Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 ноември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
Здраво,

Ми треба помош како да го наместам АДСЛот да ми се конектира со самото стартување на компјутерот?

фала..
И мене ми треба, ако знае некој нека даде линк за програмче =))) поздраф

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Такво програмче нема. Адслот може да се конектира автоматски, единствено ако имаш рутер како оние што ги даваат со комфорт пакетите

Член од
6 ноември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
Такво програмче нема. Адслот може да се конектира автоматски, единствено ако имаш рутер како оние што ги даваат со комфорт пакетите
аах јбг немам рутер =) но мислам дека може со програмче да се направи тоа ми имаат спомнувано другари ... ај ќе се снајдам сепак фала =))):wink:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
аах јбг немам рутер =) но мислам дека може со програмче да се направи тоа ми имаат спомнувано другари ... ај ќе се снајдам сепак фала =))):wink:
Dobro a shto te chini, da stisnes dva klika na ikonata sto ti e za adslot i connect :) ?

p.s. sry za latinicava, sXe...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Dobro a shto te chini, da stisnes dva klika na ikonata sto ti e za adslot i connect :) ?

p.s. sry za latinicava, sXe...

Може бе, како неможе, само треба малку снаодливост и кликер, ептен малку :)

Прво, идеш на конекцијата и таму ќе наместиш секогаш кога ќе ја отвараш на двоклик, автоматски да се конектира, значи да немора да ја отвориш па да кликаш CONNECT, туку имаше таму да наместиш директ да се конектира.

Одкога ќе го напраиш тоа, зимаш тоа shortcut-от и го носиш/копираш во START - All Programs - Startup.

(Ако не сте знаеле, а ќе да не сте знаеле, се што ќе ставите во фолдерчето Startup автоматски се стартува со стартувањето на Windows :))

Ајт.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Оди тука, закачи си какви сакаш слики на која сакаш локација, ќе ги прегледаат и ако се добри и ако поминат некои одредени критериуми, ќе ги има на Google Earth.

Brat napraviv toa sve i ima pominato poveke od 1 nedela a slikite sto gi staviv gi nema uste na google earth . da e nesto problem do slikite ne mi se veriva .

Slucajno da ne znaes sto kriteriumi treba da ima slikata ??

ODNAPRED FALA !!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Brat napraviv toa sve i ima pominato poveke od 1 nedela a slikite sto gi staviv gi nema uste na google earth . da e nesto problem do slikite ne mi se veriva .

Slucajno da ne znaes sto kriteriumi treba da ima slikata ??

ODNAPRED FALA !!
:pos:

Абе они ако ги закачуваа сите слики од секој што ќе закачи, знаеш ли на што ќе личеше Google Earth? :pos:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Може бе, како неможе, само треба малку снаодливост и кликер, ептен малку :)

Прво, идеш на конекцијата и таму ќе наместиш секогаш кога ќе ја отвараш на двоклик, автоматски да се конектира, значи да немора да ја отвориш па да кликаш CONNECT, туку имаше таму да наместиш директ да се конектира.

Одкога ќе го напраиш тоа, зимаш тоа shortcut-от и го носиш/копираш во START - All Programs - Startup.

(Ако не сте знаеле, а ќе да не сте знаеле, се што ќе ставите во фолдерчето Startup автоматски се стартува со стартувањето на Windows :))

Ајт.
Логика... ама ајде де :) бтв јас ненајдов такво нешто за да веднаш кога ќе ја отвориш директно да се конектира

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Логика... ама ајде де :) бтв јас ненајдов такво нешто за да веднаш кога ќе ја отвориш директно да се конектира
Брат на Properties на конекцијата па во табот Options одштиклирај го она Prompt me name and password, certificate, etc. и терај!!!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Брат на Properties на конекцијата па во табот Options одштиклирај го она Prompt me name and password, certificate, etc. и терај!!!
Аха, најдов :). Јас секако не се конектирам на тој начин, ама ќе се најде за во иднина. tnx

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.631
Поени од реакции
14.534
Еве почнав да го користам Гугл Хром, и многу ми се свига, многу е брз, зафаќа многу мала рам-меморија.. Но имам еден проблем, истиот тој проблем го имав и кај Операта, а го немам во Мозилата.

Еве слика од Мозилата:

Еве слика и од Хромот.

Значи проблемот е во тоа што кога сакам да пишувам со Хромот нешто на мојот блог, го нема табот за модификација, додека пак кога пишувам со Мозила тој таб го има.. Истово ова го среќавам и на различни страни, какo Мyspace, Hi5 итн... Фала однапред..

P

Princ

Гостин
И, што е поентата? Жали се кај креаторите на Хромот друже, ние ништо не можеме против тоа.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.631
Поени од реакции
14.534
И, што е поентата? Жали се кај креаторите на Хромот друже, ние ништо не можеме против тоа.
Поентата ми е тоа што сигурно има некоја опција за вклучување и во Хромот и во Операта, во која претходно нагласив, дека и таму ги има истите проблеми... Да е само на една страна е ОК, меѓу тоа мене ме зеза на повеќе страни.. Затоа мислам дека треба нешто да се подеси во Хромот, за да се реши тој проблем.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Поентата ми е тоа што сигурно има некоја опција за вклучување и во Хромот и во Операта, во која претходно нагласив, дека и таму ги има истите проблеми... Да е само на една страна е ОК, меѓу тоа мене ме зеза на повеќе страни.. Затоа мислам дека треба нешто да се подеси во Хромот, за да се реши тој проблем.
Ne veruvam deka nekoj na forumov ke moze da ti pomogne.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Проблемот е во Хромот, пиши и им на нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom