Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.965
Поени од реакции
23.141
Ај ако може некој дами помогне имам уторент па чепкав нешто на Preferences па ако може да го вратам како беше ако знае некој нека ми каже...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ај ако може некој дами помогне имам уторент па чепкав нешто на Preferences па ако може да го вратам како беше ако знае некој нека ми каже...
Деисталирај и повторно инсталирај го....ако ти не знаеш што со сменил ние уште помалку.

Фолдерот....Downloads за секој случај ископирај си го негде на страна за да не ги изгубиш започнатите симнувања....после само врати го на старото место.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.965
Поени од реакции
23.141
Деисталирај и повторно инсталирај го....ако ти не знаеш што со сменил ние уште помалку.

Фолдерот....Downloads за секој случај ископирај си го негде на страна за да не ги изгубиш започнатите симнувања....после само врати го на старото место.

Пробав пак не бива:toe:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.965
Поени од реакции
23.141
Избришија после деинсталацијата папката

C:\Documents and Settings\твојот јузер\Application Data\uTorrent

и се друго што ќе најдеш под тоа име во С:\

Работи фала мнооогу..:smir::smir::smir:

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
Zedov eden laptop so XP, ama za da bidi ima brightness/contrast ko so treba, mora da bidi uklucen na struja (da se polni), inace potemen stanuva ekranot

Da ne znae nekoj so treba kako treba :wink:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Zedov eden laptop so XP, ama za da bidi ima brightness/contrast ko so treba, mora da bidi uklucen na struja (da se polni), inace potemen stanuva ekranot

Da ne znae nekoj so treba kako treba :wink:
Значи кога ќе го исклучиш од стрија оди во цонтрол панел power managment и ќе смениш на full power така мислам пишеше, ама така да знаеш дека ќе ти се потроши многу побрзо батеријата.

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
Значи кога ќе го исклучиш од стрија оди во цонтрол панел power managment и ќе смениш на full power така мислам пишеше, ама така да знаеш дека ќе ти се потроши многу побрзо батеријата.
Bolje pobrzo da se trosi so full power nego da rabotam na crn ekran :P

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
i ne mora da go stavas na full power nego najdi go kopceto na tastaturata
FN + levo ili desno ili gore ili dole vo zavisnost od toa sto laptop e

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Луѓе ми треба мала помош... вака.. си ја симнав FEAR и беа 3 виртуал дискови по отприлика 1500 МВ и беа .daa фајлови... и ги маунтирам имејџите со алкохол не ги чита, ги маунитрам со даемон, па не ги чита! Има и упатсво за инсталација сосе играта, мислев да не се отвара ова некако дирекно да дава сетап зашо првпат глеам .ДАА фајлс и ми вика маунт д имејџес 1, 2, енд 3. Афтер д инсталејшн, копи д крак ин ту д гејм дирекшн фолдер... значи стандардна инсталација е. Е сеа некој програм шо чита такви фајлови да ми кажете, или као да ги напраам од .даа у исо или слично... :nesum:

Извинете шо постот е тука, сеа видов дека има тема Барам програма :kesa:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луѓе ми треба мала помош... вака.. си ја симнав FEAR и беа 3 виртуал дискови по отприлика 1500 МВ и беа .daa фајлови... и ги маунтирам имејџите со алкохол не ги чита, ги маунитрам со даемон, па не ги чита! Има и упатсво за инсталација сосе играта, мислев да не се отвара ова некако дирекно да дава сетап зашо првпат глеам .ДАА фајлс и ми вика маунт д имејџес 1, 2, енд 3. Афтер д инсталејшн, копи д крак ин ту д гејм дирекшн фолдер... значи стандардна инсталација е. Е сеа некој програм шо чита такви фајлови да ми кажете, или као да ги напраам од .даа у исо или слично... :nesum:

Извинете шо постот е тука, сеа видов дека има тема Барам програма :kesa:
PowerISO

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Имам проблем што сум го имал и порано ама сеа старото чаре не ми помага. Клиповите од Јутуб,Метакафе и сите слични страници не ми имаат звук, значи ништо глуво ко топ ми е све :).
Тогаш симнав нешто K-Lite codec и ми се оправи сеа го избришав го инсталирав пак и нема промени, пак си е исто.
Ајде ако знаете чаре упатете ме детеално ко на мало дете(пошто толку и разбирам од вакви ствари:) :)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Имам проблем што сум го имал и порано ама сеа старото чаре не ми помага. Клиповите од Јутуб,Метакафе и сите слични страници не ми имаат звук, значи ништо глуво ко топ ми е све :).
Тогаш симнав нешто K-Lite codec и ми се оправи сеа го избришав го инсталирав пак и нема промени, пак си е исто.
Ајде ако знаете чаре упатете ме детеално ко на мало дете(пошто толку и разбирам од вакви ствари:) :)
Драјвери звучни инсталирај од поново. Може се оштетени од нешто старите! И мене така ми праеше и ми помогна ова.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Еден проблем: многу споро ми идат клипови, youtube значи се кочи на секои 5 секунди, да се умориш додека изгледаш еден клип, да умреш од чекање
Што е проблемот, дали е до тоа што може имам некој вирус у компјутер, или до брзината на интернетото што ја па кочи некој вирус? Не знам дали тој проблем се средува

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom