Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Имам проблем со штотуку добиениот лаптоп ASUS K50IN од наградната игра на стопанска банка.
Лаптопот работи на Core 2 Duo T5870, GeForce G102M, 3GB DDR2 и 250GB HDD. Бидејќи беше инсталиран некојси RedFlag Linux, направив формат и инсталирав Windows 7 Ultimate. Проблемот е што лаптопот freeze-нува. Најпрвин дур барав на нет, а сега нејќе ни да се стартува и се укочува на Welcome Screen. Кругчето врти, и наеднаш престанува HDD Activity и се укочува. Пробав да инсталирам Windows XP, но при старт на boot, добивам BSOD. Помош?

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Da prasham neshto ..
vo Device Manager pokazuva deka zvukot e instaliran ..a koa ke pushtam pesna ..nema zvuk ..bilo od youtube ili WMA ..whateva'
neznam shto mu e ..koa ke pushtam od WMA mi vika deka ..Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There may not be a sound device installed on your computer, it may be in use by another program, or it may not be functioning properly.
neeznam sho da mu pram poishe ..veke go skapav reinstaliranje ..ova novo CD so windows mi e ...
pomosh ..ve molam :)

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
на mute да не ти е ставено? сигурен ли си дека се тие драјвери?

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Ne e na mute ..i da e ..ne bi mi vikalo toa shto pisav pogore koga ke uklucam pesna ..
tie se drajverite ..inache ne bi pishuvalo vo device manager deka se instalirani ...neznam sho e -.-'

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имам проблем со штотуку добиениот лаптоп ASUS K50IN од наградната игра на стопанска банка.
Лаптопот работи на Core 2 Duo T5870, GeForce G102M, 3GB DDR2 и 250GB HDD. Бидејќи беше инсталиран некојси RedFlag Linux, направив формат и инсталирав Windows 7 Ultimate. Проблемот е што лаптопот freeze-нува. Најпрвин дур барав на нет, а сега нејќе ни да се стартува и се укочува на Welcome Screen. Кругчето врти, и наеднаш престанува HDD Activity и се укочува. Пробав да инсталирам Windows XP, но при старт на boot, добивам BSOD. Помош?
Со Hiren's Boot CD (или слично) земи пребриши го цел хард диск, избриши му ги сите партиции до една, и остај го unpartitioned. После тоа инсталирај Win7.

Ne e na mute ..i da e ..ne bi mi vikalo toa shto pisav pogore koga ke uklucam pesna ..
tie se drajverite ..inache ne bi pishuvalo vo device manager deka se instalirani ...neznam sho e -.-'
Многу често се случува самиот Windows да си стави генеричен драјвер, па да го пишува во device manager дека има драјвер. Ако не му го инсталираш ТОЧНИОТ драјвер за твојата звучна, нема да проработи никад

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
ако имаш оригинално цд од матичната ( уште од коа си ги купил ) инсталирај ги тие драјвери. или пиши што матична имаш и кажи кој ОС го користиш, па ние ке ти најдеме драјвери.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Постои продавница у ск што продава DVI to VGA adapter ? Све ми викаат со графичката иде и сакаат од 600 денара кабел да им купам...

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Со Hiren's Boot CD (или слично) земи пребриши го цел хард диск, избриши му ги сите партиции до една, и остај го unpartitioned. После тоа инсталирај Win7.
Не помага.. сеа и на инсталација на Windows freezna...

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Видете ..пробав и со Driver Magician ..да, тој ми ги кажа драјверите кои ми недостасуваат ..го симнав и снимив драјверот за Аудио за кој Driver Magician ми кажа ..и сеуште ништо ..нема звук ..
секогаш кога го реинсталирам ..во Driver Manager има прашалник кај звукот, па мора да го апдејтирам ..е сеа .не секогаш се апдејтира ..некогаш вика дека неможи ..а некогаш ќе се инсталира ..
поздрав!:)

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
кажи што матична имаш ( или звучна доколку имаш ).

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Matsonic, MS9307C :)
Дали можи од бројот на чипот или интегралот на звучната да се симнат драјвери од интернет ..?
btw. тоа што незнам ..би требало да прашам што е ...па вака ..што значи OC :kesa:?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Дали можи од бројот на чипот или интегралот на звучната да се симнат драјвери од интернет ..?
btw. тоа што незнам ..би требало да прашам што е ...па вака ..што значи OC :kesa:?
На нашински ОС е кратенка од оперативен систем а на англиски "OC" e кратенка од Overclock.

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=23&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Еве симни директно од Реалтек страната,одбери си од листата кој оперативен имаш и симни :D

Kajgana Shop

На врв Bottom