Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
А проба со друго цд ? Може тоа со кое што пробуваш да е оштетено и некои фајлови да неможе да се копираат...

brat fala za sovetov i ke te zamolam za use nesto ! ! ! aj daj nekoj link da simnam vista 32 ili adni me na msn : martin_strongman@hotmail.com
gleam deka si online !!! PLS i use ednas fala

decki aj nekoj neka me add na msn go ima vo predhodniot tekst i msn i problemot mi go znaete ! ! ! ve molam !!!:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака ме интересира дали може (и како) да направам во мозилата во делот (лентата) за пребарување да стои некој фиксен збор или дел...

на пример: ако сакам да пристапам на www.kajgana.com/forum

јас да треба само да го допишам само овој дел: /forum - а претходниот дел (www.kajgana.com) автоматски да ми биде додаден на почетокот????
Стави го форумот во bookmark (тоа е линијата одма под адресната), па оди десен клик на иконата за форумот и пропертис. Таму во полето keyword пиши што сакаш, за кога истото ќе го пишеш во адресната линија, да те однесе на форумот.
Пример:
keyword = forum
те носи на forum.kajgana.com

едно проблемче мало!
не се јавуваат тие трите кога сакаш да изгасиш туку друга опција со листање!
еве како изгледа и плус на стартување се појавува тоа да ставиш пасворд а не ни треба само со ОК се влева!
Пиши во RUN вака:

Control Userpasswords2

И тука штиклирај го или одштиклирај го (зависи како ти е во моментот) тоа: Users must enter a user name and password to use this computer

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
abe koi programi da si gi stavam za da gi podobram performansite na pc vo ? ? ? i za problemov so go imam ako znaete neso pomagajte pozz do site
a problemceto mi e deka ne mozam da si go instaliram vistata koa ke gi pomine tie prasanjata i ke pocnat procentite odi do negde mnogu sporo i ke zakoci i posle ... ne mrda

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
abe koi programi da si gi stavam za da gi podobram performansite na pc vo ? ? ? i za problemov so go imam ako znaete neso pomagajte pozz do site
a problemceto mi e deka ne mozam da si go instaliram vistata koa ke gi pomine tie prasanjata i ke pocnat procentite odi do negde mnogu sporo i ke zakoci i posle ... ne mrda
Најди друго CD.

А за да си ги подобриш перформансите (колку-толку), земи си Tune Up Utilities 2009 или System Mechanic

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Стави го форумот во bookmark (тоа е линијата одма под адресната), па оди десен клик на иконата за форумот и пропертис. Таму во полето keyword пиши што сакаш, за кога истото ќе го пишеш во адресната линија, да те однесе на форумот.
Пример:
keyword = forum
те носи на forum.kajgana.com

не бе шефе не ми беше тоа муабетот...

Јас сакам да поставам една универзална константа (збор)...
т.е. еден збор кон кој ке се додаваат сите останати...

Муабетов ми е овој, сакам ова :

http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://

да ми стои постојано , да не го пишувам не секое

ме сфаќаш?

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
А штом викаш дека ти прави вака од пред некој ден, пробај направи му restore (од пред 3-4 дена) па види дали ќе се среди нешто.
Ова ми заврши работа :) . Фала многу и извини ако те замарав.:helou:

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Најди друго CD.

А за да си ги подобриш перформансите (колку-толку), земи си Tune Up Utilities 2009 или System Mechanic
mi dade ace link ama toj veke go simnav ako imas nekoj link za vista ultimate 32bit daj ... PLS

Ова ми заврши работа :) . Фала многу и извини ако те замарав.:helou:
kako sredi ona da napravis restore na pc aj kazi mi i ja da go vratam nekolku dena poso mi se napravi nekoja zbrka

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не бе шефе не ми беше тоа муабетот...

Јас сакам да поставам една универзална константа (збор)...
т.е. еден збор кон кој ке се додаваат сите останати...

Муабетов ми е овој, сакам ова :

http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://

да ми стои постојано , да не го пишувам не секое

ме сфаќаш?
Баш така како што ти сакаш, немојт.
Можеш пример оваа да ја ставиш како home page, и ако сакаш да не го пишуваш целово ова за нареден отворен таб, одиш среден клик на HOME иконата, ќе те однесе таму и ќе си допишеш тоа што ти треба.

Или па види во firefox add ons да не има нешто вакво...

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Баш така како што ти сакаш, немојт.
Можеш пример оваа да ја ставиш како home page, и ако сакаш да не го пишуваш целово ова за нареден отворен таб, одиш среден клик на HOME иконата, ќе те однесе таму и ќе си допишеш тоа што ти треба.

Или па види во firefox add ons да не има нешто вакво...

Aha...Ок ко тогаш...ќе пробам со home page - убава досетка !! :)

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
kako sredi ona da napravis restore na pc aj kazi mi i ja da go vratam nekolku dena poso mi se napravi nekoja zbrka
Start - All Programs - Accesories - System Tools - System Restore.
Тука ќе обележиш Restore My computer to an earlier time - Next, ја подесуваш датата во која сакаш да се вратиш назад, па пак стискаш Next и ќе треба да ти започне Restore.

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
леле колку се нервирам со не мозам да го ресам проблемот дајте мислење ве молам за тоа со не мозам да го инсталирам windows vista ! ! !

Start - All Programs - Accesories - System Tools - System Restore.
Тука ќе обележиш Restore My computer to an earlier time - Next, ја подесуваш датата во која сакаш да се вратиш назад, па пак стискаш Next и ќе треба да ти започне Restore.
фала брат но не ми помага малку го врака ама ипак фала ! ! !

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
ти реков може е хардверски проблем, имам јас хардверски на една машина не ми прима виста поточно ми кочи лоад пред палење....
Барај таму по други форуми има еден thevistaforums... Тука тешко дека ќе најдеш решение...

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
ти реков може е хардверски проблем, имам јас хардверски на една машина не ми прима виста поточно ми кочи лоад пред палење....
Барај таму по други форуми има еден thevistaforums... Тука тешко дека ќе најдеш решение...
brat daj link za toj forum ! ! !

абе имам адсл нет ми дадоа линк да симанам виндовс ама немам доволно гига за симнуванје мозе а се уклуцам со друг пасс и усер од кај мене посо братуцед ми има доволно останато па за тоа? ? ?

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
имав игра и најпрвин ја избришав инсталацијата од program files и сега
како да ја избришам играта од remove programs не можи.
кој знае нека помага незнам како.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom