Помош, проблеми, прашања, совети...

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Прашањево најверојатно е одговорено повеќе пати ама неможев да го најдам одговорот, така да ќе го поставам уште еднаш. Планирам да го купам овој модел на лаптоп http://www.toshibadirect.com/td/b2c/pdet.to?poid=478187. Ќе го користам каде што ќе има струја, не планирам да ја користам многу батеријата (на пример еднаш неделно, можда и поретко). Како е најдобро ? Да ја извадам батеријата и да го користам на струја или да ја оставам батеријата ?

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
Прашањево најверојатно е одговорено повеќе пати ама неможев да го најдам одговорот, така да ќе го поставам уште еднаш. Планирам да го купам овој модел на лаптоп http://www.toshibadirect.com/td/b2c/pdet.to?poid=478187. Ќе го користам каде што ќе има струја, не планирам да ја користам многу батеријата (на пример еднаш неделно, можда и поретко). Како е најдобро ? Да ја извадам батеријата и да го користам на струја или да ја оставам батеријата ?
bez baterija sekako lesno se vadi , a kako dojde do odluka laptop gospod znae

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Прашањето беше дали е подобро да ја оставам батеријата во лаптопот или да ја извадам. А вториов дел од одговорот не го разбирам.

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Ми треба на 2 места и плус моментално сум во USA така да планирам од тука да го купам.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Лаптопот го имам скоро 2 години. Пред 3 месеци правев репорт преку еверест и батеријата беше ослабена 13% а сега дури 64 %. И чудно ми е како може за една ипол година да се оштети (wear нивото да е само 13 %) а за 3 месеци да падне на 64%. Сега ми излезе еден икс (X) кај батеријата и ми вика да ја сменам, и колку пари е отприлика батерија за тошиба сателит про.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Лаптопот го имам скоро 2 години. Пред 3 месеци правев репорт преку еверест и батеријата беше ослабена 13% а сега дури 64 %. И чудно ми е како може за една ипол година да се оштети (wear нивото да е само 13 %) а за 3 месеци да падне на 64%. Сега ми излезе еден икс (X) кај батеријата и ми вика да ја сменам, и колку пари е отприлика батерија за тошиба сателит про.
Мене за пола година на 50-60% ми падна и за некој месец на 10%... Добро е што порано не ти почнала да ти прави проблеми. Такви се батериите, додека држат држат, кога ќе почнат да слабеат се побрзо ослабуваат(зависно од употреба). Имаш различни модели на Toshiba Satellite Pro, али оригинал Тошиба батерија ќе те фати околу 100 долари за 6-9 келииска ако земаш од страна, ако земаш од кај нас смени во евра и додади уште најмалце 20% од цената. Види на линков дали ќе најдеш батерија за твојот модел - http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=100007934 50001259&IsNodeId=1&name=Toshiba

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Колку кушта лаптопот таму каде што си во USA?

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Лаптопот е 1750$ без данок без ништо значи само 1750$ (јас го најдов за толку, иначе во повеќе продавници и интернет страни треба да плаќаш данок плус). Сега ќе може ли некој да ми каже како е подобро? :) Да ја оставам батеријата во лаптопот или да ја извадам (на пример кога сум дома ќе го уклучувам во струја без батерија) ?

Бате миле мило ми е што ти се свиѓа, само уште малку подобра графичка да имаше.:)

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
kako da go resam problemot so eror code 2753
treba da dizinstaliram PDF po greska go instalirav na proba 14 dena i sega ne mozam da go sredam toa

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Лаптопот е 1750$ без данок без ништо значи само 1750$ (јас го најдов за толку, иначе во повеќе продавници и интернет страни треба да плаќаш данок плус). Сега ќе може ли некој да ми каже како е подобро? :) Да ја оставам батеријата во лаптопот или да ја извадам (на пример кога сум дома ќе го уклучувам во струја без батерија) ?

Бате миле мило ми е што ти се свиѓа, само уште малку подобра графичка да имаше.:)
Во Америка кога купуваш од продавница што е во истата држава (пример Калифорнија) плаќаш 8 или 10% данок, ако си на пример во Вашингтон државата и порачаш нешто од Калифорнија не плаќаш данок.

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Ќе ми одговори ли некој на прашањето ве молам? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom