една помош од вас дечки... не се работи за пи си туку за ДВД плеар... незнаев каде да го поставам пашањево па ајде тука.. вака... кај девојка ми има DVDPHILiPS HTS 35005 и мука мучам со него за превод на филмови... значи кога сака да гледа некој филм неможам никако да му пуштам превод.. пробав со 3 различни екстензии со срт суб и текст фајл ама НИШТО не чита замо ави клипчето... незнам шо кур да му напраам веќе ама од такт ме вади... ако може некој да помогне би му билмногу благодарен

Со која програма пробуваш да го смениш преводот во .srt .sub ... за да можи да се пушти на DVD player?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
ми се затемнува мониторот и по некое време пак ке дојде светло и така трепка ..! што може да му е ?? :P
Му се спие, а ти не го оставаш да си легне.:pos2:

Кажи ми, дали прводите ти е на кирилица или на латиница?

Инаку втора варијанта имаш да ги embed-ираш титловите во самиот .аvi фајл. Е тогаш нема да ти се побуни двд плеерот. Само забораив со кое програмче се правеше тоа.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Со која програма пробуваш да го смениш преводот во .srt .sub ... за да можи да се пушти на DVD player?
не сум праел со програма.. рачно т.е екстензијата ја менувам само од .srt во .sub или .txt

еднаш имав ваков проблем на ПЦ и рачно ми успеа.. можда за DVD треба посебен конвертор???

P.S цедето го пуштам кај мене на ДВД и сите преводи си ги чита и покрај тоа што е рачно сменето. и текст фајловите и суб и срт...
Му се спие, а ти не го оставаш да си легне.:pos2:

Кажи ми, дали прводите ти е на кирилица или на латиница?

Инаку втора варијанта имаш да ги embed-ираш титловите во самиот .аvi фајл. Е тогаш нема да ти се побуни двд плеерот. Само забораив со кое програмче се правеше тоа.
абе брат не ебитно дали се кирилица или латиница.. самиод ФАЈЛ не го гледа како да нема воопшто превод само АВИ фајлот го чита а инаку не сум пробувал до сега да им правам ембед и незнам ни со кое програмче.. ако имаш некое препорачај ми

Kajgana Shop

На врв Bottom