Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ne goleminata e vo red kolku sto bea tolku se no samo se zeleni,mislam informaiite za tie fajlovi na primer golemina format se so zelena boja t.e. ecryptirani i nemam poima kako da dobijam accses na tie fajlovi!

Зелени се зашто се енкриптирани. Пробај енкриптирај сам било кој друг фајл или фолдер, преку пропертис, адвенсд, енкрипт и ќе видиш, имињата ќе им станат зелени. После за да ги декриптираш, ќе ти треба пас и таму уште нешто, зависи што и како ќе наместиш.

Истото е и со овие фајлови што ти се зезнати, само ме чуди како дошло до тоа, сами од себе да се енкриптираат.... СИТЕ ФАЈЛОВИ што ти се во D: се вака енкриптирани???

Член од
29 септември 2008
Мислења
78
Поени од реакции
212
Ne site od poslednite tri meseci se sto imam raboteno simnuvano muzika,sliki i sl se enkriptirani.A koga odam na proporties,advanced pa na detals pisuva deka user koj ima acses na tia fajlovi e userot od predhodniot pat t.e userot pred da go formatiram PCto. i pisuva deka e zastiten so nekoj si sertificat e deka zastiten e od nekoj recovery policy.Taka sto so ovoj user na tie fajlovi sum kako 'stranec' t.e nemam pristap,i sega baram nekoj decript programce ili nekoj hakerski nacin za da gi otvoram tie fajlovi!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ne site od poslednite tri meseci se sto imam raboteno simnuvano muzika,sliki i sl se enkriptirani.A koga odam na proporties,advanced pa na detals pisuva deka user koj ima acses na tia fajlovi e userot od predhodniot pat t.e userot pred da go formatiram PCto. i pisuva deka e zastiten so nekoj si sertificat e deka zastiten e od nekoj recovery policy.Taka sto so ovoj user na tie fajlovi sum kako 'stranec' t.e nemam pristap,i sega baram nekoj decript programce ili nekoj hakerski nacin za da gi otvoram tie fajlovi!

Во контрол панел кај user accounts пробај направи си јузер СО ИСТОТО ИМЕ КАКО ПРЕТХОДНИОТ ПАТ т.е. да бидеш истиот јузер од минатиот пат. Тогаш фајловите (би требало) да те препознаат како нивниот точен јузер па би требало се да е ок.

Ако неможеш да направиш јузер, пробај формат (пошто гледам во скоро време си праел формат) и не го чепкај D: ама гледај да се ставиш со истото име кое си бил последен пат, кога ти работеле сите ствари.

Член од
29 септември 2008
Мислења
78
Поени од реакции
212
I da staves isto ime na userot ne e ist kako predhodniot,i taka probav ne saka,i pak da napravam format nema da bide istiot user.Predhodno imav licenciran windous i sega ovoj mi e licenciran i encripcijata ima mnogu jaka zastita,taka da so takvi trikovi ne postignav nisto.Edinstvena opcija mi e so edno programce efs key so koe se decriptirale takvite fajlovi no go nema na utoretn a kosta 160 dolari!Ili nekoj dobar haker koj ke moze da go najde user polycito od predhodniot usewr zaedno se sertificatot ili nesto slicno.Zatoa prasav na forumov dali ima nekoj iskustvo so vakov problem i dali go ima reseno!

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
2
Ne ne mu staviv encripcija,sto ima da stavam encrypt na sliki na muzika pa i na word fajlovi.Ne moze da gi encryptiras preku advancedet,pisuva acses denied.Ne mozam nitu da gi kopirqam nitu da gi premestam,mozam samo da gi beckup da mu napravam i kako takvi da gi pratam ili da mu naprava delete!
Виндоус си знае така да си зеза ако се менува верзијата. иста верзија стави или ????

Член од
19 февруари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ајде помогнете....овде!!
Користам Vista Home Premium...во се работи како што треба...но во ова не...
Се отепав од барање по форуми не успеав да најдам...

На SKYPE , MSN , не работи Микрофончето...

Realtek HD користам...но ете...
Ај помош...
И кај мене се случува истото,не знам од кои причини али решението е релативно едноставно.Се оди старт па во контрол панел звуци и аудиоуреди,гласност,па опција напредно и кај што се подесува звукот на микрофонот се дештиклира за да не биде без звук.Ова е објаснување за XP со македонска поддршка.Секогаш кога има повик на мсн или скајп автоматски се штиклира без звук кај микрофонот.Сум пробал со многу подесувања но без успех.Ако некој знае како трајно се решава проблемот нека каже бидејќи ова е привремено решение.Инаку јас панелот за подесување на звуците го имам во рамката со задачи,така да при секој повик рачно го подесувам.

Мала помош ми треба.Ако знае некој како да го вратам EN(за менување од кирилица во латиница)во долниот дел до рамката за задачи пошто несакајќи ми се избриша.

Член од
29 септември 2008
Мислења
78
Поени од реакции
212
Виндоус си знае така да си зеза ако се менува верзијата. иста верзија стави или ????
Ne ne staviv ista verzija ovaa sega e BLACK WINDOUS XP 17 serial pack 3 PREMIUM komplet so nekoi programcinja,so eden klik celiot sitem se apdejtira,zaedno so site programcinja koi se 'licencirani'.Windousot e super samo sto ima po nesto encryptirano.A minatiot windous bese koristen 2 god. bez format i bese celiot pobrkan i zatoa e mozno da ima staveno encrypti !:nesum:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ова е итно :). Имам лап топ Acer Aspire 1640. Виндоузот е лиценциран, но кога го купив не ми дадоа никакви цд-а со него. Прашањето ми е дали знае некој како да го преинсталирам без да ја губам лиценцата? Инаку 50% од вин не работи вклучувајки searc, system restore, неможе да се смени пасворд.....

Моја претпоставка е дека го има некаде инсталационото на ХДД ама неможам никаде на нет да најдам каде е. Ако имал некој до сега ваков проблем и го решил нека пише пп. Инаку не ми е битно дали ке се изгубат податоците, т.е. може и формат на С.
Најчесто е на Втората партиција незнам како ти е крстена D, E или счлично, таму би требало да биди така е на HP компјутерите, инаку можно е и да те заебале некој фуш виндов да ти дале, затоа не се купва Acer :) или пак во друг случај оди таму од каде што го купи и побарај му го виндовсот . :smir:

Б

Бат Елохим

Гостин
виндоус медиа плеерот престана да работи... поим неам зошто... и сега имам едно alshow... ама ич не го бива... а и нема опција за субтитл. де кажете ми некој медиа плеер, што го бива за виста, ама и арен да е. :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
виндоус медиа плеерот престана да работи... поим неам зошто... и сега имам едно alshow... ама ич не го бива... а и нема опција за субтитл. де кажете ми некој медиа плеер, што го бива за виста, ама и арен да е. :)
За музика винамп , за видео Bsplayer :smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Најчесто е на Втората партиција незнам како ти е крстена D, E или счлично, таму би требало да биди така е на HP компјутерите, инаку можно е и да те заебале некој фуш виндов да ти дале, затоа не се купва Acer :) или пак во друг случај оди таму од каде што го купи и побарај му го виндовсот . :smir:
Не ме заебале во никој случај, купен е во Америка. Викаш да скокнам да им побарам виндоуз :vozbud:?

Се зезам, стварно незнам што да направам со него, има хоум лиценцирана верзија, направив систем ристор, а патем кога го зедов 120 гига хард немаше партиција. Засега арен е, ке видам понатаму...

Едит: кај ископа мислење старо 1 година :)?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Не ме заебале во никој случај, купен е во Америка. Викаш да скокнам да им побарам виндоуз :vozbud:?

Се зезам, стварно незнам што да направам со него, има хоум лиценцирана верзија, направив систем ристор, а патем кога го зедов 120 гига хард немаше партиција. Засега арен е, ке видам понатаму...

Едит: кај ископа мислење старо 1 година :)?
:pos2: Незнам брат притиснав на последна страна ама нешто друго изгледа ми изваде и не видов убаво и видов што имаш напишано , :) ај нема гајле чим тера.

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Дали некој може да ми помогне околу овој проблем??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom