Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Taskbar-от не ми го покажува, решение?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Taskbar-от не ми го покажува, решение?
Оди десен клик на таскбарот > Propertis и одштиклирај го Auto Hide the Taskbar и стисни Apply па Ok.

Ако несака така пиши во Run > explorer.exe и стисни Ok.

Ако и вака несака ондак незнам :jaj:

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Оди десен клик на таскбарот > Propertis и одштиклирај го Auto Hide the Taskbar и стисни Apply па Ok.

Ако несака така пиши во Run > explorer.exe и стисни Ok.

Ако и вака несака ондак незнам :jaj:
Не сака ни со првото ни со второто :nesvest:

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
може некој да ми каже како да инсталирам wmp 11 без да ми се појавува windows genuine валидација (секој пат кога го стартувам setup от ми се конектира на страната на микрософт за да ме провери)
ti treba WGA(Windows Genuine Advantage) TooL

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Кога ставам песни на винампот од одредени фолдери од, страна на плеј листата го пишува артистот а место името на песната пишува некој сајт од кој што се симнати песните, а на фајлот си го пишува името.

Како да направам и на винамп плејлистата да го пишува името ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Кога ставам песни на винампот од одредени фолдери од, страна на плеј листата го пишува артистот а место името на песната пишува некој сајт од кој што се симнати песните, а на фајлот си го пишува името.

Како да направам и на винамп плејлистата да го пишува името ?
Селектирај ja песната во Винампот и оди Alt + F3. Во десниот дел пиши Artist, Song name и Enter!!!

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Јас си имам мал проблем. По преинсталирање дел од програмите како скајп или плејн текстови не ми излегува кирилица. Знам дека некаде се чепкаше но сум заборавила. И кога отварам примерно субтитри за да си ги поправам не ми излегуват на кириица а на никакви знаци. Или на скајп кај што обично излегува роденденот излегуваат шантави бројки и букви.
Чаре има?

Поздрав и сполај му на тој што ќе ми помогни:back:

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Јас си имам мал проблем. По преинсталирање дел од програмите како скајп или плејн текстови не ми излегува кирилица. Знам дека некаде се чепкаше но сум заборавила. И кога отварам примерно субтитри за да си ги поправам не ми излегуват на кириица а на никакви знаци. Или на скајп кај што обично излегува роденденот излегуваат шантави бројки и букви.
Чаре има?

Поздрав и сполај му на тој што ќе ми помогни:back:
Control Panel -> Regional And Language Settings

и на последниот таб одбираш Macedonia.

Restart и то е то :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Селектирај ja песната во Винампот и оди Alt + F3. Во десниот дел пиши Artist, Song name и Enter!!!
Да се корегирам ако може....сега видов на Винамп преска на памет зборев....не ALT + F3 туку само ALT + 3...........

Artist: Името на изведувачот
Title: Името на песната
ОК:smir:

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Значи поголем малер од мене АМИН. Само што го земав денес ппцто ново фатив да му инсталирам прво месенџер. Симињам сетапот,инсталирав и го пуштам мснто и ми вика The application C:\WINDOWS\system32\mscm.dll is not a valid windows image,please check this against your instalation diskett WTF е ова беее, прв пат го уклучив. ова е ненормална работа, ај помош плс

и нон стоп.што и да уклучам цело време тоа ми се појавува, на секои 15 секунди, СРАЊЕ

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Значи поголем малер од мене АМИН. Само што го земав денес ппцто ново фатив да му инсталирам прво месенџер. Симињам сетапот,инсталирав и го пуштам мснто и ми вика The application C:\WINDOWS\system32\mscm.dll is not a valid windows image,please check this against your instalation diskett WTF е ова беее, прв пат го уклучив. ова е ненормална работа, ај помош плс

и нон стоп.што и да уклучам цело време тоа ми се појавува, на секои 15 секунди, СРАЊЕ
Го зема со инсталиран виндовс?
Ако е така мавни му формат.....којзнае што ти налепиле.....

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
ајдеееееееееееее, дива лига... а од шо се појавува тоа знаеШ? иначе да,. со инсталиран го земав, ми ставиа нешо.... неро.анти вирус и сл работи

Ајдеееееееееееееееееееееееее.... ни windows media player не пушта, :nerv::nerv::nerv::nerv: шо е филмоооооов:nerv:?? изглеа мора формат :toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ајдеееееееееееее, дива лига... а од шо се појавува тоа знаеШ? иначе да,. со инсталиран го земав, ми ставиа нешо.... неро.анти вирус и сл работи

Ајдеееееееееееееееееееееееее.... ни windows media player не пушта, :nerv::nerv::nerv::nerv: шо е филмоооооов:nerv:?? изглеа мора формат :toe:
Како прво тие таму не инсталираат туку налепуваат некој имиџ направен којзнае кога, на која и каква машина и работи исправно само на таа и други сосем исти или ептен слични конфигурации.
Напрај си формат и инсталирај го системот по твоја желба.

К

*Каталонец*

Гостин
Имам едно прашање...

Како да наместам кога ќе кликам на некој линк од мсн да ми го отвори од мозила, а не од опера ?

Ми ги отвораше од мозила, ама сеа од опера :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom