Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа тогаш е до глупите драјвери што ги прават ATI.

Пробај со некој постар драјвер, види дали ќе се оправи (би требало)
ај ке пробам...али утре...неам душа веќе денес..

немам звук на интернет пребарувачите

Немам звук на ЈуТуб и слични видео стриминг страници, ни преку Мозила ни Екплорер, имам звук на винампо, на медиа плеер, имам флеш плеер најнов, појма неам шо е работава...да не е вирус?

Рестартирај машината а ако и тоа не помогне, реинсталирај јава, макромедиа флеш плеер и сл :)

и друг пат пиши во соодветната тема за проблеми.

ako moze help formatirav pc i mi falat mn mn raboti sea
1. nemam mk font kako so gledate dole do 4asovnikot nema nikakov jazik
2.Mi trebat driveri S3 gi imav na cd ama ne sakat da se install:toe:
3.adobe flash player so e za youtube i dr raboti ja nemam jas simanva ama nz ponatamu ednas porano doagase eden so se razbira vo pc i mi ja napravi a jas sam nz
4.Go formatirav bidejki mi se pojavuvase edno prozor4e so vreme 1 00 min i vremeto te4e nanazad koa dojde do 00 00 se restartira pc nekoj mi re4e da odam start>run i da pisam shutdown ama ne pomaga toa plis help

[Palancanac];2641206 напиша:
3.adobe flash player so e za youtube i dr raboti ja nemam jas simanva ama nz ponatamu ednas porano doagase eden so se razbira vo pc i mi ja napravi a jas sam nz
4.Go formatirav bidejki mi se pojavuvase edno prozor4e so vreme 1 00 min i vremeto te4e nanazad koa dojde do 00 00 se restartira pc nekoj mi re4e da odam start>run i da pisam shutdown ama ne pomaga toa plis help

Toa лесно се решавало, што ти се појавувало, сеа све си сјебал :)

Најлесно, отиди до комши (некој што се разбира барем малце во РС и нека ти го опраи како што треба)

[Palancanac];2641206 напиша:

Погледни ја темата Основни програми и алатки по инсталација на Оперативен систем :helou:
И кирилична поддршка тука
Flash Player треба само да го симнеш и да започне инсталација. За 4. дел сеуште го имаш тој проблем или ти се среди со формат?

Океј вака.. значи сигурно имам проблем со хард дискот, ама сеа незнам дали тоа може софтверски да се среди или да го носам на сервис да сменат хард. значи изгледа имам поебани сектори, со "chkdsk" ги наоѓа ерорите ама наводно ги средува ама пак ги има, зачи не ги средува, пробав после тоа со "hdd Regenerator" од хајрен бут цеде, го чекав 2 пати по 29 саата да се направи и не среди.. некоја друга идеја вака да ви текне..

проблемот е шо ми се углавува цел компјутер по одредено време, а не е вирус ради тоа шо 3 формата јадеше до сега...

Пред да загубиш податоци и да си направиш многу поголема штета, купи нов хард и менувај.

епа иам околу 100 гига музика..еднаш ги изгубив.. втор пут несмее.. че го пукам.. ама мамата неам кеш за нов хард.. да се вадам на гаранција само :)

Ако имаш гаранција, тоа и треба да го направиш :)
Само јас би ти препорачал ВЕДНАШ да си направиш бекап на податоците... или ќе ти откаже, или на сервис ќе ти го заменат со друг (хард диск не се поправа)... секако ги губиш податоците, па затоа ти е најпаметно одма да си направиш бекап на податоците што не си спремен да ги загубиш.

Ako ima bet sektori ke pomine bez nov hard disk stariot ke tera i najdi si norton ghost on ke ti ja snimi ovaa instalacija i se drugo so imas na hard diskot (za sekoj slucaj) i e mnogu brz za 10 minuti go imas cel hard disk. I uste nesto probaj ako nesto ti se naoga kuler za hard diskot na ne ti zagreva mnogu

Може малку помош. Изгледа фатив некој вирус на компјутерот. Имам виста сп2 при палење ми се појавува CLED Error. И потоа ми се блокира старт лентата, односно како ке ги спустам прозорците не можам пак да ги кренам. само копчето стат работи од неа. Пробав со систем ристор ама пак исто а проблемот денес се појави.. Ајде ако може нека помага некој што е можно побргу хитно е :(:(

Го решив проблемот...

Може малку помош. Изгледа фатив некој вирус на компјутерот. Имам виста сп2 при палење ми се појавува CLED Error. И потоа ми се блокира старт лентата, односно како ке ги спустам прозорците не можам пак да ги кренам. само копчето стат работи од неа. Пробав со систем ристор ама пак исто а проблемот денес се појави.. Ајде ако може нека помага некој што е можно побргу хитно е :(:(

Го решив проблемот...
па кажи како ... ако го има некој друг истиот проблем да знае како да го реши:smir:

Пред неколку дена наново го инсталирав Windows на компјутерот. Кога го инсталирав Windows Live Messanger и пробав да го уклучам тој не сакаше да се конектира, вели една порака дека во моментот сервисот не е способен да се конектира на серверот. Го реинсталирав милион пати од различни линкови, но пак не бива. Пред некој месец кога го реинсталирав Windows правеше вака и јас го поправив али не се сеќавам како беше.:)
Ќе може ли помош околу ова ќе Ве молам.
Поздрав.

Види датата дали ти е точна:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom