Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Луѓе помагајте.сабајлево ме аддна на мсн некој хакер хомосексуалец од израел.Типов ми правеше "бош" муабети па го блокирав и тој поштено си ми го зеде мсн-от или мени пасворд, па немошам да се логирам.Помагајте како да го вратам мсн-ов.Фала :smir:

Паа сигурен си дека ти го хакнал? Не е толку лесно колку што се мисли... Уствари има една финта...
А ако ти го хакнал не те спашава ништо прави ново име...
Позз

Кога го вклучувам компјутерот, кога ќе ми се појави десктопот после две минути ми блокира и морам да направам рестарт, тоа го правам едно три пати па тек тогаш е "се во ред".

Кога го вклучувам компјутерот, кога ќе ми се појави десктопот после две минути ми блокира и морам да направам рестарт, тоа го правам едно три пати па тек тогаш е "се во ред".

Подзачисти го малку од вируси друже!:smir:

Што си правел / инсталирал последно пред да почне да те зеза?

Ако ништо друго, напрај му System Restore.

Му направив System Restore, го вратив скоро еден месец, по се изгледа најдобро е да направам Format.

го форматирав компјутеров и го исчистив од вируси и сеа ми ги нема Paint и игрите шо идат со Windows-ов. чаре??

го форматирав компјутеров и го исчистив од вируси и сеа ми ги нема Paint и игрите шо идат со Windows-ов. чаре??

Оди во контрол панел, отвори add/remove и од лева страна имаш менија, нешто слично како Add/remove windows components, таму имаш се.

ако инсталираш Windows Xp, игрите треба да ги има како опција за инсталација, исто и Paint е во ацесорис, а покрај ацесорис е опцијата за игрите. Значи при инсталирање треба да ги одбереш и нив. Или пак ако веќе XP е инсталиран, тогаш во add remove programs, во add/remove windows components ќе ги најдеш компонентите (Паинт, игри и случно) од Windows-от, само треба да го имаш инсталациониот диск-ќе ти го побара.
Ова се однесува на Windows XP, за Windows Vista не сум инсталирал, најверојатно е слично.

Во меѓувреме -={K-O-R-U-N}=- веќе напишал, ај нека стои и ова.

се ова од погоре го направив и пред да пишам, ама нема резултати, не ми ги дава ни игрите ни пеинт да ги изберам таму за да ги инсталирам, значи ги нема...

add/remove windows components->accessories and utilities->details-> се појавува ли на екранот опции за accessories и games? Сега кај мене го отворам, нормално ги покажува овие како и другите компоненти за инсталација/деинсталација.

Со какво цд ја изврши инсталацијата на виндовсот...со регуларно или со некое направено со nLite.....ако е со второво може си налетал на такво од кое се отстранети тие компоненти на виндовсот.

add/remove windows components->accessories and utilities->details-> се појавува ли на екранот опции за accessories и games? Сега кај мене го отворам, нормално ги покажува овие како и другите компоненти за инсталација/деинсталација.

add/remove windows components->accessories and utilities->details-> излегува accesories и utopia sound sheme

кое ќе отидам на accessories ->details-> calculator, character map, clipboard viewer, document templates, mouse pointers

Со какво цд ја изврши инсталацијата на виндовсот...со регуларно или со некое направено со nLite.....ако е со второво може си налетал на такво од кое се отстранети тие компоненти на виндовсот.

нормално цд, супер си е цд-то прв пат вакви проблеми ми јавува ...

add/remove windows components->accessories and utilities->details-> излегува accesories и utopia sound sheme

кое ќе отидам на accessories ->details-> calculator, character map, clipboard viewer, document templates, mouse pointers

Епа ај да не губиш време во барање решение напрај му реинсталација на виндовсот врз инсталираниот без бутирање од ЦД, преку ауторан на цедето, понекогаш и ова дава резултати а губиш само петнаесетина минути.

Можеби е некоја верзија на windows xp од типот на Black, gaming или performance edition. Има доста вакви верзии, не знам дали може негде да видиш која едиција е.
Јас ја имам нормалната верзија, вака како што пишав ми покажува можности за инсталација. Кај мене нема sound scheme.
штом прв пат вака прави, а претходно било океј со инсталација, Воне добар предлог даде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom