Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
add/remove windows components->accessories and utilities->details-> излегува accesories и utopia sound sheme

кое ќе отидам на accessories ->details-> calculator, character map, clipboard viewer, document templates, mouse pointers

нормално цд, супер си е цд-то прв пат вакви проблеми ми јавува ...
Бутни го Windows CD-то во CD/DVD Rom-от и во Run пиши вака
Код:
sfc /scannow
...причекај да заврши процесот, направи рестарт на компјутерот и ако CD-то со Windows инсталацијата е во ред тогаш ќе се среди се (евентуално може да ти побара реинстал на драјверите), а ако не чини CD-то тогаш... :)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.862
Поени од реакции
5.737
Бутни го Windows CD-то во CD/DVD Rom-от и во Run пиши вака
Код:
sfc /scannow
...причекај да заврши процесот, направи рестарт на компјутерот и ако CD-то со Windows инсталацијата е во ред тогаш ќе се среди се (евентуално може да ти побара реинстал на драјверите), а ако не чини CD-то тогаш... :)
друже не иде :) не сака ова да искочи, вооппшто не го стартува, неколку милисекунди е блек скрин и толку :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
друже не иде :) не сака ова да искочи, вооппшто не го стартува, неколку милисекунди е блек скрин и толку :)

А да си напраиш пак формат, ќе ти заштеди многу време, а гледам и само што си направил нова инсталација на виндовсот и те зеза, што значи нема што да загубиш. И по можност земи друго CD.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
компијутеров сам ми ги брише иконите од дестоп??? чаре???

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.862
Поени од реакции
5.737
А да си напраиш пак формат, ќе ти заштеди многу време, а гледам и само што си направил нова инсталација на виндовсот и те зеза, што значи нема што да загубиш. И по можност земи друго CD.
најлесно е формат, нели??

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
чаре е турбо робсон:vozbud:

може ли некако да напраам,со стискање едно копче,пцто одма да се стај на стенд бај??
Turn Off: Win + U + U
Restart: Win + U + R
Stand By: Win + U + S

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
чаре е турбо робсон:vozbud:

може ли некако да напраам,со стискање едно копче,пцто одма да се стај на стенд бај??
Имаш SLEEP копче (со месечина) на тастатурата?

Над print screen, scrool lock, pause..... најгоре треба да се 3 копчиња. Тоа е.

Член од
3 септември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
2
Пробав да влезам во БИОС-от и да наместам: Optimazed Defaults пред да го форматирам компјутерот и притиснав DEL при стартувањето и ми се појави ова: "Please Enter Your Password", е сеа работава е што никогаш порано не сум го отворил БИОС-от за да некогаш сум ставил пасворд... и се откажав од тоа да внесувам некоја лозинка која сигурно ке ја згрешам... и го форматирав... и кога почнав со инсталација на драјверите почнав со Графичката и само што се инсталира почна да ми блокира компјутерот и единствен лек беше повторно формат зашто целосно се блокираше компјутерот иако направив неколку пати Reset и неколку пати го форматирав пробав и со друг драјвер и пак истото.. и сеа пак го форматирав и инсталирав само лан драјвер и за звук и еве ме се конектирав на интернет да ва прашам и ако можете да ми помогнете побрзо зашто не се може без графичка, ако некој работел знае како е... ако не утре го носам на сервис... Фала ви однапред

:helou:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Пробав да влезам во БИОС-от и да наместам: Optimazed Defaults пред да го форматирам компјутерот и притиснав DEL при стартувањето и ми се појави ова: "Please Enter Your Password", е сеа работава е што никогаш порано не сум го отворил БИОС-от за да некогаш сум ставил пасворд... и се откажав од тоа да внесувам некоја лозинка која сигурно ке ја згрешам... и го форматирав... и кога почнав со инсталација на драјверите почнав со Графичката и само што се инсталира почна да ми блокира компјутерот и единствен лек беше повторно формат зашто целосно се блокираше компјутерот иако направив неколку пати Reset и неколку пати го форматирав пробав и со друг драјвер и пак истото.. и сеа пак го форматирав и инсталирав само лан драјвер и за звук и еве ме се конектирав на интернет да ва прашам и ако можете да ми помогнете побрзо зашто не се може без графичка, ако некој работел знае како е... ако не утре го носам на сервис... Фала ви однапред:helou:
АЈ пробај земи од нет симни нови драјвери за графичката може да е до нив. Или види ако си го чистел пред формат и ако си вадел графичката да не не си ја убаво ставил назад!

Член од
3 септември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
2
АЈ пробај земи од нет симни нови драјвери за графичката може да е до нив. Или види ако си го чистел пред формат и ако си вадел графичката да не не си ја убаво ставил назад!
Па веќе кажав погоре дека пробав и со друг драјвер... а графичкава јас не сум ја вадел, ама сервисерот ја извади кога ја поправаше:nesum:....
ај ке видам што е работава... сепак фала :helou:

Го најдов проблемот.... го отворив компјутеров и ја извадив графичкава и кога ке видам има што да видам... еден дел од графичката (сребрен цилиндар, не знам што е)„експлодирал“... утре на сервис..... :toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Па веќе кажав погоре дека пробав и со друг драјвер... а графичкава јас не сум ја вадел, ама сервисерот ја извади кога ја поправаше:nesum:....
ај ке видам што е работава... сепак фала :helou:

Го најдов проблемот.... го отворив компјутеров и ја извадив графичкава и кога ке видам има што да видам... еден дел од графичката (сребрен цилиндар, не знам што е)„експлодирал“... утре на сервис..... :toe:

Значи....нова графичка...ако ти е под гаранција добро....ако не ти е носи ја кај некој елекроничар да ти залеми ист таков отпорник....5-6 денари се плус за рака...ако ти е познат и со пиво ќе пројдеш.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504

Сребрен цилиндар ке да е кондензатор или capacitor na engleski за да побараш на гогле слики. Има цена од 10-20ден одприлике, проблемот е да се залеми квалитетно на плочката, иначе на кондензаторот фино лепо си пишува колку волта е (V) i капацитет у mF и лесно можеш да си купиш ист таков кондензатор у Логинг во Беверли рецимо. Уште лемилица и добар лемач ти фали :)
Кондензаторот ти е вероватно надуен, а тоа најчесто се дешава од превисока температура т.е слабо ладење на картицава, уште ако си ја клокувал да знаеш за другпат од шо ти изгорел.

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
Sekogas koga ke go startuvam kom ova mi se pojavuva

Znam deka e neso za instaliranje da vidi Microsoft dali e piratski softvero,
Mene piratski mi e i pocnuva da me nervira, so run- msconfig nema niso go pokazuva ova... Dajte kazete so da napram

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Deactivate Windows

1. Click Start, and then click Run.
  2. In the Open box, type regedit, and then click OK.
  3. In the navigation pane, locate and then click the following registry key: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents
  4. In the topic pane, right-click OOBETimer, and then click Modify.
  5. Change at least one digit of this value to deactivate Windows.
Reactivate Windows and add new product key

1. Click Start, and then click Run.
  2. In the Open box, type the following command, and then click OK. %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
  3. Click Yes, I want to telephone a customer service representative to activate Windows, and then click Next.
  4. Click Change Product key.
  5. Type the new product key in the New key boxes, and then click Update.

If you are returned to the previous window, click Remind me later, and then restart the computer.
  6. Repeat steps 1 and 2 to verify that Windows is activated. You receive the following message: Windows is already activated. Click OK to exit.
  7. Click OK.
Со овој број: "xxx" по пп. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom